به گزارش جام جم آنلاین، معصومه تکلو افزود: چند دهه است که برای مصرف نوشابههای گازدار رژیمی، تبلیغات گستردهای جهت کاهش وزن انجام شده و ادعا میشود به جای قند از شیرین کنندههای طبیعی و یا مصنوعی استفاده شده است که فاقد کالری هستند؛ لذا موجب افزایش وزن نمیشوند. در صورتی که همه شیرین کننده ها مانند آسپارتام دارای حد مجاز مصرف روزانه در حد میلی گرم در کیلوگرم وزن بدن هستند که به آن ADI میگویند که مخفف انگلیسی «دریافتی قابل قبول روزانه» است.
وی ادامه داد: اگر چه شیرین کنندههای مورد استفاده در محصولات غذایی به ویژه نوشابههای بدون قند با آخرین استانداردهای ملی و بین المللی بررسی شده و با توجه به میزان توصیه شده در محصول مذکور، مصرف میشوند اما باید در نظر داشت که مصرف بیش از آن در روز، احتمال ابتلاء به انواع سرطانها و ناباروری را در انسان، افزایش میدهد.
تکلو خاطر نشان کرد: آسپارتام پس از تجزیه در بدن به دو اسید آمینه اسید آسپارتیک و دی فنیل آلانین و متانول تبدیل میشود که در بیماران ارثی فنیل کتونوری (PKU)، آنزیم فنیل آلانین هیدروکسیلاز، به دلیل جهش ژنی، غیر فعال است، لذا قادر به تجزیه اسید آمینه دی فنیل آلانین در بدن نمیباشند و اسید آمینه مذکور در بدن تجمع یافته و منجر به آسیب مغزی و در نتیجه تأثیر بر عملکرد شناختی میشود.
کارشناس اداره غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو، با هشدار نسبت به اینکه ADI بر اساس بیماریهای مزمن غیر سرطان، موتاژن بودن، ناباروری و در بعضی از موارد بر اساس سرطان زایی تعیین میشود، تاکید کرد: در برچسب نوشابههای گازدار بدون قند حاوی شیرین کننده مصنوعی آسپارتام، باید هشدار مربوط به عدم مصرف توسط بیماران فنیل کتونوری درج شود.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
چند کلام با بهادر زمانی، بازیگر نقش سهراب
با کورش علیانی درباره اجرا و کارشناسیاش در چند برنامه محور مقاومت گفتوگو کردیم
در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با سفیر ایران در روسیه مطرح شد