دبیر شورای‌عالی امنیت ملی در نشست امنیتی سنت‌ پترزبورگ مطرح کرد

مقابله با یکجانبه‌گرایی غرب با خلق ساختارهای جدید

دبیر شورای‌عالی امنیت ملی درنشست امنیتی سنت پترزبورگ،پنج پیشنهاد ایران برای تقویت امنیت اطلاعات در جهان را مطرح کرد.علی‌اکبر احمدیان،دبیر شورای‌عالی امنیت ملی روز گذشته(چهارشنبه)پنجم اردیبهشت درنشست امنیتی سنت پترزبورگ،ضمن قدردانی ازدولت روسیه برای برگزاری این نشست،عملیات تروریستی مسکو رامحکوم کرد.
کد خبر: ۱۴۵۳۹۰۹
 
وی گفت: ما در حال گذار از نوعی حکمرانی پیچیده مبتنی بر اطلاعات هستیم که روز به روز در حال توسعه است و با تکیه بر فناوری اطلاعات، نه فقط دولت‌ها بلکه نظام سلطه با شناختی که از افراد و جوامع پیدا کرده، به سمت کنترل‌های روانکاوانه‌ای گام برمی‌دارد که کمتر رنگ و بوی مداخله سنتی دارد اما امکانی به مراتب بیش از گذشته برای اعمال سیاست و کنترل را در اختیار حاکمان و البته متأسفانه، دیگرانی قرار می‌دهد که می‌توانند اطلاعات را در اختیارگیرند.احمدیان افزود: همین امر سبب شده اکنون، اطلاعات نقش و اهمیتی به مراتب بیش از گذشته پیدا کند و یکی ازمهم‌ترین چالش‌های امنیتی در عرصه بین‌المللی، امنیت اطلاعات خصوصا درفضای سایبری است که حل آن نیازمند همکاری و مشارکت جمعی کشورهاست. دبیر شورای‌عالی امنیت ملی ادامه داد: سایر همکاران من از امنیت اطلاعات به مفهوم رایج آن سخن گفتندکه مورد موافقت ما نیزهست امامن با یک«نظریه محوری» و متفاوت به این نشست آمده‌ام تا توجه شما را به دوتهدید بزرگ جلب کنم که ازآن به«تهدید نرم» و«تهدید نیمه‌سخت» تعبیر می‌کنم.
 
پنج پیشنهاد احمدیان به نشست سنت‌پترزبورگ
وی ادامه داد: در مقابل یکجانبه‌گرایی آمریکا و غرب، سازمان‌های منطقه‌ای همچون شانگهای و بریکس باید تلاش کنند تا در عرصه امنیت اطلاعات همکاری‌های خود را گسترش داده و ابزارها، نهادها و ساختارهای جدید را خلق کنند تا در برابر این دو نوع تهدید بی‌دفاع نباشند. احمدیان افزود: جمهوری اسلامی یک بسته پیشنهادی مشخص شامل این موارد به این نشست ارائه می‌کند: ۱- همکاری‌های دوجانبه و چندجانبه بین‌المللی با موضوع امنیت اطلاعات بر مبنای نظریه و رویکرد جمهوری اسلامی ایران به امنیت اطلاعات۲- چندجانبه کردن نهادها و ساختارهای بین‌المللی در حوزه امنیت اطلاعات و سایبر و خارج کردن آن از انحصار یک کشور و یک قطب۳- همکاری برای تدوین قوانین و مقررا ت مرتبط با امنیت اطلاعات و امنیت سایبری جهانی (دیپلماسی سایبری) در ابعاد مختلف و دفاع هماهنگ از آنها درمجامع بین‌المللی ازقبیلITU ومقابله بایکجانبه‌گرایی آمریکا در فضای سایبر۴- تشکیل ائتلاف‌های ضدتحریمی واستفاده ازسامانه‌ها و سکوهای غیرآمریکایی تحریم‌ناپذیر برای تبادلات مالی و اقتصادی و اداری بین اعضا با یکدیگر۵- تقسیم کار بین کشورهای مستقل برای تولید سخت‌افزارها، نرم‌افزارها، دیتاسنترها و سکوهای مستقل.
 
آمادگی ایران برای همکاری در زمینه مقابله با تهدیدات تروریستی
دبیر شورای‌عالی امنیت ملی گفت: ایران، امروز، برخوردار ازظرفیت‌های غیرقابل انکارعلمی و فناوری است که می‌تواند فرصت بسیار خوبی برای همکاری در سطح بین‌المللی فراهم کند. وی افزود: جمهوری اسلامی ایران همچون گذشته آمادگی دارد در عرصه تامین صلح و امنیت پایدار بین‌المللی خصوصا در عرصه مقابله با تهدیدات تروریستی و افراط‌گرایی با دیگر کشورها در سطح جهان و منطقه همکاری کند.
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
روایت اول، شرط پیروزی

در گفت‌وگو با دکتر سیدمرتضی موسویان، ضرورت و اهمیت داشتن دکترین در رسانه و دلایل قوت و ضعف رسانه‌های داخلی و معاند را بررسی کرده‌ایم

روایت اول، شرط پیروزی

مجرمان در قاب شوک

در گفت‌وگو با تهیه‌کننده مستند معروف شبکه سه اولویت‌های موضوعی فصل جدید بررسی شد

مجرمان در قاب شوک

نیازمندی ها