منوی فارسی: برای اولین بار در ایران، این سیستم از منوی فارسی برای سهولت استفاده کاربران فارسیزبان بهره میبرد.این سیستم درحساسترین صنایع مانند پالایشگاهها، نیروگاهها و صنایع نفت مورد استفاده قرارمیگیرد.این سیستم در طیف گستردهای از اماکن، از جمله بیمارستانها، هتلها، مراکز تجاری و مدارس هم مورد استفاده قرار میگیرد.
نجات افراد گمشده با فناوری جدید ظرف ۲ دقیقه
این فناوری که به طور خاص برای هلی کوپترهای جستوجو و نجات طراحی شده از موبایل افراد گمشده برای نجات جانشان استفاده می کند. دستگاه مذکور مانند یک برج مخابراتی کوچک عمل می کند و حتی می تواند تا زمانیکه موبایل افراد گمشده روشن باشد، با آنها ارتباط برقرار کند. این فناوری در محیط هایی با سرویس موبایل محدود یا بدون آن نیز فعال می ماند. با این ابزار می توان موبایل هایی در فاصله ۳۲ کیلومتری را ردیابی کرد و در شعاع ۵ کیلومتری مکان آنها را به طور دقیق نشان داد. لایف سیکر در منطقه ای واقع در ایالت کلورادو آمریکا آزمایش شد و توانست افراد گمشده آزمایشی را ظرف ۲ دقیقه و ۱۴ ثانیه پس از فعال شدن بیابد.تیم دورکین هماهنگ کننده برنامه نجات و جستوجوی «کلورادو هایلند هلی کوپترز» در این باره می گوید: حین ردیابی موبایل ها، یک لکه روی نقشه پدیدار می شود و همانطور که در منطقه گشت زنی می کنیم، این لکه کوچکتر و کوچکتر می شود تا زمانیکه بتوانیم به طور دقیق مکان افراد گمشده را ببینیم. فرایند ردیابی و تمرکز روی یک منطقه خاص حدود یک دقیقه طول می کشد و مدت زمان طولانی نیست. او در ادامه اضافه کرد: تیم های جستوجو و نجات با توجه به وضعیت، می توانند خدمه زمینی را به موقعیت مکانی فرد بفرستند یا در صورت وجود شرایط هلی کوپتر را راهی محل فرد گمشده کنند.
شکست تحریمها با بومیسازی کاتالیستهای پتروشیمی!
دانشمندان ایرانی موفق به بومیسازی کاتالیست پالادیوم بر پایه کربن شدندکه تاپیش ازاین درانحصار شرکتهای غربی بود.با بومیسازی این کاتالیست،ایران دیگر نیازی به واردات آن ازکشورهای غربی ندارد وتحریمهای آنها دراین زمینه بیاثرشده است.تولید داخلی این کاتالیست،۲تا۵میلیون دلاردرسال برای پتروشیمی شهیدتندگویان صرفهجویی ارزی به همراه خواهد داشت. این دستاورد،نشاندهنده توانمندی و خلاقیت دانشمندان ایرانی در مقابله با تحریمها و گامی مهم درجهت استقلال و خودکفایی کشوراست.
مسابقات فرمولیک با فرمول رانندگی خودکار!
خودروهای بدون راننده با هوش مصنوعی پیشرفته، در حال رقابت برای رسیدن به سرعتهای باورنکردنی و جایگزینی رانندگان حرفهای در مسابقات فرمول یک هستند.در کنفرانس فناوری جیتکس دبی، یک خودروساز ایتالیایی از مدل جدید خودروی خودران خود به نام Dallara Super Formula SF۲۳ رونمایی کرد. این خودرو قرار است دراولین مسابقه اتومبیلرانی خودران که در پیست یاس مارینا ابوظبی برگزار میشود، به رقابت بپردازد.به جای تکیه برمهارت راننده، در این مسابقه ۱۰تیم ازمهندسان با یکدیگر رقابت میکنند تا هوشمندانهترین الگوریتم را برای کنترل خودروهای خود طراحی کنند. برنده این مسابقه، جایزه ۱.۸۵ میلیون پوندی دریافت خواهد کرد.این اولین بار است که دریک مسابقه اتومبیلرانی خودران،به تعداد زیادی ازخودروها اجازه رقابت داده میشود. پیش از این، به دلیل موانع تکنولوژیکی، مسابقات خودران فقط با دو خودرو برگزار میشد.سابقات A۲RL فرصتی برای پیشرفت هوش مصنوعی در زمینه رانندگی خودکار و همچنین گامی مهم در جهت جایگزینی رانندگان حرفهای با خودروهای بدون راننده در مسابقات فرمول یک در آینده است.
مشخصات فنی خودرو Dallara Super Formula SF۲۳:
سرعت: تا ۲۹۷ کیلومتر بر ساعت
وزن: ۶۰۰ کیلوگرم
قدرت: ۳۰۰ اسب بخار
سیستم هوش مصنوعی: جدیدترین فناوری هوش مصنوعی برای این رقابت هیجانانگیز، نویدبخش آیندهای جدید برای دنیای اتومبیلرانی و هوش مصنوعی است.
رونمایی از دنیای جدید گیمرها و پلی استیشن
در یک رویداد جدید، سونی چشمانداز۱۰ سال آینده پلیاستیشن را رونمایی کرد. در این میان، اسد قزلباش، رئیس پلیاستیشن پروداکشنز، از تغییری اساسی در رویکرد این شرکت به ساخت بازیها خبر داد. قزلباش پیشبینی میکند که بازیهای آینده به جای تمرکز صرف بر گرافیک، بیشتر بر داستانسرایی و روایتهای عمیق و احساسی تمرکز خواهند کرد. او معتقد است که پیشرفتهای تکنولوژی و هوش مصنوعی، این امکان را به سازندگان بازی میدهد تا شخصیتهای باورپذیرتر و داستانهای جذابتر و شخصیتری خلق کنند. به گفته قزلباش، هوش مصنوعی نقشی کلیدی در این تحول خواهد داشت. با استفاده از هوش مصنوعی، میتوان NPCها (شخصیتهای غیرقابلبازی) را طوری طراحی کرد که با بازیکنان به صورت تعاملی و پویا رفتار کنند و تجربهای منحصر به فرد برای هر بازیکن رقم بزنند. این تغییر رویکرد، خبر خوشی برای گیمرهایی است که به دنبال تجربههای عمیقتر و داستانمحورتر در بازیهای ویدیویی هستند. به نظر میرسد پلیاستیشن در آستانه تحولی بزرگ قرار دارد و در سالهای آینده شاهد بازیهایی خواهیم بود که فراتر از گرافیک زیبا، داستانهای گیرا و به یاد ماندنی را روایت میکنند.
ساخت اولین رایانه زنده جهان با مغز انسان!
محققان سوئیسی بااستفاده از ارگانوئیدهای مغز انسان (نسخههای کوچک شده مغز که در آزمایشگاه رشد میکنند) به جای تراشههای سیلیکونی، موفق به ساخت اولین رایانه زنده جهان شدهاند. این رایانه که «نوروپلتفرم» نام دارد، توسط شرکت فاینال اسپارک ساخته شده و میزبان ۱۶ ارگانوئید مغزی است.به گفته سازندگان، نوروپلتفرم یک میلیون برابر کممصرفتر از رایانههای سیلیکونی است. این موضوع به دلیل استفاده از ارگانوئیدهای مغز به جای تراشههای سیلیکونی است که بازدهی به مراتب بالاتری دارند.پتانسیل بالا برای هوش مصنوعی: نوروپلتفرم میتواند برای تحقیقات هوش مصنوعی و توسعه دارو استفاده شود. زیرا ارگانوئیدهای مغز انسان به طور طبیعی قادربه یادگیری وپردازش اطلاعات هستند. نوروپلتفرم اولین قدم در جهت ساخت رایانههای زیستی است که از اجزای بیولوژیکی برای انجام محاسبات استفاده میکنند. این نوع رایانهها میتوانند بسیار قدرتمندتر و کارآمدتر ازرایانههای فعلی باشند.نوروپلتفرم از۱۶ارگانوئید مغزانسان تشکیل شده است.این ارگانوئیدها درآرایههای چند الکترودی (MEAs) قرار داده میشوند که به آنها اجازه میدهد تا بایکدیگر وبارایانه ارتباط برقرارکنند.الکترودها وظیفه تحریک ارگانوئیدها و ثبت دادههایی را که پردازش میکنند، بر عهده دارند.
نرمافزار: نوروپلتفرم از یک پشته نرمافزاری برای تفسیر دادههای خروجی ارگانوئیدها استفاده میکند.
یکی ازچالشهای اصلی استفاده از ارگانوئیدهای مغز در رایانهها، طول عمر کوتاه آنها است. در ابتدا، ارگانوئیدهای نوروپلتفرم فقط چند ساعت زنده میماندند. بااین حال،فاینال اسپارک با سیستمهای MEA خود، این مشکل را حل کرده و طول عمر ارگانوئیدها را تا ۱۰۰روزافزایش داده است.نوروپلتفرم هنوز درمراحل اولیه توسعه خود است، اما پتانسیل انقلابی در صنعت کامپیوتر را دارد. فاینال اسپارک در حال همکاری با سایر مؤسسات برای ساخت اولین پردازنده زنده دنیاست.
ژاپنیها ماهوارهای از جنس چوب ساختند
دانشمندان ژاپنی برای اولین بار در جهان، ماهوارهای از جنس چوب ساختند. این ماهواره که لیگنوست نام دارد، قرار است درماه سپتامبرباموشک اسپیس ایکس به فضا پرتاب شود. هدف ازاین پروژه، یافتن راه حلی برای مشکل زبالههای فضایی است. ماهوارههای چوبی پس از ورود به جو زمین به طور کامل میسوزند و برخلاف ماهوارههای فلزی، زبالههای مضر تولید نمیکنند. لیگنوست از جنس چوب ماگنولیا و توسط دانشگاه کیوتو و شرکت سومیتومو فارستری ساخته شده است. پژوهشگرانامیدوارند که لیگنوست در آینده بتواند راه را برای ساخت ماهوارههای سازگار با محیط زیست هموار کند. این یک گام مهم در جهت پاکسازی فضا از زبالههای فضایی است.
دستیار جدید دانشمندان کوانتومی
دانشمندان اتریشی با استفاده ازهوش مصنوعی، روشی نوین برای برنامهنویسی مدارهای کوانتومی ارائه دادهاند. این روش جدید که بر پایه یادگیری ماشینی است،میتواند مدارهای کوانتومی را با دقت و سرعت بالا از توضیحات متنی تولید کند. تا پیش از این، برنامهنویسی مدارهای کوانتومی فرآیندی پیچیده و زمانبر بود که نیاز به دانش عمیق در زمینه فیزیک کوانتومی داشت. اما با این روش جدید، هر کسی میتواند با ارائه توضیحات ساده، مدارهای کوانتومی موردنظرخود را طراحی کند. این پیشرفت، گامی بزرگ در جهت استفاده آسانتر ازکامپیوترهای کوانتومی ورهاکردن توان کامل این فناوری انقلابی است.این روش جدید، نویدبخش تحولات بزرگی در زمینه محاسبات کوانتومی وهوش مصنوعی است. با استفاده از این فناوری، میتوانیم از کامپیوترهای کوانتومی برای حل مسائل پیچیدهای که تا کنون با رایانههای کلاسیک غیرممکن بوده است، استفاده کنیم.
اختراع قاشق جادویی طعمدهنده!
یک شرکت ژاپنی قاشقی را ساخته است که با استفاده از شوک الکتریکی به زبان، طعم شور غذا را افزایش میدهد. این قاشق برای افرادی که به دلایل پزشکی یا برای حفظ سلامتی خود باید از مصرف نمک خودداری کنند، ایدهآل است. داخل قاشق محلولی وجود دارد که با استفاده از الکترودها، جریان الکتریکی ضعیفی را به زبان شما ارسال میکند. این جریان الکتریکی، مولکولهای یون سدیم را روی زبان شما متمرکز میکند و در نتیجه طعم شوری غذا را افزایش میدهد.طعم ایجاد شده شبیه به طعم اومامی (یکی از طعمهای اصلی در کنار شور، شیرین، ترش و تلخ) است.هدف از ساخت این قاشق تشویق مردم به مصرف رژیمهای غذایی سالمتر بدون اینکه از بینمکی غذا اذیت شوند.
یک پیتزا، گوگل را لرزاند!
هوش مصنوعی گوگل که قرار بود پاسخگوی سؤالات کاربران باشد، در اقدامی عجیب و غافلگیرکننده، استفاده از چسب را به جای پنیر پیتزا توصیه کرد! این اتفاق عجیب که به سوژه خنده وتمسخر درفضای مجازی تبدیل شده، نشاندهنده نقصهای جدی در سیستم هوش مصنوعی گوگل است.لیز رید، رئیس بخش جستوجوی گوگل، در بیانیهای اذعان کرد درنتایج جستوجو، پاسخهایی عجیب، نادرست یا غیر مفید ارائه کرده است. وی در ادامه توضیح داد که دلیل این ناکارآمدی، استفاده هوش مصنوعی از محتوای طنزآمیز و غیرقابل اعتماد در وبسایتها و انجمنهای آنلاین بوده است. یکی از نمونههای بارز این ناکارآمدی، توصیه عجیب هوش مصنوعی گوگل برای استفاده از چسب به جای پنیر پیتزا بود. این توصیه مضحک که بر اساس محتوای طنزآمیز در یک انجمن آنلاین ارائه شده بود، به سرعت در فضای مجازی دست به دست شد و موجی از تمسخر و انتقاد را به سوی گوگل روانه کرد.
قابلیتهای جدید برای همه کاربران چت جی پی تی!
خبر خوب برای کاربران چت جی پی تی! قابلیتهایی مانند تجزیهوتحلیل داده، ایجاد نمودار، دید بصری، آپلود فایل، حافظه و جیپیتیهای سفارشی که قبلا فقط برای کاربران پولی در دسترس بود، اکنون برای همه رایگان شده است.
عدم امکان تولید جیپیتیهای سفارشی: کاربران رایگان میتوانند مدلهای سفارشی ساختهشده را پیدا و استفاده کنند، اما نمیتوانند خودشان مدل جدیدی بسازند.
محدودیت مکالمه: کاربران رایگان با جیپیتی محدودیت پیام و مکالمه دارند. در صورت رسیدن به این محدودیت، مدل به طور خودکار به جیپیتی ضعیفتر تغییر میکند.
مشترکین پولی همچنان از مزیتهای زیر برخوردارند:
عدم وجود محدودیت در تولید جیپیتیهای سفارشی
محدودیت مکالمه بیشتر با جیپیتی
درمجموع، این خبربرای کاربران چت جی پی تی، چه پولی و چه رایگان، خبر خوبی است. قابلیتهای جدید به همه کاربران امکان میدهد تا ازقدرت هوش مصنوعی چت جی پی تی برای تجزیهوتحلیل دادهها،ایجاد نموداروانجام کارهای خلاقانه بیشتر استفاده کنند.