هاشم امینی دیروز در جمع خبرنگاران درباره برخورد با مشترکان پرمصرف و بدمصرف، اظهار کرد: مشترکان بدمصرف اگر به اخطارها توجه نکنند، آب آنها از ساعت ۹ صبح تا ۳ عصر قطع خواهد شد. سال گذشته این امر اجرا میشد و امسال هم با جدیت در پیک مصرف انجام خواهد شد.مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور خاطرنشان کرد: اقدامهای صورتگرفته برای مدیریت مصرف، سبب شد رشد مصرف که پیش از این ۳ درصد بود به کمتر از ۱.۸درصد برسد.امینی تعداد مشترکان آب را حدود ۲۴ میلیون نفر اعلام کرد و گفت: این تعداد حدود ۳۴ میلیون انشعاب آب دارند. وی تعداد مشترکانی که تا میزان الگو، آب مصرف میکنند را ۵۵ درصد اعلام و بیان کرد: این تعداد ۳۹ درصد مصرف آب را دارند.مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب کشور ادامه داد: ۳۵ درصد مشترکان از الگو تا دو برابر الگو، مصرف دارند و ۶ درصد مشترکان بیش از دو برابرالگو مصرف میکنند که ۱۶ درصد مصرف را به خود اختصاص دادهاند.البته از سال گذشته ساختار تعرفهها تغییر کرد تا مشترکان پرمصرف و بدمصرف به سمت مصرف الگو حرکت کنند.
وی گفت: قبض صفر فعلا نداریم اما مشترکان اگر رعایت کنند و مصرف خود را به زیر الگو برسانند، میتوانند از قبض صفر برخوردار شده یا حتی بستانکار شرکتهای آب و فاضلاب شوند. مدیرعامل آبفای کشور افزود: الگوی مصرف آب ۱۵ متر مکعب است و ۳۶۰ تومان به ازای هر مترمکعب مصرف آب از مشترکان دریافت میشود.امینی ادامه داد: مشترک با مصرف الگوحدود ۵۵۰۰ تومان آببها دارد که ۱۰۰۰ تومان آبونمان به آن اضافه میشود. مشترکان اگر الگوی مصرف را رعایت کنند به ازای هر متر مکعب مدیریت مصرف ۹۰۰ تومان پاداش دریافت خواهند کرد.مدیرعامل آبفای کشور افزود: باتوجه به شرایط اقلیمی کشور، میطلبد که همه آحاد جامعه به موضوع آب توجه ویژه داشته باشند و دستگاههای اجرایی هم در راستای حفظ منابع آب و مدیریت این مایه حیات، حرکت کنند.امینی خاطرنشان کرد: میزان بارش در جهان ۸۰۰ تا ۸۵۰ میلیمتر و در آسیا این رقم ۶۰۰ تا ۶۵۰ میلیمتر است. این میزان در کشور ما ۲۰۰ تا ۲۵۰ میلیمتر است؛ بنابراین میزان آب تجدیدپذیر کشور ما نسبت به متوسط جهان، کمتر است اما میزان استفاده از آب تجدیدپذیر ما از جهان بیشتر است.وی میزان مصرف آب در بخش کشاورزی را ۹۲ درصد و در بخش شرب ۶ درصد اعلام کرد و گفت: بقیه آب کشور در سایر بخشها به مصرف میرسد.
جهاد آبرسانی
وی در باره طرح جهاد آبرسانی گفت: ۸۲ درصد در بخش روستایی دسترسی به آب شرب داشتیم و برنامهریزی شد با آبرسانی به ۱۰ هزار روستا در کشور به ۹۰ درصد برسد. از ۱۰هزار روستا، تعداد ۵۷۰۰ روستا دارای آب شرب و بهداشت پایدار شدهاند واکنون شاخص به ۸۷ درصد رسیده است. با برنامهریزی صورتگرفته تا انتهای ۱۴۰۳، آبرسانی سایر روستاها انجام میشود. در ابتدای سال آبی ۵۰۰ شهر تنش آبی داشتند اما اکنون در ۲۸۹ شهر ناترازی داریم.سخنگوی آب و فاضلاب کشور گفت: برنامههای چندلایه برای تامین آب آنها انجام شده و مشکلی برای تامین آب مناطق مختلف کشور نداریم.امینی استفاده از پساب و آب نامتعارف در صنعت و کشاورزی غیرمثمر را از برنامههای وزارت نیرو دانست و افزود: سابق بر این هم از ظرفیت پساب در صنعت استفاده میکردیم اما از سال ۱۴۰۲ این موضوع در قانون تکلیف شد و صنایع مکلف هستند از آب متعارف استفاده نکنند و از پسابهای فاضلاب استفاده کنند.وی ادامه داد: بخشی از صنایع مهم کشور مانند فولاد مبارکه، ذوبآهن و اخیرا بخشی از صنایع در استانهای خراسانرضوی، خراسانجنوبی و کرمان به سمت و سویی آمده که قراردادهایی را منعقد کردهاند و تصفیهخانه احداث میکنند تا برای مصارف خود استفاده کنند.مدیرعامل آبفای کشور خاطرنشان کرد: در استانهایی که پساب فاضلاب وجود دارد اما صنایعی وجود ندارد، از بورس انرژی بهره گرفته شد، حدود دو ماه گذشته پساب شرکت آب و فاضلاب استان تهران در بورس انرژی عرضه شد که در بازه زمانی کوتاه به فروش رفت و کارگزارانی این پساب را خریدند.امینی گفت: این موضوع ادامه خواهد داشت و در استانهایی که ظرفیت پساب دارند اما صنایعی ندارند از ظرفیت بورس انرژی استفاده خواهد شد.