قدمت دیرینه نودل در شرق آسیا و ماکارونی در غرب و مدیترانه

سوال های بسیاری مطرح است که نودل و ماکارونی یا همان رشته ابتدا در کجا تولید و مصرف شده است؟ محور اصلی پاسخ به این پرسش، تکامل تولید گندم، میزان تولید، افزایش مصرف آرد و جنس گندم و آرد است.
سوال های بسیاری مطرح است که نودل و ماکارونی یا همان رشته ابتدا در کجا تولید و مصرف شده است؟ محور اصلی پاسخ به این پرسش، تکامل تولید گندم، میزان تولید، افزایش مصرف آرد و جنس گندم و آرد است.
کد خبر: ۱۴۶۸۲۲۴

سه نظریه وجود دارد که آن را به غرب آسیا، چین و ایتالیا مرتبط می دانند و معتقدند که اولین بار رشته نودل از آرد گندم در این مناطق درست شده و به بازار آمده است.

عده ای در مورد نظریه غرب آسیا می گویند که تولید رشته به تمدن بین النهرین و غرب فلات ایران برمی گردد.

زیرا تکامل گندم در این منطقه و از جمله در منطقه الموت قزوین بوده و رشته از آرد گندم در این منطقه تولید و مصرف شده است. در نتیجه به طور قطع تولید گندم و مصرف آرد و رشته ریشه در ایران داشته است. غذاهایی مانند آش رشته، رشته پلو نیز ریشه در این فرهنگ باستانی دارد.

اما به تدریج متناسب با بارندگی و خاک مناسب در سراسر جهان، تولید گندم در شرق و غرب عالم بیش از ایران افزایش یافته و در نتیجه نودل و ماکارونی نیز در این کشورها شهرت بیشتری یافته است. با تولید گندم در غرب و شرق جهان، رشته هایی مانند نودل در شرق، ماکارونی و پاستا در غرب تولید و با فرهنگ و ذائقه این کشورها سازگار شده اند. بنابراین از چین تا ایتالیا بیش از 6 هزار کیلومتر کشورهایی بوده اند که به نوعی رشته و نودل با آرد گندم را به شکل های مختلف از تمدن های فلات ایران و بین النهرین آموخته و به کشور خود برده و مصرف کرده اند.

در نظریه دوم، چینی ها به یافته های تاریخی از رشته در شمال چین اشاره دارند و در نظریه سوم ایتالیایی ها به فرهنگ غذای مدیترانه اشاره می کنند.

چین و ایتالیا دو کشوری هستند که به شدت با یکدیگر در این موضوع رقابت دارند و هر یک نودل یا ماکارونی یا رشته با آرد گندم را به خود نسبت می دهند.

اما مهم نیست که چه کسی شروع به تولید و خوردن رشته کرده است مهم این است که تمام جهان به آن علاقه دارند و سرانه مصرف آن به شدت رشد کرده و میلیاردها وعده در جهان مصرف می شود.

قدمت دیرینه نودل در شرق آسیا و ماکارونی در غرب و مدیترانه

اهمیت نودل و ماکارونی به این است که همه این کشورها از آرد گندم و حتی برنج رشته را به عنوان یک غذای خوشمزه درست کرده و خورده اند. مهم این است که نودل با پایه آرد گندم، سالم و خوشمزه و با ویتامین ها و مواد مورد نیاز بدن است که حتی ورزشکاران و سامورایی ها در ژاپن به آن علاقه داشته اند.

بنابراین مصرف نودل و ماکارونی در سراسر جهان پخش شده و از ژاپن تا چین و ایران و ایتالیا، تا آمریکا و کانادا مصرف سرانه آن به شدت رشد کرده و سالانه میلیاردها وعده نودل در رستوران ها، خانه ها و فروشگاه ها مصرف می شود و آمارها از رشد شدید آن خبر می دهند و گفته می شود که تا سال 2025 از 120 میلیارد بسته نودل در کل جهان عبور می کند.

رتبه

کشور

مصرف در 2022 به میلیارد بسته

مصرف در 2022-2018

-

جهان

115

547

1

چین و هنک کنگ

45

217

2

اندونزی

14.3

65

3

ویتنام

8.5

26

4

هند

7.6

35

5

ژاپن

6.1

29

6

آمریکا

5.2

24

7

فیلییپین

4.3

21

8

کره جنوبی

4

20

9

تایلند

3.9

18.2

10

برزیل

2.8

13.3

 

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
وقتی دل جنگل سوخت

«جام‌جم» در گفت‌وگو با جانشین فرمانده یگان حفاظت سازمان منابع طبیعی کشور بررسی کرد

وقتی دل جنگل سوخت

صدای «مرجان» باید شنیده شود

گفت‌و‌گو با میلاد بنی‌طبا، کارگردان فیلم سینمایی «مرجان» پیرامون دغدغه‌های ساخت و چالش‌های اکران یک فیلم اجتماعی

صدای «مرجان» باید شنیده شود

نیازمندی ها