مدیر جهاد کشاورزی شهرستان ساری تصریح کرد: مانند سنوات گذشته توزیع کودهای شیمیایی یارانهای ازته، فسفاته و پتاسه برای کشت محصولات کشاورزی پاییزه نظیر کلزا، گندم و جو مطابق با الگوی کشت استان از ابتدای شهریور ماه آغاز شد.
وی دستیابی به امنیت غذایی را در گرو ایجاد تحول در بخش کشاورزی و تولید 90 درصدی محصولات اساسی با تامین به موقع، به اندازه و بهینه کود مورد نیاز دانست.
این مسوول با بیان اینکه مقدار زمین، الگوی کشت و نوع محصول از مهمترین عوامل اختصاص کود به کشاورزان است، یادآور شد: کشاورزان باید اطلاعات اراضی کشاورزی خود را در سامانه پهنه بندی ثبت کرده تا بتوانند کودهای شیمیایی یارانهای مورد نیاز خود را دریافت کنند.
وی با اشاره به اینکه بخش عمده افزایش تولید در بخش کشاورزی، از تغذیه مناسب نشات میگیرد و رکن مهم تغذیه گیاهی استفاده از کود مناسب است، ادامه داد: کارشناسان معتقدند، یکی از عوامل افزایش تولید، استفاده از نهادههای مناسب و کودهای عالی بوده که با توجه به فقر زمینهای کشاورزی، وجود این ماده برای کشت محصولات اساسی ضروری است.
علوی با تاکید بر اینکه مواد آلی جزء مهمترین داراییهای خاک به شمار میروند و عدم وجود این مواد در خاک، عدم امکان رشد گیاه را به همراه دارد، گفت: برخی از مواد آلی نظیر کودهای حیوانی، کودهای گیاهی و کمپوست باعث باقیماندن رطوبت در خاک، تأمین مواد غذایی مورد نیاز گیاه و افزایش تعداد و فعالیت میکروارگانیسمهای خاکی میشوند و همچنین میتوان از اسید هیومیک نیز استفاده کرد که موجب بهبود شرایط خاک و در نتیجه بهبود و رشد بهتر گیاه میشود.