فناوری، دستیار سیستم ایمنی

سیستم ایمنی بدن ما تقریبا با تمام بیماری‌هایی که با آنها روبه‌رو می‌شود در ارتباط است و حتی می‌تواند حافظه خود را بر این اساس شکل دهد، به طوری که حتی سال‌ها بعد تهدیدات ناخواسته از حملات قبلی را شناسایی کرده و به یاد آورد که چگونه به آنها پاسخ دهد.
سیستم ایمنی بدن ما تقریبا با تمام بیماری‌هایی که با آنها روبه‌رو می‌شود در ارتباط است و حتی می‌تواند حافظه خود را بر این اساس شکل دهد، به طوری که حتی سال‌ها بعد تهدیدات ناخواسته از حملات قبلی را شناسایی کرده و به یاد آورد که چگونه به آنها پاسخ دهد.
کد خبر: ۱۴۸۲۷۵۱
نویسنده رضا سجادیان - خبرنگار 
 
دانشمندان درشرکت جهانی بهداشت سانوفی که به دنبال شگفتی‌های دنیای طبیعی هستند،درتلاشند بفهمندانسان‌ها چگونه می‌توانند چیزی را به زیبایی آنچه به طور ارگانیک در طبیعت وجود دارد، توسعه دهند. با کمک فناوری‌هایی مانند هوش مصنوعی  (AI) تیم‌های سانوفی در حال پیشگامی در زمینه ایمنوساینس هستند که نقش سیستم ایمنی بدن در چگونگی عملکردش هنگام بیماری‌، درمان و پیشگیری از آنها را مطالعه می‌کند.امروز، یک رنسانس ایمنوساینس در حال وقوع است و سانوفی با سرعتی بسیار بیشتر از هر زمان دیگری در حال پیشبرد تحقیقات پزشکی در این زمینه است. با استفاده از فناوری‌های جدید، این شرکت به برقراری ارتباط میان بیماری‌های ظاهرا غیرمرتبط، بازکردن گزینه‌های درمان و ورود به عصر جدیدی از کشف داروها کمک می‌کند.هومن اشرفیان، معاون اجرایی و رئیس تحقیقات و توسعه سانوفی‌، این موضوع را از دیدگاه گسترده‌ای نسبت به امکانات موجود می‌بیند. او می‌گوید: «آیا می‌توانیم ایمنوساینس را به حوزه‌هایی فراتر از بیماری‌های کلاسیک اعمال کنیم؟ آیا می‌توانیم جنبه‌های غیرکلاسیک بیماری‌ها‌یی مثل ناامیدی، خستگی و افسردگی را بررسی کنیم؟ آیا می‌توانیم بر چالش‌های بزرگ سلامت زمان خود چاقی، سلامت روان، بیماری‌های عفونی و سرطان  به وسیله هوش مصنوعی پیروز شویم؟» پاسخ او بله است.با استفاده از هوش مصنوعی برای تسریع تحقیقات، دانشمندان می‌توانند راه‌های جدیدی برای بهره‌برداری مؤثر از سیستم ایمنی بدن پیدا کنند که در سرعت بخشیدن به درمان‌ها نقش حیاتی دارد. این رویکرد نوآورانه و مبتنی بر فناوری برای بررسی سلامت انسان پتانسیل تغییر آینده مراقبت در زمینه‌های مختلف بیماری‌ها را دارد و می‌تواند کمک کند که درمان‌های مؤثرتر، سریع‌تر به بیماران برسد.در یک آزمایش بالینی اخیر، محققان سانوفی توانستند به دلیل اعتماد خود، توسعه بالینی را تسریع کنند. هلن مریانوس، رئیس جهانی استراتژی و مدیریت پورتفولیوی تحقیق و توسعه درسانوفی گفت:«مابه طور بالینی اثبات کردیم که پیش‌بینی‌های in silico‌ ما دقیق بوده است و سپس توانستیم به مطالعه‌ای در مرحله بعد با تعداد بیشتری از بیماران منتقل شویم. این کار در یک دوره ، سال‌ها زمان توسعه را برای ما صرفه‌جویی کرد.»
 
امکانات ایمنوساینس
درمان‌هایی که بیشترین تأثیر را بر سلامت و بیماری‌ها دارند، نتیجه دستکاری پاسخ ایمنی بدن هستند. از دهه ۱۹۵۰ تا ۱۹۸۰، در تحقیقات سیستم ایمنی جهشی رخ داد که به کشفیات مهمی منجر شد؛ از جمله مفهوم یادگیری بدن برای شناسایی سلول‌ها و بافت‌های خود که از راه‌اندازی پاسخ ایمنی علیه خود جلوگیری می‌کند. درچند دهه اخیر، پژوهشگران کشف کرده‌اند که چگونه می‌توان از پاسخ ایمنی به صورت درمانی بهره برد که نتایج خوبی درپی داشته است. اشرفیان گفت: «واکسن‌ها بزرگ‌ترین تأثیر بر سلامت عمومی را در زمان ما، دارند. این پاسخ ایمنی است.»
بر اساس گزارش سازمان جهانی بهداشت، سالانه ۴۱ میلیون نفر در دنیا به دلیل بیماری‌های غیرواگیر مانند سرطان، ام‌اس، آسم و دیابت می‌میرند. تمام این بیماری‌ها حوزه‌هایی هستند که تحقیقات ایمنوساینس و پیشرفت‌های آن می‌توانند تأثیرات قابل توجهی بر آنها بگذارند. توان ایمنوساینس در درک و بهره‌برداری از فرآیند پیچیده‌ای که اکثر فرآیندهای بیولوژیکی در بدن را تنظیم می‌کند، بسیار وسیع است.
اشرفیان بیان کرد:«ماجعبه ابزارلازم راداریم. این اولین باراست که می‌توانم بگویم،من می‌توانم بربیماری یک بیمارتأثیر بگذارم و هوش مصنوعی بخش حیاتی آن است.» امانوئل فرنارد،مدیر ارشد دیجیتال سانوفی براین باور است که نسل بعدی ایمنوساینس قادرخواهدبودبیماری‌های شایع‌تررابهتردرمان کندوهمچنین درمان‌های هدفمند ودقیق‌تری به افرادی که از بیماری‌های کمتر شناخته‌شده رنج می‌برند، ارائه دهد.آمارها برآورد می‌کنند که ۳۰۰ میلیون نفر درسراسر جهان به بیماری‌های نادر مبتلا هستند وفقط ۵ درصد ازبیماری‌های نادرشناخته‌شده درمان دردسترس دارند.دراین دوران جدید،ممکن است افرادکمتری ازتوجه پزشکی جابمانندوبتوانند مراقبت‌هایی راکه شایسته آن هستنددریافت کنند.فرنارد باوردارد«آینده دراین حوزه بی پایان است.»
​​​​​​
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها