حامد بامروتنژاد، مدیر شبکه دو سیما در حاشیه تولید ویژهبرنامه یلدای فاطمی در گفتوگو با جامجم گفت: ترجیحم این است که به جای حرف زدن سرم به کار گرم باشد. نباید دیده شدن برنامهها و زحمت عوامل تهیه و تولید به مصاحبه من مربوط شود. روال درست این است که دلسوزان، دغدغهمندان و کارشناسان برنامهسازی و فرهنگ، خروجی کاررا در یادداشتها و نقدهایشان برآورد و چکشکاری کنند. همیشه، رسانهملی و بعد شبکهها از نقد برنامههایشان استقبال کردهاند.
نقد به دور از سیاستزدگی
مدیر شبکه دو از منتقدان و صاحبنظران رسانه خواست تا برنامهها رانقدکنند وعنوان کرد: در این ایام که مصادف است با شبهای یلدا و میلاد حضرت زهرا سلاما...علیها، تصمیم شبکه دو این بودکه متناسب باشب چله که شب دورهمی و قصه بوده و ماهیت شبکه که خانواده و زندگی است، به فرهنگ روایتگری، موسیقی سنتی و فولکلور ایران بپردازیم. چراکه از قدیمالایام، روایت در بخش اعظمی از موسیقی فولکلور ایران جریان داشته و این خصیصه روایتگری موسیقیایی، زینتبخش دورهمیهای خانوادههای ایرانی بوده است. البته امسال تصمیم بر این شد که برخلاف روال مرسوم در دعوت از مهمانان چهره، سعی شود مهمانانی از دل خانهها با قصههایی مردمی را در یلدای فاطمی میزبانی کنیم. این تصمیم شبکه مبنی بر دعوت از مهمانانی خارج از روال مرسوم، میتواند خطر محسوب شود اما تلاش این بود که آنچه به ماهیت شبکه و مناسبت برنامه و فرهنگ ایرانی نزدیک است با فرمی جذاب و مخاطبپسند، ارائه شود. منتقدان و صاحبنظران میتوانند این عملکرد ما را نقد کنند. امیدواریم نقدها به دور از سیاستزدگی و در جهت تعامل در بهبود عملکردها انجام شود.
واکنشهای ناصواب؛ چالش گفتوگوی مدیران
وی ترجیح شبکه دو را کار در سکوت و به دور از حاشیه دانست و بیان کرد: حرف زدن من از برنامههای شبکه، ممکن است تعبیر به ادعا شود. که البته امروزه بار سنجش عملکرد و صحبتها چنان به سمت معادلات سیاسی رفته، که تبدیل شده به دستمایهای برای زیر سؤال بردن رسانه. این واکنشهای ناصواب برای من مدیر شبکه مهم نیست؛ ولی نمیتوانم انتظار داشته باشم برای مجموعهای که با من همکاری میکنند هم مهم نباشد. نمیتوانم با واکنشهای ناصوابی که به گفتوگوهایم میشود، فشار کاری همکارانم را بیشتر کنم. برای همین در این دو سال و نیمی که مسئولیت شبکه دو به بنده محول شده، همراه با مجموعه همکاران شبکه دو تلاش کردیم، در سکوت و به دور از حاشیه، به وظیفهمان عمل کنیم.
عملکرد صبورانه بانوان در پشت صحنه
بامروتنژاد در قدردانی از تیم تولید ویژهبرنامه شبهای یلدایی تکمیل کرد: در پشت صحنه ویژهبرنامه یلدای فاطمی، خانمها نقش پررنگی دارند. وظیفه مدیریت گروه خانواده، سردبیری، تیم تولید فنی در صدابرداری و کارگردانی تلویزیونی، منشی صحنه، عکاسها، گریمور و دو مجری شبهای یلدایی شبکه دو به عهده خانمها بود. به تمام معنا این همکاران صبورانه پای کار بودهاند. شاید برخی نگاهشان این باشد که خانمها ممکن است با فشار کاری دچار بههم ریختگی ذهنی شوند و در موضع ضعف قرار بگیرند؛ اما در تجربهای که از نزدیک با آن مواجه هستم، خانمهای یلدای فاطمی، واقعا صبورانه پای کار چهار شب، با بیش از شش ساعت پخش زنده، ایستادند. این صبر و ایستادگی باعث شد که خیلی از ایدهها جرات پیدا کرده و پیادهسازی شوند. ساعتهای زیادی روی ایده یلدای فاطمی بر مبنای قصه و روایت و موسیقی فولکلور در اتاق ایده گپ زده شد تا کار آنچنان که باید و شاید پیریزی و پیاده شود. از همه عوامل تهیه و تولید شبکه در شبهای یلدای فاطمی و بالاخص خانمهای صبور و متبحر گروه تشکر میکنم.