بیستویکمین دوره از این اجلاس که امروز دوشنبه کار خود را آغاز کرده، با تمرکز بر اهداف استراتژیک و نقشه راه سند تحول رسانهملی، تلاش دارد ضمن شناسایی چالشهای موجود، فرصتهای جدیدی را برای بهرهبرداری از فناوریهای پیشرفته فراهمکند.
این رویداد شامل گردهمایی معاونان فنی صداوسیمای استانها، نشستهای تخصصی، کمیسیونهای ادارات کل و تعاملهای آنها با امور مربوط در استانها و همچنین نمایش محصولات صنعت رسانه با حضور متخصصان خواهد بود. آنطور که اعلام شده این اجلاس تلاش کرده بهروزرسانی اطلاعات و دانش همکاران در معاونت توسعه و فناوری رسانه در زمینه فناوریهای نوین را مورد توجه قرار دهد و بر ایجاد هماهنگیهای لازم میان ستاد و بخشهای مختلف مرتبط با زیرساختها و زنجیره تولید تا پخش تأکید کند. گفته میشود یکی از اهداف کلیدی این اجلاس، ارتقای کیفیت صدا و تصویر و بهبود خدمات رسانهای بهمنظور تولید محتوای جذاب برای جذب مخاطب است. همچنین تمرکز بر کاربرد هوش مصنوعی و توسعه پلتفرمهای جدید در فناوری رسانه و بررسی و تضمین پایداری و امنیت سایبری در روند تولید و انتشار رسانهها از موضوعات محوری اجلاس بهشمار میرود.
اجرای سه هدف حول فناوری
فرشید بهجتمحمدی، قائممقام معاونت توسعه وفناوری رسانهملی درخصوص بیستویکمین اجلاس فناوری رسانه به جامجم میگوید: اجلاس امسال بهطور کلی سه محور دارد: یکی بهروزرسانی دانش و اطلاعات همکارانمان است تا پایداری، امنیت و کارکرد صحیح زیرساختها را هدف قرار دهیم.این مسأله از آنجایی اهمیت دارد که همکارانمان ممکن است در طول سال، فرصت کمتری برای این کار و بهروزرسانی دانش خود داشته باشند.محور دوم، انجام برخی هماهنگیهای عملیاتی با همکارانمان در سراسر کشور است. مثلا اگر قرار است فناوری جدیدی در سازمان استفاده شود، همکارانمان از کم و کیف آن باخبر باشند. هدف سوم هم این است که از تلاش همکارانمان در برخی بخشها، با یک سیستم امتیازدهی متمرکز تقدیر کنیم. این اهداف کلی اجلاس است که در۲۰ سال گذشته دنبال کردیم.
توجه به مسائل روز فناوری
وی درخصوص خروجی ۲۰ سال برگزاری این اجلاس هم تصریح میکند:ما در چند مقطع، فناوریهای مهمی را در سازمان داشتیم که باید مدیریت فناوری برای آن انجام میدادیم؛ یعنی چرخه مدیریت فناوری را باید در بخشهای مختلف به شکل هماهنگ ارائه میکردیم. مثلا یکی از مهمترین مسائل، بحث گذر از آنالوگ به دیجیتال بود.چند دوره از اجلاس ما پیرامون خودکفایی این تجهیزات، نصب و راهاندازی چرخههای دیجیتال بوده، چون فرهنگی تازه بوده که سازمان پیشتر با آن آشنا نبود. مسأله دیگر، گذر از اسدی به اچدی، بود. به مرور مسائل تازهتری مثل درگیرشدن زیرساختهای باند وسیع با چرخه مدیریت و پخش سیگنال را هم داشتیم. البته در سالهای اخیر علاوه بر بحثهای مرتبط با مسائل سازمان، مسائل روز فناوری هم مورد توجه بیشتری قرار گرفتهاست.
تمرکز بر هوش مصنوعی
وی درخصوص اهمیت هوش مصنوعی در این دور از اجلاس فناوری، میگوید: بحث هوش مصنوعی در این دوره اهمیت زیادی دارد؛ کما اینکه بهجز بحث شعار اجلاس، روز دوم و سوم که نشستهای تخصصی است، بالای ۸۰ درصد موضوعات را در ارتباط با کاربریهای مختلف هوش مصنوعی قرار دادیم. بخشی از این بحثها مربوط به زیرساختهای فنی است که مثل نقش هوش مصنوعی در امنیت سایبری یا فرستندهها و سیگنالرسانی است.بخشی از نشستهای ما مربوط به ابزارهایی است که عوامل تولید همین حالا هم میتوانند از آن استفاده کنند؛ ابزارهایی که به تولید کمک میکند و ماهم آنهارامعرفی میکنیم و نحوه بهرهبرداری و زیرساختهای مورد نیاز آن را تشریح میکنیم. فضای کوچک نمایشگاهی هم در کنار اجلاس داریم که برخی از پروژهها را عملی نمایش میدهیم.وی با اشاره به اهمیت پرداختن به بحثهای نوین، اشاره میکند: سازمان صداوسیما بزرگترین حجم تولید محتوا را در روز دارد و نمیتواند از حوزه هوش مصنوعی دور بماند.این ابزارها باید به عوامل تولید معرفی شود که در اجلاس امسال، نشستهای تخصصی حول آن خواهیم داشت.متقاضیان میتوانند با مراجعه به سامانه اجلاس به نشانی imtec.iriborg.ir برنامه نشستها را ملاحظه کنند و اگر امکان حضور نداشتند، از امکان تماشای زنده آن بهرهببرند.
نحوه رسیدن به فناوری ارزانتر
وی درتشریح جزئیات نشستهای این اجلاس هم تصریح میکند: بعضی از موضوعات نشستها، متمرکز بر این است که چطور میتوان از فناوریهای ارزانتری استفاده کرد که پوشش زنده رویدادها و مراسم را سریعتر و ارزان تر کند. در واقع مسائلی که مرتبط با نزدیک شدن فناوری اطلاعات به چرخههای کاری رایج ماست، در نشستها مورد تاکید قرارمیگیرد.قائممقام معاونت توسعه و فناوری رسانهملی همچنین میگوید: با وجود سختیهایی که داشتیم، قرار است از حدود ۲۵محصول جدید فناورانه رونمایی کنیم که به همت متخصصان داخلی، تولیدبومی شده وبرخیشان هم تولید داخل سازمان صداوسیما بوده است.برخی از این محصولات مربوط به تجهیزات سیگنالرسانی و ارتباطات و برخی هم تجهیزات حرکتی و تصویربرداری است که میتواند برای تولیدات ویژه مورد استفاده قرار گیرد. تلاش میکنیم این محصولات بتواند در چرخه تولید انبوه قرار گیرد.بهجتمحمدی همچنین به برخی فعالیتهای دیگر این معاونت در ماههای آینده اشاره کرد و میگوید: قرار است یک تمرکزی روی اچدیسازی پخش تمامی شبکهها-چه سراسری و چه استانی-داشته باشیم. الان برخی استانها مثل مازندران، خراسان رضوی و قزوین در اچدیسازی پیشگام بوده و شبکههای سراسری هم هنوز کامل نشده است. بهطور کلی تلاش میکنیم درسه ماه اول۱۴۰۴همه شبکهها را به پخش اچدی برسانیم. این را هم باید درنظر داشت که اچدی کردن زیرساختهای تولید و استودیویی، بسیارپرهزینه است. به مرور اقداماتی انجام خواهیم داد تا قسمتهای مختلف تولید هم بهطور کامل به زنجیره اچدی و فراتر از آن ۴k وصل شود. تمرکز اصلی ما روی همین بحث اچدی کردن خواهدبود.