حسینیه‌ای با عشق و شور

حسینیه معلی که چند شبی است به مناسبت اعیاد شعبانیه روی آنتن رفته، تلاش کرده مثل فصول گذشته، خلاقیت و نوآوری‌های بدیعی را به مخاطبان ارائه کند. از دکور تازه که یک فضای سه‌طبقه با ظرفیت ۱۵۰۰ نفر است تا ترکیب داوران و معماری خاص ایرانی که می‌توان در سراسر این حسینیه مشاهده کرد.
حسینیه معلی که چند شبی است به مناسبت اعیاد شعبانیه روی آنتن رفته، تلاش کرده مثل فصول گذشته، خلاقیت و نوآوری‌های بدیعی را به مخاطبان ارائه کند. از دکور تازه که یک فضای سه‌طبقه با ظرفیت ۱۵۰۰ نفر است تا ترکیب داوران و معماری خاص ایرانی که می‌توان در سراسر این حسینیه مشاهده کرد.
کد خبر: ۱۴۹۲۲۴۲
نویسنده سپیده اشرفی - گروه رسانه
 
این بزرگ بودن فضا زمانی قابل درک است که به بهانه ورود یک مداح که دست بر قضا نانواست، فضا برای پخت نان بیشتر فراهم می‌شود و هرکدام از ذاکرانی که در این فصل حضور دارند کنار تنور می‌روند تا شانس خود را برای دست زدن به خمیری که آمیخته با ذکر اهل بیت(ع) است، بیازمایند. از نریمانی تا شریعتی که هرکدام با نابلدی دست به خمیر نان می‌برند تا طرحی بزنند و با نامرتب بودنش شوخی کنند. فضای حسینیه هم با همین شوخی‌ها جان می‌گیرد و به فضای نشاط ماه شعبان نزدیک‌تر می‌شود. 
     
خلاقیت در نمایش کسب حلال 

البته با همین پخت نان و دست‌های متقاضی تماشاگران برای دریافت نان پخته شده، می‌توان به بزرگی چنین حسینیه‌ای پی برد. تا جایی که شاطر بارها و بارها نان پخت می‌کند تا به همه مخاطبان حاضر در حسینیه برسد. خلاقیت در نمایش این ترکیب میان رزق حلال و ذکر اهل‌بیت، در این قسمت بهانه‌ای هم می‌شود برای بیان برخی نکات از سوی ذاکران؛ کما این‌که محمدرضا طاهری، مداح اهل‌بیت خطاب به این نانوای ذاکر، از سابقه فعالیت‌هایی که برای کسب رزق حلال داشته، گفت و عنوان کرد که کارش را با کلیدسازی آغاز کرده بود. جدای از سختی انتقال یک تنور واقعی به میانه حسینیه و دیدن توانمندی یک ذاکر برای تولید همزمان نان و مداحی، صحبت‌هایی که ذاکران در این قسمت پیرامون برکت نان و اهمیت توجه به آن داشتند هم، حضور این مهمان خاص را حائز اهمیت می‌کرد.این را می‌توان در قسمت اول برنامه این فصل هم مشاهده کرد که پهن شدن تشک کشتی در حسینیه معلی و هنرنمایی تیم ملی تکواندو، بهانه‌ای برای شوخی میان نریمانی و شریعتی می‌شود. یا در یک قسمت دیگر که شهربازی کودکان و پذیرایی نمادین غدیر انجام می‌شود‌؛ در همه این بخش‌ها می‌توان رد و نشانی از زندگی واقعی را مشاهده کرد تا مخاطب باور کند که زندگی درست مثل همین حسینیه است واصلا هرکجاکه نامی ازاهل‌بیت بیاوری،تبدیل به حسینیه‌ای می‌شودبه وسعت دوست‌داشتن بزرگان خدا. 
     
مهمانانی از سراسر جهان 
فرای موضوعات بدیعی که در فصل تازه حسینیه معلی به چشم می‌خورد، ترکیب ارادت به اهل‌بیت با معماری ایرانی را باید تداوم یک برنامه فکرشده از سوی حسینیه معلی دانست‌؛ برنامه‌ای که مخاطب را با هر دو هویت ایرانی و اسلامی پیوند می‌زند. تصاویر دورتادور این حسینیه و آمیخته‌شدنش با فضای ایرانی، هویت فوق را بیشتر از قبل یادآور می‌شود. حضور مهمانان خارجی در این فصل هم برجسته است؛ کما این‌که سعید ستودگان، تهیه‌کننده حسینیه معلی به‌تازگی گفته است: در فصل‌های قبل، شاهد حضور مهمانان بین‌المللی بودیم و در این فصل چنین فضایی ادامه خواهد داشت. بعد بین‌المللی این فصل از حسینیه معلی پررنگ‌تر است و مهمانانی از قاره‌ها و کشورهای مختلف نظیر آفریقا، پاکستان، لبنان و کشورهای محور مقاومت به حسینیه آمدند‌؛ برای مثال پسر شهید سیدحسن نصرا... مهمان ماست. در این فصل مهمانان زیاد و متنوعی داریم. معلی، حسینیه‌ای است که بین‌المللی شده و از فصل قبل، برنامه به پنج زبان ترجمه و از سراسر دنیا پخش شد. در این خصوص بازخوردهای مثبت فراوانی داشتیم و به‌همین خاطر در این فصل هم دوباره به پنج زبان ترجمه خواهد شد و در دسترس محبان اهل بیت(ع) در سراسر دنیا قرار می‌گیرد. 
     
نمایش آیین‌های ایرانی 
این فصل از معلی که قرار است در ۱۵ شب مهمان نگاه مخاطبان باشد، با فضایی شاد و به بهانه اعیاد شعبانیه همراه است و بر همین اساس هم این حسینیه خاطره‌ساز تلاش کرده با شناسایی آیین‌های متفاوت، از برگزارکنندگان آن دعوت کند تا قابی از این شادی‌ها را به نمایش بگذارند. ظرفیت گسترده‌ای که ایران از منظر آیین، سرود و مداحی روزهای شادی دارد، این امکان را برای عوامل معلی فراهم کرده تا یک حسینیه در خور شادی و جشن شعبان را فراهم کند. کما این‌که در قسمت‌های پخش‌شده هم می‌توان به وضوح حضور اقشار مختلف مردم را در این حسینیه مشاهده کرد. ناگفته پیداست که حسینیه معلی یک حسینیه رسانه‌ای است که در چهارچوب و قاب تلویزیون، جذابیت‌های بصری را به نمایش گذاشته تا نمایی نو از حسینیه‌ای شاد نشان داده شود. 
     
از میزبانی تا خادمی 
اجرای حسینیه معلی در چند فصل اخیر در دست نجم‌الدین شریعتی بوده که با دانش و روحیاتی که دارد تلاش کرده میزبانی درخور برای یک حسینیه باشد. شریعتی که برای مخاطبان از زمان اجرای برنامه سمت‌خدا آشنا بوده، خوب می‌داند که کجای یک برنامه باید با شور اجرا شود و کجای آن با شعور. از همین منظر هم در منش و روش خود حرفه‌ای عمل کرده است. نکته دیگری که در مورد شریعتی و دیگر افراد حاضر در معلی به چشم می‌خورد، عشق سرشاری است که به اهل‌بیت دارند و به‌واسطه دوربین‌هایی که از نظر پنهان است، حال و هوای واقعی خود را نشان می‌دهند. درست مثل وقتی مدح امام حسن‌(ع) گفته می‌شود و در میان شادی می‌توان ردی از اشک عشق در چشمان ذاکران و مجری مشاهده کرد. رد این عشق در عوامل هم حضور دارد، کما این‌که در فصول گذشته نه نشانی از تیتراژ برنامه بود و نه ذکر عوامل. حتی بارها بیان شده بود که عوامل خودشان را نوکر امام حسین(ع) می‌دانند و نمی‌خواهند نام و نشانی از آنها به نمایش گذاشته‌شود. 
در فصل گذشته این برنامه که ویژه اعیاد شعبانیه پخش شده بود، سیدمجید بنی‌فاطمه، میثم مطیعی، سیدرضا نریمانی و نزار القطری به‌عنوان کارشناس و داور حضور داشتند و درمجموع افرادی همچون سیدمجید بنی‌فاطمه، مهدی رسولی، سعید حدادیان، حجت‌الاسلام مصطفی کرمی، احمد واعظی، مهدی سلحشور، محمد صمیمی، عبدالرضا هلالی، میثم مطیعی، سیدرضا نریمانی و محمدرضا طاهری به‌عنوان کارشناس و داور حضور داشته‌اند اما در فصل جدید حسین سیب‌سرخی و حجت‌الاسلام شهاب مرادی برای نخستین‌بار به این برنامه اضافه شده‌اند. به‌طور کلی این چند فصل برپایی این حسینیه خاطره‌ساز ثابت کرده که در نشان دادن آیین عزا و شادی در مناسبت‌های خود، موفق عمل کرده است. 

نگاهی به میز ذاکران
   
آقای کلاس‌مجردها

یکی از افرادی که در فصل تازه حسینیه معلی حضور دارد، حجت‌الاسلام شهاب مرادی است که به‌واسطه کلاس مجردها و برنامه آیینه‌خانه، برای بسیاری از مخاطبان شناخته‌شده است. او اولین فصلی است که در این حسینیه حضور دارد تا به بیان برخی نکات پیرامون مهمانان برنامه بپردازد. مرادی به‌واسطه نوع بیان مطالب، برای جوانان چهره آشنایی است و حضورش در حسینیه معلی با استقبال مواجه شده است. 
   
پدری که مداح شد

محمدرضا طاهری هم از دیگر ذاکرانی است که در این فصل از حسینیه معلی حضور دارد و به فراخور مهمان حاضر در برنامه، نکاتی را بیان کرده یا مداحی می‌کند. او پیش از این دریکی ازقسمت‌های برنامه گفته بود که کارش را از کلیدسازی آغاز کرده و این‌که یک مداح دنبال کسب رزق حلال باشد،چیز بدی نیست. طاهری تاکنون آثار مختلفی داشته وچند اثر اوکه به‌همراه پسر‌مداحش انجام داده، خاطره‌ساز شده است. 
   
سلحشوری در حسینیه معلی 

مهدی سلحشور که به‌تازگی نماهنگ زیباترین آوا را به مناسبت تولد امام حسین(ع) منتشر کرده، از دیگر افرادی است که در میز ذاکران حضور دارد. او در دفاع‌مقدس هم حضور فعالی در جبهه داشته و کتابی از خاطرات او منتشر شده است. سلحشور در آغاز جنگ تحمیلی به سن قانونی نرسیده بود و نمی‌توانست از طریق مسجد محل وارد جبهه شود. علاقه او به جبهه باعث شد به مسجد سیدالشهدا‌(ع) برود و سن خود را بیشتر اعلام کند. او بالاخره در سال ۱۳۶۵ موفق شد از طریق پایگاه مقداد تهران به کردستان برود. شباهت چهره او به برادرش زنده‌یاد فرج‌ا... سلحشور هم قابل توجه است. 
   
کل‌کل با مجری 

سیدرضا نریمانی، مداح اهل بیت، با آن لهجه شیرین اصفهانی و شوخی‌هایی که با نجم‌الدین شریعتی دارد، از جمله چهره‌های جذاب امسال حسینیه معلی است. او با برخی بده‌بستان‌های کلامی و شوخی‌هایی که دارد، فضای شاد شعبانیه حسینیه معلی را کامل کرده است. نریمانی هم مثل دیگر ذاکران حاضر در این حسینیه، به فراخور موضوع برخی اشعار و مداحی‌های خود را می‌سراید. 
   
نکات شنیدنی مداح جوان

حسین‌ سیب‌سرخی که از جمله چهره‌های جدید امسال حسینیه معلی است، توانسته به‌سرعت در مسیر مداحی رشد کند. کما‌این‌که حالا به یکی از مداحان برجسته تبدیل شده و همواره در هیات روضه‌العباس‌(ع) در حسینه جوانان حسینی فعالیت دارد. سیب‌سرخی هم به‌واسطه جوان‌بودن، نکاتی را در حسینیه معلی مطرح می‌کند که برای مخاطبان جذاب و شنیدنی است.
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها