پایبندی مقاومت فلسطین به توافقی جامع برای آتش‌ بس

رهبران حماس و جهاد اسلامی فلسطین اعلام کردند برخلاف رژیم صهیونیستی، تنها خواستار یک توافق آتش‌بس کامل هستند نه محدود و جزئی. آنها معتقدند توافق جزئی به نفع رژیم صهیونیستی و کابینه نتانیاهو است.
رهبران حماس و جهاد اسلامی فلسطین اعلام کردند برخلاف رژیم صهیونیستی، تنها خواستار یک توافق آتش‌بس کامل هستند نه محدود و جزئی. آنها معتقدند توافق جزئی به نفع رژیم صهیونیستی و کابینه نتانیاهو است.
کد خبر: ۱۵۰۰۴۵۳

به گزارش جام جم آنلاین، جنبش حماس در دوره اخیر، در را به روی هرگونه توافق جزئی و محدود که «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی تمایل به امضای آن دارد، بسته است. این توافقات در ازای آتش‌بس محدود به مدت حداکثر پنج هفته و آزادی تعداد زیادی از زندانیان زنده صهیونیستی بود.

بیانیه «خلیل الحیه» رئیس حماس در غزه و رئیس هیئت مذاکره‌کننده این جنبش ۱۷ آوریل نیز محدودسازی گزینه‌ها در توافق جامع برای پایان دادن به جنگ غزه بود که بر تحویل همه زندانیان صهیونیستی در ازای خروج کامل ارتش رژیم صهیونیستی از نوار غزه، توقف فوری جنگ و تبادل اسرا تأکید دارد.

رژیم صهیونیستی اخیراً پیشنهادی را به حماس و مقاومت فلسطین ارائه کرده است که بر تبادل تمامی زندانیان طی ۴۵ روز استوار است، به شرطی که موضوع پایان دادن به جنگ، خلع سلاح و بررسی مرحله پساجنگ نیز مورد بحث قرار گیرد، که مورد مخالفت مقاومت قرار گرفت.

پیش از این نیز میانجی‌ها به حماس پیشنهاد داده بودند که «عیدان الکساندر» سرباز صهیونیست با اصالت آمریکایی را آزاد کند، که طبق اعلام گردان‌های القسام، شاخه نظامی حماس، ۱۵ آوریل، پس از بمباران رژیم صهیونیستی ارتباط با او و گروهی که او را در اسارت نگه‌داشته‌اند، قطع شده بود.

بر اساس اطلاعات سایت خبری «العربی الجدید»، پس از اعلام القسام مبنی بر قطع ارتباط با الکساندر و تیم همراه او، تماس‌هایی بین طرف‌های آمریکایی مرتبط با پرونده تبادل و میانجی‌های قطری و مصری صورت گرفت و اطلاعاتی درباره الکساندر درخواست شد. متعاقباً، «ابو عبیده» سخنگوی نظامی القسام روز شنبه ۲۰ آوریل اعلام کرد که آنها توانستند جسد شهیدی که مسئول تأمین امنیت الکساندر بود را بیرون بکشند، اما سرنوشت اسیر و همراهان او از گروه مقاومت هنوز نامشخص است. او رژیم اشغالگر را به عمد در بمباران اسرا و کشتن آنها متهم کرد.

این اقدام همزمان با تشدید تنش‌ها در نوار غزه پس از ازسرگیری جنگ در ۱۸ مارس و بستن کامل گذرگاه‌ها از ۲ مارس در چارچوب اقداماتی رخ می‌دهد که کابینه نتانیاهو برای اعمال فشار بر جنبش حماس اتخاذ کرده است.

توافق‌های جزئی برای پایان دادن به جنگ غزه وجود ندارد

در همین حال، «محمود مرداوی» از رهبران حماس تأکید کرد که این جنبش به طور قاطع با توافق‌های جزئی مخالفت است، زیرا این توافق‌ها توسط رژیم اشغالگر به عنوان ابزاری برای تجزیه پرونده فلسطین، کسب زمان بیشتر بدون پایان دادن به جنگ غزه یا ارائه هرگونه امتیاز واقعی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

مرداوی در گفت‌وگو با «العربی الجدید» افزود این نوع توافق‌ها با حجم فداکاری‌هایی که مردم فلسطین تقدیم کرده‌اند، مطابقت ندارد و تداوم توقف تجاوز را تضمین نمی‌کند، زیرا این جنبش از تکرار تجربیات گذشته هراس دارد که در آن رژیم اشغالگر به تعهدات خود عمل نکرده است، با وجود اینکه در این مدت درصد بالایی از زندانیان خود را بازگرداند.
پایبندی مقاومت فلسطین به توافقی جامع برای آتش‌بس/توافق جزئی به نفع نتانیاهو است
جنگ غزه 

رهبر حماس تأکید می‌کند که راه‌حل از دیدگاه این جنبش، دستیابی به توافقی جامع است که شامل چندین عنصر مرتبط به هم است که نمی‌توان آن‌ها را جدا کرد یا به عنوان پرونده‌های مستقل با آن‌ها برخورد کرد. توافق جامع باید مبتنی بر توقف تجاوز، عقب‌نشینی نیروهای اشغالگر از غزه، لغو محاصره و بازسازی غزه و نیز توافق تبادل اسرا باشد.

به گفته مرداوی، این پرونده‌ها به هم مرتبط هستند و به هیچ وجه قابل تجزیه نیستند، در حالی که نتانیاهو خواستار توافق‌های محدود است و هدفش تنها نجات کابینه در حال فروپاشی‌اش است، چرا که تحت فشارهای داخلی فزاینده، کاهش شدید محبوبیت و افزایش فشارهای بین‌المللی قرار دارد.

از سوی دیگر، «محمد الحاج موسی» سخنگوی جنبش جهاد اسلامی می‌گوید این جنبش با توافق‌های جزئی با رژیم اشغالگر مخالف است، زیرا تجربه ثابت کرده است که رژیم اشغالگر با این توافق‌ها به عنوان گام‌هایی برای برقراری آرامش یا تسویه حساب برخورد نمی‌کند، بلکه فرصت‌های موقتی برای کسب زمان و انجام تجاوز بیشتر است.

هدف اصلی مقاومت، متوقف کردن تجاوزات است

وی افزود: در رویکرد هر توافقی، آنچه در درجه اول برای ما اهمیت دارد، نتایج واقعی در میدان است، زیرا هدف اصلی جنبش جهاد اسلامی، متوقف کردن تجاوز به طور دائم و تضمین امنیت برای مردم ما در نوار غزه از طریق عقب‌نشینی کامل نیروهای اشغالگر است». به عقیده او، «دشمن همچنان از پایان دادن به جنگ خودداری می‌کند و کابینه اشغالگر این را به وضوح از زبان نخست‌وزیر و وزرای خود اعلام می‌کند. بنابراین، هر توافقی باید شامل آتش‌بس دائمی، عقب‌نشینی کامل از نوار غزه، باز شدن گذرگاه‌ها، خروج اشغالگران از محورهای صلاح‌الدین و نتساریم، لغو محاصره و اجازه ورود مایحتاج اساسی، بازسازی ویرانی‌های غزه باشد.

سخنگوی جهاد اسلامی در مورد دلایل مخالفت گروه‌های مقاومت با توافق‌های جزئی توضیح داد موافقت‌های قبلی با برخی بندها، موافقت با یک توافق ناقص نبود، بلکه درواقع موافقت با توافق جامعی بود که به مراحل مختلف تقسیم شده بود. اما کابینه نتانیاهو به توافق پشت کرد و آن را نقض کرد و تلاش می‌کند با حمایت آمریکا به جهان القا کند که آنچه اتفاق افتاده یک توافق جزئی بوده است، در حالی که واقعیت این است که مقاومت منتظر انتقال به مرحله دوم توافق بود.

وی تصریح کرد امروز اشغالگران دوباره سعی در تحمیل آتش‌بس موقت چند روزه یا چند هفته‌ای دارند. هدف آنها بازگرداندن بیشترین تعداد ممکن از زندانیان خود بدون تعهد واقعی به توقف تجاوز است، اما مقاومت این را تنها مانوری برای ادامه جنگ نابودی می‌داند. مقاومت به اشغالگران فرصت دیگری برای ادامه جنایات خود نخواهد داد.

در مورد موضع گروه‌های مقاومت، الحاج موسی تأکید کرد هماهنگی و همکاری کاملی بین همه گروه‌ها، به رهبری حماس که مذاکرات را هدایت می‌کند، وجود دارد. همه بر لزوم دستیابی به اهداف ملی و در راس آن، توقف تجاوز، اتفاق نظر دارند. وی ادامه داد جنبش جهاد و همه گروه‌های مقاومت، به رهبری جنبش حماس در مذاکرات اعتماد دارد. اجماع ملی بر عدم پذیرش هیچ توافقی که شامل توقف کامل تجاوز و عقب‌نشینی کامل نیروهای اشغالگر از نوار غزه نباشد، وجود دارد. 

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
تهدید مذاکرات از درون آمریکا

جام‌جم» در گفت وگو با دکترسید محمد مرندی،مهم‌ترین چالش‌های پیش‌رو در دستیابی تهران و واشنگتن به توافق را بررسی کرد

تهدید مذاکرات از درون آمریکا

نیازمندی ها