فرهنگ غذایی ایرانی و پیشگیری از گرمازدگی و کم‌ آبی بدن

با افزایش دمای هوا در فصل تابستان، بدن انسان نیاز بیشتری به آب و الکترولیت‌ها پیدا می‌کند؛ تعریق زیاد در روزهای گرم باعث از دست رفتن بخشی از مایعات و املاح ضروری بدن می‌شود که در صورت عدم تأمین مناسب، می‌تواند منجر به مشکلاتی همچون گرمازدگی، کاهش انرژی و خستگی شود.
با افزایش دمای هوا در فصل تابستان، بدن انسان نیاز بیشتری به آب و الکترولیت‌ها پیدا می‌کند؛ تعریق زیاد در روزهای گرم باعث از دست رفتن بخشی از مایعات و املاح ضروری بدن می‌شود که در صورت عدم تأمین مناسب، می‌تواند منجر به مشکلاتی همچون گرمازدگی، کاهش انرژی و خستگی شود.
کد خبر: ۱۵۰۶۹۰۹

به گزارش جام جم آنلاین، دکتر سیاوش باباجعفری - متخصص تغذیه و رژیم درمانی و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز، درباره راهکارهای حفظ تعادل آب و الکترولیت‌های بدن در فصل گرما با تأکید بر افزایش نیاز بدن به مایعات در روزهای گرم، گفت: بهتر است در کنار مصرف آب خالص، از نوشیدنی‌های حاوی املاح و الکترولیت‌ها مانند شربت‌های طبیعی با اندکی شیرینی و نمک در صورت نداشتن فشار خون بالا، آبمیوه‌های طبیعی، دوغ و همچنین سوپ‌ و آش ‌استفاده شود.

باباجعفری با بیان اینکه افراد علاوه بر مصرف کافی مایعات، بهتر است در معرض گرمای شدید قرار نگیرند، تاکید کرد: استفاده از نوشیدنی‌های سنتی مانند تخم شربتی، خاکشیر و پالوده خیار با شیرینی کم، در کنار قرار نگرفتن مقابل نور آفتاب، از جمله گزینه‌های مناسب برای جلوگیری از گرمازدگی است.

بنابر اعلام وزارت بهداشت، او همچنین به نقش سنت‌های قدیمی غذایی در پیشگیری از گرمازدگی پرداخت و افزود: در فرهنگ غذای ایرانی مصرف نوشیدنی‌های خنک و مغذی مانند شربت خاکشیر و دوغ همراه با غذاهایی مانند آش و سوپ‌های سنتی، به حفظ تعادل آب و الکترولیت‌های بدن کمک می‌کند.

این متخصص تغذیه در پایان یادآور شد: انتخاب تغذیه مناسب، پرهیز از قرار گرفتن در معرض گرمای شدید و انتخاب سبک زندگی متعادل، ارکان مهم پیشگیری از گرمازدگی و حفظ سلامت بدن در روزهای گرم است.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها