تشدید نظارت‌های بهداشتی ویژه ایام تاسوعا و عاشورای حسینی

در آستانه روز‌های تاسوعا و عاشورا، تشدید نظارت‌های بهداشتی در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد، در دستورکار بازرسان و ناظران بهداشتی قرار گرفته است.
کد خبر: ۱۵۰۸۶۸۷

تشدید نظارت‌های بهداشتی ویژه ایام تاسوعا و عاشورای حسینی

به گزارش جام جم آنلاین، مرکز خراسان رضوی، مدیر سلامت محیط و کار دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: این بازرسی‌ها یک نمونه از برنامه‌هایی است که با همکاری استانداری، فرمانداری‌ها، ادارات کل اوقاف و امور خیریه و تبلیغات اسلامی و شورای هماهنگی هیئات مذهبی استان و زیرمجموعه‌های آنها در همه شهرستان‌ها اجرا می‌شود.

 دکتر فرشید وفا ادامه داد: انجام این برنامه‌ها طبق دستورالعمل‌های ابلاغی وزارت بهداشت در خصوص ضوابط بهداشت محیطی ویژه محرم و صفر و همچنین مصوبات ستاد خدمات سفر خراسان رضوی و کمیته بهداشت، درمان و محیط زیست این ستاد انجام می‌شود.

او با بیان اینکه در این ایام و روز‌های خاص، تعداد ۱۶۳ تیم بازرسی در حوزه تحت پوشش این دانشگاه و در بحث نظارت بر مساجد، تکایا، هیئت‌های مذهبی و موکب‌ها فعال هستند، افزود: از مجموع این تیم‌ها ۱۲۸ تیم در مشهد و ۳۵ مورد بقیه هم در شهر‌های حوزه تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد هستند.

دکتر وفا اضافه کرد: در حوزه تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد ۳۲۷ ناظر و بازرس حوزه سلامت محیط فعال هستند که از این تعداد ۲۰۵ نفر از آنها در شهر مشهد و ۱۲۲ نفر هم در شهر‌های تابعه این دانشگاه هستند.

به گفته مدیر سلامت محیط و کار دانشگاه علوم پزشکی مشهد، در هر منطقه از ظرفیت نیرو‌های همان منطقه به‌خوبی استفاده شده است و برای محدوده حرم مطهر رضوی هم در صورت اعلام نیاز منطقه ثامن، نیرو‌های کمکی را در این محدوده مستقر خواهیم کرد.

او در بیان کار‌های مهمی که در آستانه تاسوعا و عاشورای حسینی در دستور کار مدیریت سلامت محیط و کار دانشگاه علوم پزشکی مشهد قرار گرفته است، گفت: بحث تأمین آب شرب سالم در محل برگزاری مراسم، استفاده از بطری آب در محل‌های فاقد آب شرب و نیز آب‌های تانکری با رعایت فرآیند کلرسنجی و تأییده اداره آبفا، استفاده از یخ‌های بهداشتی و استفاده نکردن از یخ‌های صنعتی در موارد مستقیم و داشتن مجوز سالم بهداشتی برای خادمان موکب‌ها به‌خصوص برای پخت و پز و توزیع، به‎‌طور ویژه مورد تأکید و نظارت قرار گرفته است.

دکتر وفا ادامه داد: اگر نذورات از بیرون تهیه می‌شوند، باید از مکان‌های موردتأیید مراکز بهداشتی باشد و اینکه مواد مصرفی به خصوص مواد خام دامی هم دارای مجوز‌های لازم از سوی دامپزشکی باشد.

او افزود: موضوع بسیار مهم دیگر رعایت زنجیره‌های دمایی سرمایی و گرمایی است و اینکه مدت زمان بسته‌بندی تا مصرف غذای گرم بیشتر از دو ساعت نباشد و اگر زمان بیشتری در این خصوص نیاز بود، باید دمای آن به بالای ۷۰ درجه سانتیگراد برسد و اگر هم از گرم کن استفاده می‌شود، دمای ۶۳ درجه سانتیگراد مورد تأکید است.

این مسئول گفت: مدیریت پسماند‌ها و ذبح نکردن دام در محل مساجد، هیئت ها، تکایا و مواکب مورد تأکید است و با موارد مشاهده شده و یا شکایت مردمی به سامانه ۱۹۰، برخورد قاطع و دام ذبح شده غیرمجاز با همکاری دامپزشکی ضبط می‌شود.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
سفر اربعین به سلامت

ضروری‌ترین نکات بهداشتی را که زائران اربعین باید رعایت کنند در گفت‌وگو با یک متخصص بیماری‌های عفونی بررسی کرده‌ایم

سفر اربعین به سلامت

وقتی دل جنگل سوخت

«جام‌جم» در گفت‌وگو با جانشین فرمانده یگان حفاظت سازمان منابع طبیعی کشور بررسی کرد

وقتی دل جنگل سوخت

نیازمندی ها