آغاز برداشت کنجد سفید برای اولین بار در گیلانغرب

برداشت کنجد سفید از سطح هفت هکتار مزارع شهرستان گیلانغرب در غرب کرمانشاه برای اولین بار آغاز شد.
کد خبر: ۱۵۲۶۹۰۱

جام جم آنلاین؛  مدیر جهاد کشاورزی گیلانغرب اعلام کرد که کشاورزان این شهرستان برای اولین بار در سال زراعی ۱۴۰۳-۱۴۰۴ به کشت این محصول در سطح هفت هکتار از مزارع پرداخته‌اند.

عبدالرضا شاماری با اشاره به رعایت اصول فنی در کاشت و داشت، افزود: با توجه به شرایط اقلیمی مطلوب، عملکرد تولید این محصول در هر هکتار حدود ۷۰۰ تا ۹۰۰ کیلوگرم برآورد می‌شود.

مدیر جهاد کشاورزی گیلانغرب گفت: کشت کنجد سفید به دلیل مقاومت بالا به خشکی، نیاز آبی کم، ارزش اقتصادی بالا و کاربرد گسترده در صنایع غذایی و دارویی، از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است.

او تأکید کرد: توسعه این محصول می‌تواند نقش مؤثری در تنوع‌بخشی به الگوی کشت و افزایش درآمد کشاورزان داشته باشد.

شاماری پیش‌بینی کرد که برای سال زراعی آینده، سطح زیرکشت کنجد سفید ۲ تا سه برابر افزایش یابد.

او گفت: کنجد علاوه بر درآمدزایی بالا، مقرون به صرفه بودن و داشتن دوره رشد کوتاه به عنوان یک محصولی که نیاز کمی به آب دارد می تواند در رعایت الگوی کشت، جایگزین محصولات پر آبخواه از جمله ذرت دانه‌ای شود.

دانه روغنی کنجد منبع غنی از پروتئین است و ارزش غذایی بالایی دارد.

کنجد گیاهی است که در گرما رشد می کند و نیاز آبی کم و مقاوم در برابر خشکی از مهمترین ویژگی های این محصول زراعی است و بهترین زمان کشت (کشت دوم) آن اوایل تیر ماه است و در آخر مهر ماه هم برداشت آن آغاز می شود.

گیلانغرب با بیش از ۷۲ هزار نفر جمعیت در غرب استان کرمانشاه، ۴۱ هزار هکتار زمین های کشاورزی و باغی دارد و سالیانه بیش از ۹۰ هزار تن انواع محصولات کشاورزی و فرآورده های دامی در این شهرستان تولید و روانه بازار مصرف می شود.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
میراث ناملموس گنجینه هویت ملی

«جام‌جم» در گفت‌وگو با رئیس مرکز مطالعات منطقه‌ای پاسداری از میراث فرهنگی ناملموس آسیای غربی و مرکزی یونسکو بررسی کرد

میراث ناملموس گنجینه هویت ملی

نیازمندی ها