اما حال آماری و ارقامی از سوی موسسههای معتبر آمریکایی در اختیار رسانهها قرار گرفته که گویای حقیقتی تلخ در جامعه آمریکاییهاست.
مرکز کنترل بیماریها در آمریکا در تازهترین گزارش خود اعلام کرد تعداد افراد میانسال آمریکا که دستبه خودکشی میزنند بیشتر از افرادی شده که در سوانح رانندگی جان خود را از دست میدهند. افراد میانسال مدنظر این گزارش، سیوپنج تا شصت و چهار ساله هستند.
این گزارش میگوید در سال 1999 از هر صدهزار نفر حدود 13.7 درصد این افراد خودکشی میکردند، اما این آمار در سال 2010 رشدی 28 درصدی را تجربه کرده و به 17.6 درصد رسیده است. افرادی که دهه پنجم زندگی خود را میگذرانند، جز افرادی هستند که بیشترین درصد خودکشیها را به خود اختصاص دادهاند.
در واقع اینها افرادی هستند که پس از جنگ جهانی دوم به دنبا آمدهاند. در سال 2010 تعداد افراد کشته شده در سوانح رانندگی حدود 33 هزار نفر بود اما تعداد افراد خودکشی کرده در همان سال بیش از 38 هزار نفر بود.
زنان و مردان نیز در این زمینه آمار متفاوتی از خود به جای گذاشتهاند به گونهای که از هر صدهزار مرد در سال یاد شده حدود 27 درصد آنها به زندگی خود پایان دادند، اما این آمار برای زنان حدود هشت درصد بود. نکتهی دیگر موجود در این گزارش که با این روزهای آمریکا نیز بیارتباط نیست، این است که این افراد بیش از هر وسیله دیگری از سلاحهای گرم برای کشتن خود استفاده میکنند.
موضوع حمل سلاح گرم این روزها به بحث داغ محافل سیاسی آمریکا تبدیل شده است. تام فریدن، مدیر مرکز کنترل بیماریها در آمریکا در این زمینه میگوید: خودکشی، تراژدی است که این روزها به امری عادی تبدیل شده است.
البته او عقیده دارد انتشار این گزارش اگرچه آماری و ارقام تاسفبرانگیزی را نشان میدهد اما بر لزوم راهکارهایی برای مقابله با این معضل تاکید دارد. تحلیلگران و کارشناسان هنوز در مورد علل و عوامل افزایش خودکشی طی سالهای اخیر در آمریکا آگاهی کاملی ندارند اما برخی از آنها میگویند که نمیتوان بحران و شرایط نامناسب اقتصادی طی سالهای گذشته را در این زمینه دخیل ندانست.
حسین خلیلی - گروه بینالملل
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد