به گزارش ایسنا، برخی مواد خوراکی میتواند مینای دندانها را دچار ساییدگی کند که باعث میشود دندانها در برابر گرما، سرما، شیرینی و ترشی حساس شود. در صورتی که تخریب مینای دندان وخیم شود با گذشت زمان دندانها پر از منفذ میشود.
شکلات و کارامل از جمله خوراکیهایی است که به سطح دندان چسبیده و مدت زمان زیادی طول میکشد از روی دندان جدا شود. همچنین شیرینیهای سفت میتواند به شکستگی دندان منجر شود.
غذاهای اسیدی نیز از این دسته مواد خوراکی مضر است. اگر تصور میکنید مکیدن تکهای لیمو یک روش درمانی خانگی برای سفیدکردن دندانهاست، باید در این مورد تجدید نظر کنید. دندانپزشکان توصیه میکنند پس از مصرف پرتقال، لیمو و گریپفروت که ترکیب اسیدی دارند، دندانها باید شسته شود.
برخی قرصهای ویتامین جویدنی نیز دارای اسیدهای فشرده است که با چسبیدن به دیوارههای دندان به آن آسیب میرساند.
بسیاری از ما به مصرف این نوع غذاها عادت داریم بدون آن که از اثرات بعدی آن آگاه باشیم. تکههای چیپس سیبزمینی، پاستا و همبرگرها براحتی در بین دندانها قرار میگیرد. این مواد خوردنی اگرچه جزو گروههای غذایی شیرین قرار نمیگیرد، اما بسرعت به مواد قندی تبدیل میشود.
همچنین مصرف مداوم این نوع نوشیدنیها به سلامت دندانها آسیب میرساند. نوشیدنیهای غیرالکلی، منبع اصلی قند افزوده در میان کودکان و بزرگسالان است. این نوع نوشیدنیها علاوه بر دارابودن قند حاوی اسیدسیتریک و فسفر نیز محسوب میشود که تخریب مینای دندان را تسریع میکند.
علاوه بر این، بیشتر افراد عادت دارند در بین وعدههای غذایی به جای میوههای فرآوریشده از میوههای خشک مصرف کنند، اما این افراد آگاه نیستند این نوع میوهها نیز به دندانها آسیب میرساند چون حاوی قند فشرده است.
پزشکان همچنین مصرف آب، محصولات لبنی، میوه و سبزیجات، مغز خشکبار و چای سبز را برای کمک به سلامت دندانها توصیه میکنند.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد
محمد نصرتی در گفتوگو با جامجم مطرح کرد؛