محققان آمریکایی راه حلی برای کاهش آسیب دیدگیهای ماهیچهای پیدا کردهاند. آنها متوجه شدند که افرادی که از آب گیلاس استفاده میکنند کمتر قدرت ماهیچههای خود را از دست میدهند و کمتر دچار دردهای ماهیچهای میشوند.
در این تحقیقات، 14دانشجو شرکت داشتند که بعضی از آنها از آب گیلاس و بعضی از آنها از نوشیدنیهای ورزشی استفاده کردند.
به مدت چهار روز این افراد تمرینات ماهیچهای انجام دادند. این بررسیها دو هفته بعد دوباره تکرار شد و افراد نوشیدنیهای خود را تغییر دادند.
بعد از تجزیه و تحلیل نتایج محققان دریافتند که:
- از دست دادن قدرت ماهیچهای با خوردن نوشیدنی ورزشی 22 درصد و با خوردن آب گیلاس تنها چهار درصد بوده است.
- دردهای عضلانی در افرادی که آب گیلاس نوشیدند، در 24 ساعت اول افزایش داشت، اما بعد از آن کاهش پیدا کرد در حالی که در کسانی که نوشیدنی ورزشی نوشیدند در 48 ساعت اول این دردها رو به افزایش بود.
- کاهش محدود حرکت در هر دو گروه یکسان بود.
در آب گیلاس مقدار زیادی آنتی اکسیدان مواد ضد تورم وجود دارد و خوردن آن باعث کاهش تجمع خون در نواحی دچار تورم میشود.
محققان میگویند: این نتایج، کاربردهای مهمی برای ورزشکاران دارد زیرا کارایی ورزشکاران با کاهش قدرت و افزایش درد کمتر میشود. به علاوه، برای کاهش آسیب دیدگیهای عضلانی مصرف آب گیلاس مناسبتر از بسیاری از درمانهای دیگر است. بسیاری از میوهها به دلیل داشتن آنتی اکسیدان زیاد همواره در تحقیقات بهتر از نوشیدنیها و خوراکیهای ورزشی شناخته شدهاند. (ایسنا)
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد
محمد نصرتی در گفتوگو با جامجم مطرح کرد؛