طلا رکورد ۴۵ساله کاهش قیمت را شکست

افت ۳۶۰دلاری قیمت طلا در بازار جهانی

قیمت جهانی طلا در سه‌ماهه دوم ۲۰۱۳ با ۳۶۰ دلار کاهش معادل ۲۳ درصد مواجه شد و بدین ترتیب رکورد افت قیمت طلا در یک دوره سه‌ماهه از سال ۱۹۶۸ به این سو شکسته شد.
کد خبر: ۵۷۴۷۹۵
افت ۳۶۰دلاری قیمت طلا در بازار جهانی

بازار جهانی طلا در حالی که روز جمعه را خوب شروع نکرد و با کاهش 14 دلاری، قیمت این فلز برای نخستین بار طی سه سال گذشته به کانال 1100 دلاری سقوط کرد اما در ادامه معاملات روند قیمت طلا صعودی شد.در پایان معاملات روز جمعه و پیش از آغاز تعطیلات آخر هفته بازارهای جهانی قیمت این فلز گرانبها به 1223.7 دلار در هر اونس رسید. بدین ترتیب قیمت طلا در این روز 12 دلار معادل 2 درصد نسبت به روز قبل از آن افزایش داشته است.

در عین حال سقوط قیمت طلا طی سه‌ماهه دوم سال جاری میلادی طی 45 سال گذشته بی‌سابقه بوده است. قیمت طلا در ماههای آوریل تا ژوئن برابر با فصل بهار با 360 دلار کاهش معادل 23 درصد مواجه شده است که بالاترین افت قیمت این فلز گرانبها در یک دوره سه‌ماهه از سال 1968 به این سو می‌باشد.

در عین حال رشد قیمت طلا در روز جمعه پس از سقوط حدود 40 دلاری در روز پنج‌شنبه برای سرمایه گذاران امیدوار کننده بود. برخی کارشناسان معتقدند قیمت طلا به کف خود نزدیک شده است و از این پس نباید انتظار کاهش قابل ملاحظه قیمت‌ها را داشت.

جان هامل کارشناس مؤسسه‌ای آی‌اس دراین‌باره به رویترز گفت: ما شاهد بازگشت از مسیر نزولی بوده‌ایم. من معتقد نیستم که قیمت‌های کنونی به انتهای خود رسیده است اما ما به این نقطه بسیار نزدیک شده‌ایم.

رشد 12 دلاری قیمت طلا در روز جمعه بالاترین رشد روزانه قیمت این فلز از 20 ماه می [30 اردیبهشت ماه] بوده است. قیمت طلا طی دو هفته گذشته حدود 200 دلار  و از ابتدای سال 2013 بالغ بر 500 دلار در هر اونس کاهش یافته است.

اعلام فدرال رزرو آمریکا مبنی بر کاهش سطح سیاست محرک اقتصادی خود در سال 2014 علت اصلی افت قیمت طلا طی روزهای اخیر بوده است. فدرال رزرو آمریکا از سال 2010 و برای کمک به شرکت‌های بحران‌زده این کشور هر ماه 85 میلیارد دلار اوراق قرضه این شرکت‌ها را خریداری می‌کند.

بهبود نسبی شرایط اقتصادی آمریکا و بحرانی شدن کسری بودجه و بدهی‌های ملی این کشور گمانه‌زنی‌ها در مورد توقف این سیاست را افزایش داده است. (تسنیم)

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها