محققان دانشگاه سائوپائولو برزیل در مجله «اندوکرینولوژی بالینی و سوخت و ساز» اعلام کردند، افرادی که لیپوساکشن شکمی انجام میدهند، چربیهای عروقشان بالا میرود و در نتیجه خطر بیماریهای قلبی – عروقی در آنها افزایش مییابد. با این وجود ورزش کردن از این افزایش وزن و چربیها جلوگیری میکنند.
چربیهای شکمی در بطن شکن و میان ارگانهای مختلف از جمله کلیهها، کبد و ... قرار دارند . چربی شکمی با چربی که زیر پوست قرار دارد، متفاوت است.اگر این چربیها بیش از حد باشند خطر بیماریهایی از جمله دیابت نوع دو، بیماریهای قلبی – عروقی و بیماریهای دیگر ناشی از چاقی مفطر را افزایش میدهند.
محققان میگویند با این که لیپوساکشن یکی از راههای متداول جراحی زیبایی است، کسی از تاثیرات طولانی مدت آن بر سلامتی آگاه نیست.
بعضی از مطالعات نشان دادهاند که لیپوساکشن تغییراتی در سوخت و ساز بدن بیماران ایجاد میکند که باعث دوباره جمع شدن چربیها میشود، در واقع چربیها را از قسمتی از بدن خارج میکند و بدن در قسمت دیگر چربیها را جبران میکند. محققان بررسی کردهاند که آیا ورزش مداوم میتواند از این بازسازی چربیها جلوگیری کند، یا خیر.
دکتر ناتی می گوید ورزش بعد از لیپوساکشن بسیار ضروری و اساسی است. ما دریافتیم که برداشتن لایههای چربی شکمی باعث رشد دوباره چربیها میشود که با بیماریهای قلبی همراه است. خبر خوب این است که ورزش از این رشد چربیها جلوگیری میکند. اگر کسی لیپوساکشن را برای لاغر شدن انتخاب میکنند باید حتما بعد از جراحی ورزش مداوم انجام دهد.
این مطالعات بر روی 36 زن که لیپوساکشن کرده بودند، انجام شد. دو ماه بعد بعضی از آنها به مدت چهار ماه برنامه ورزشی انجام دادند. بعد از این شش ماه کسانی که ورزش نکرده بودند 10 درصد افزایش چربی شکمی داشتند، در حالی که کالری کمتری نیز مصرف کرده بودند.
بیماران باید از خطرات لیپوساکشن آگاه باشند و متخصصان ورزشی باید ورزش کردن را به افرادی که این جراحی را انجام میدهند، توصیه کنند. (ایسنا)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد