این مرجع تقلید در نوزدهمین روز از ماه مبارک رمضان در درس تفسیر خود در شبستان امام خمینی(ره) حرم مطهر حضرت معصومه (س) اظهار کرد: تنها گروهی که قائل به عصمت معصومین (علیهمالسلام) در تمام عمرشان هستند، شیعیان میباشند.
وی با اشاره به حدیث ثقلین گفت: پیامبر(ص) بیان داشتند که من از بین شما میروم ولی قرآن و اهل بیت(ع)در میان شما باقی خواهند ماند، اگر به آنها متمسک شوید، گمراه نمیشوید ولی اگر جدا شوید، به گمراهی و ضلالت گرفتار خواهید شد.
آیتالله مکارم شیرازی با بیان اینکه «تبعیت از اهل بیت علیهمالسلام همانند تبعیت از قرآن و پیامبر (ص) است» افزود: این تبعیت بدون معصومیت ممکن نیست، در غیر این صورت تبعیت بیقید و شرط معنایی نمییابد.
وی با مطرح کردن این پرسش که برخی میگویند اگر پیامبر و ائمه اطهار ( علیهمالسلام)معصوم هستند، یعنی اینکه آنها نمیتوانند گناه کنند و به این کار توانا نیستند، حال این کار چه افتخاری است؟ بیان کرد: در پاسخ باید گفت که معصومین(ع) قادر به گناه هستند، ولی این گناه را انجام نمیدهند، چراکه علم و دانش و معرفتش این اجازه را به آنها نمیدهد.
این مرجع تقلید افزود: معصومین آنچنان دانش و معرفتی دارند که باطن گناهان رامیبینند و هرگز به سراغ آن نمیروند؛ این دانش و معرفت امتیاز و افتخاری برای پیامبر و اهل بیت علیهمالسلام است که نمیگذارد آنها به گناه آلوده شوند.
وی با اشاره به سیره امیرالمؤمنین علیه السلام گفت: در خطبه 224، بیان شده است که در زمان خلیفه سوم امتیازات فوقالعادهای از بیتالمال مسلمین به افراد داده شد؛ زمانی که علی علیهالسلام بر سر کار آمد، برخی همان انتظارها را داشتند؛ این امام همام در پاسخ به این توقعات ماجرای عقیل، برادرشان را تعریف کردند.
آیتالله مکارم شیرازی با اشاره به ماجرای اشعث بن قیس منافق و برخورد علی علیهالسلام با وی گفت: این فرد با یکی از مسلمانان به مشکل بر خورد؛ شب قبل از قضاوت، حلوایی را به عنوان رشوه بر درب خانه امیرالمؤمنین علیهالسلام آورد؛ این امام همام نیز در پاسخ به این کار، او را سادهلوح، دیوانه، بیمار و...، خطاب کردند.
وی با بیان اینکه «خیلی وقتها رشوه به نامهای هدیه، پول چایی و... داده میشود» افزود: امام در معرفی خود گفتند که به خدا قسم اگر تمام اقلیمهای هفت گانه زمین و آنچه زیر این آسمان از کاخها و اموال است را به من بدهند که معصیتی کوچکی کنم و به مورچهای ظلم کرده و پوست جو او را از دهانش بگیریم، انجام نمیدهم، چون دنیا در نظر من مثل برگ درختی است که در دهان ملخی باشد که نصف آن را خورده باشد.
این مرجع تقلید افزود: کسانی که پول و مقام برایشان مهم باشد، ممکن است ظلم کنند، ولی کسی که دنیا در نظر او این قدر پست باشد، هیچگاه ظلم نمیکند. روح ائمه علهیمالسلام بلند بود و در نظرشان دنیا ارزشی نداشت، اگر ما نیز روحمان بلند باشد، دیگر دنیا ما را نمیفریبد تا گرفتار گناه و خطا شویم.
وی در پایان با اشاره به خبری در روزنامهها درباره وکیل گرفتن یکی از کسانی که فساد اقتصادی داشت، گفت: در جراید نوشته بودند که یکی از آنها که دارای مفسده اقتصادی بود، وکیلی گرفته که از او دفاع کند و برای این کار به او ده میلیارد تومان پول داده است. در این شرایط وکیل دیو را فرشته معرفی میکند.(ایسنا)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد