شاد شدن با موسیقی غمگین

شاید بسیاری از ما دست‌کم یک بار با این موضوع روبه‌رو شده‌ایم که در لحظات غمگین زندگی ترجیح می‌دهیم موسیقی‌های غمگین گوش کنیم. پرسش اصلی این است که چرا علاقه به ماندن در این حالت باز هم وجود دارد.
کد خبر: ۵۸۴۵۹۴
شاد شدن با موسیقی غمگین

هر چند گوش‌دادن به آهنگ‌‌های غمگین به واقع باید احساس بدی روی ما بر جای بگذارد، اما در اصل همه ما به نوعی به لذت‌بردن از آنها تمایل داریم. نتیجه مطالعاتی که سال 2008 منتشر شد، نشان می‌دهد اگرچه برای اغلب مردم، موسیقی با گام کوتاه غمگین‌تر از موسیقی با گام بلند به نظر می‌رسد، اما مردم آنها را دوست‌‌داشتنی‌‌تر می‌شمارند.

گروهی از محققان ژاپنی سعی کردند دلیل این مساله را کشف کنند که چرا ما با این‌که پس از گوش دادن به این آهنگ‌ها بسیار محزون می‌شویم و شاید گریه هم بکنیم، باز از آنها لذت می‌بریم.

هرچند بسیاری از ما درک می‌کنیم آهنگ موجود در این سبک برای برانگیختن حزن و دلتنگی است، اما احساس نهایی گوش‌دادن به این آهنگ مثبت یا حداقل احساسی است که بخوبی از سوی انسان شناخته نشده است.

در این تحقیق که روی 44 نفر مختلف انجام شده از شرکت‌کنندگان خواسته شد از میان سه قطعه کلاسیک کمتر شناخته‌شده، یکی از آنها را در هر دو گام بلند و کوتاه گوش دهند.

هدف از انتخاب آهنگ‌های کمتر شناخته‌شده نیز این بود که از تاثیر احساسی خاطرات مربوط به گوش‌دادن به آهنگی که شرکت‌کنندگان قبلا شنیده بودند، جلوگیری شود.

در ادامه از کسانی که در تحقیق شرکت کردند خواسته شد احساس خود را هنگام شنیدن آن موسیقی با کوچک‌‌ترین جزئیات ممکن بیان کنند.

محققان همچنین از شرکت‌کنندگان خواستند برداشت خود را از احساسی که دیگران هنگام گوش‌دادن به آهنگ تجربه می‌کنند، پیش‌بینی کنند.

اگرچه برداشت شرکت‌کنندگان از موسیقی غمگین حزن‌‌انگیز بود، اما میزان یادآوری خاطرات غم‌انگیز موسیقی برای آنها به اندازه‌ای نبود که گمان می‌کردند دیگران هنگام شنیدن همان آهنگ احساس می‌کنند.

محققان در این رابطه توضیح می‌دهند در مقایسه با درک واقعی موجود از همان موسیقی، شنوندگان کمتر احساس افسردگی، بدبختی و ناراحتی کرده و در عوض بیشتر احساس شیدایی، عشق، شادی، سرزندگی و سرخوشی داشتند.

یکی از دلایل این موضوع به این شکل توضیح داده شده که ما انتظار داریم احساس اندوه داشته باشیم،  بنابراین با گذشتن از انتظارات خود احساس رضایت  می‌کنیم.

دلیل دیگر موضوع اشاره‌شده می‌تواند این حقیقت باشد که غمی که ما احساس می‌کنیم، نتیجه مستقیم یک شرایط غمناک نیست.

گوش‌ کردن به آواز یک نفر دیگر درباره حزن و اندوهش تجربه‌ای است که از سوی خود فرد شکل نگرفته و متعلق به شخص دیگری است.

محمد طالبیان - ضمیمه سیب

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۱
negin
Iran, Islamic Republic of
۱۱:۴۶ - ۱۳۹۳/۰۱/۰۸
۰
۰
واقعا عالی و زیبا بود از شما تشكر میكنم
سهم پزشکان سهمیه‌ای

ضرورت اصلاح سهمیه‌های کنکور در گفت‌وگوی «جام‌جم»‌با دبیر کمیسیون آموزش دیدبان شفافیت و عدالت

سهم پزشکان سهمیه‌ای

نیازمندی ها