آنها برای راحتی خود بر استفاده از شیرخشک پافشاری کرده و میکنند تا آنجا که هر زمان برای فراهم کردن شیرخشک با مشکل روبهرو میشوند، به جای تغذیه کودک با شیر خود از وضع موجود گله میکنند.
البته کمبود شیرخشک در کشور قابل دفاع نیست، ولی نمیتوان از عملکرد برخی از مادران که برای آسودگی خود از شیرخشک استفاده میکنند، دفاع کرد چرا که این گروه از مادران فقط وضع فعلی نوزاد خود را دیده و از این که کودکشان پس از استفاده از شیرخشک وزن مناسبی پیدا میکند، خوشحالند.
این در حالی است که مشکلات تغذیه نوزاد با شیرخشک در بلندمدت نمایان میشود. علاوه بر این متاسفانه تعداد مادرانی که از شیرخشک برای تغذیه کودکان خود استفاده میکنند، کم نیست. طبق آمار منتشر شده بیش از 50 درصد کودکان از تغذیه با شیر مادر محروم هستند از این گذشته به گفته معاون وزیر بهداشت باید مصرف شیرخشک در کشور سالانه حدود چهار میلیون قوطی باشد، اما براساس آمارهای منتشر شده سالانه بیش از 20 میلیون قوطی شیرخشک در کشور مصرف میشود.
روز گذشته معاون وزیر بهداشت در این باره به فارس گفت:50 درصد کودکان از آغوز و تغذیه انحصاری با شیر مادر تا شش ماهگی محروم هستند و 60 درصد زایمانها هم در کشور به روش سزارین انجام میشود.
نکته اینجاست که عمل سزارین امکان تماس کودک با مادر را در لحظههای ابتدایی زایمان کمتر میکند، زیرا مادران جوان آنطور که باید و شاید نسبت به نکات و مزایای شیردهی نوزادشان در لحظههای اول زایمان آگاه نیستند به همین دلیل به نظر میرسد باید مسئولان بهداشت کشور کارهای فرهنگی بیشتری انجام دهند تا باورهای غلطی که در این خصوص وجود دارد از بین برود زیرا به گفته معاون وزیر بهداشت در برخی مواقع خود سیستم بهداشت و درمان به مادران جوان سفارش میکند که برای تغذیه نوزادان از شیرخشک استفاده کنند. بنابراین باید شرایط برای آموزش در مراکز بهداشت بهتر از پیش شود و مادران جوان از معایب تغذیه کودکان با شیر خشک باخبر شوند.
مهدی آیینی - گروه جامعه
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد