مطالعه پژوهشگران انگلیسی بر روی 3.6 میلیون شهروند ساکن در نزدیکی فرودگاه «هیترو» نشان می دهد خطر سکته مغزی و بروز بیماری های قلبی و عروقی، در مناطقی که بالاترین سطح نویز هواپیما را دارند 10- 20 درصد بیشتر است.
این دانش پژوهان در این بررسی با دیگر متخصصان هم عقیده اند که نباید فقط نویز را در بروز این بیماری ها مقصر دانست و باید تحقیقات بیشتری در این زمینه صورت بگیرد.
این تحقیقات حاکی از آن است که خطر بستری در بیمارستان و مرگ ناشی از سکته مغزی، بیماری قلبی و عروقی برای دو درصد این مطالعه - حدود 70 هزار نفر- که در منطقه دارای بیشترین و بلندترین نویز هواپیما زندگی می کردند، بیشتر بود.
دکتر «آنا هانسل» از دانشگاه امپریال کالج لندن می گوید نقش دقیق قرار گرفتن در معرض نویز و مرگ ناشی از آن به خوبی تعیین نشده است.
وی می گوید برای این ارتباط می توان گفت که احتمالا نویز می تواند با افزایش فشار خون و یا مختل کردن خواب افراد، موجب بروز این بیماری ها شود.
وقتی انسان به طور ناگهانی در معرض یک صدای بلند قرار می گیرد ضربان قلب و فشار خونش بالا می رود.
نویز هواپیما می تواند برخی افراد را آزار بدهد که این امر فشار خون آنها را تحت تاثیر قرار داده و به بروز بیماری منجر شود.
دانش پژوهان تاکید دارند باید اهمیت نسبی نویز روزانه و شبانه هواپیما نیز بیشتر مورد بررسی قرار گیرد.
پژوهشگران تاکید دارند با این حال بیماری های ناشی از نویز هواپیماها کمتر از سبک زندگی، سیگار کشیدن و ورزش نکردن و رژیم غذایی نامناسب، چشمگیر هستند.(مهر)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد