به گزارش جام جم آنلاین، در این جنگ و در یک روز آفتابی که در اواخر فصل پاییز منظره دلپذیری داشت ، ناپلئون اول فقط در چند ساعت ارتش های 2 امپراتور دیگر ، فرانتز دوم ، امپراتور اتریش و الکساندر اول ، امپراتور روسیه را درهم شکست.به همین دلیل اوسترلیتز به جنگ 3 امپراتور نامیده می شود.
در سال 1805 میلادی سومین اتحادیه علیه ناپلئون به تحریک انگلستان تشکیل شده بود.
ناپلئون که به دلیل از دست دادن نیروی دریایی اش نمی توانست به خاک انگلستان که به منزله سر این اتحادیه بود حمله کند ، تصمیم گرفت به بازوی آن اتریش ضربه بزند.
بنابراین ، ناپلئون با ارتش خود آماده مقابله با ارتش های اتریش و روسیه شد.او سپاه اتریش به فرماندهی ژنرال ماخ را در اولم در روز 20 اکتبر سال 1805 میلادی شکست داد.
سپس با تعقیب بقایای سپاه اتریش ، ناپلئون اول پیروزمندانه وارد وین ، پایتخت امپراتوری اتریش شد.این نخستین بار در تاریخ وین پایتخت سلسله هابسبورگ بود که باید در مقابل یک فاتح تسلیم می شد.
در روز 19 نوامبر ، ارتش فرانسه به برون (برنو ، مرکز موراویا واقع در جمهوری چک امروزی) رسید.
در مقابل ارتش فرانسه ، ارتش روسیه و اتریش تحت فرماندهی ژنرال روس کوتوزوف صف کشیده بودند.دو سپاه چند بار دست به نبردهای کم دامنه ای زدند.
ناپلئون اول که یک استراتژیست بزرگ بود ، تصمیم گرفت با یک مانور نیروهای دشمن را غافلگیر کند.
بنابراین ، او در مقابل حیرت عمومی مارشال هایش در روز 28 نوامبر دستور داد ارتش فرانسه عقب نشینی کرده و بلندی های پراتزن که از لحاظ تاکتیکی حائز اهمیت بودند را رها کند.ارتش متحدین این عقب نشینی را به عنوان نشانه ضعف ناپلئون تلقی کردند.
در روز 30 نوامبر ، ناپلئون با پرنس دالگورکی ملاقات کرد و پیشنهاد آتش بس داد اما روس ها توقعات زیادی را مطرح کردند و مذاکره قطع شد.
بنابراین نبرد قطعی به نظر می رسید و ناپلئون در منطقه ای حضور داشت که برای نبرد ایده آل بود و نیروهای اتریش و روسیه فرصت کافی برای تحکیم مواضع خود نداشتند.
ارتش فرانسه باردیگر بر بلندی های پراتزن تسلط یافت و ارتش دشمن را زیر آتش توپخانه گرفت.
سواره نظام فرانسه و سواره نظام روسیه دست به یک دوئل زدند که کمتر از نیم ساعت طول کشید و در جریان آن سواره نظام روسیه در مقابل دیدگان الکساندر اول ، تزار روسیه شیرازه اش از هم پاشید.
ناپلئون اول امپراتور فرانسه با در هم شکستن ارتش های 2 امپراتور اتریش و روسیه در اوسترلیتز به یکی از بزرگترین فتوحات خود دست یافت. بهرام افتخاری.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد