استفاده از دستیار صوتی با عرضه آیفون 4S اپل، رنگ و بوی جدیتری به خود گرفت و حالا با آمدن دستیارهای صوتی گوگل و سامسونگ این ویژگی شکل رقابتی پیدا کرده و هر یک سعی میکنند بهترین امکانات را برای کاربران خود ارائه دهند. به نظر میآید در آینده کنترل تلفنهای همراه بهوسیله دستیاران صوتی صورت میگیرد. در حال حاضر اپل به دستیار صوتی siri، گوگل به google now و سامسونگ به S voice مجهز است. اگر میخواهید بدانید کدامیک از این سه دستیار، کاربری بهتری دارند با ما همراه شوید تا عملکرد این سه رقیب را در اجرای ده دستور اصلی که بیشتر کاربران ممکن است از آن استفاده کنند، مقایسه کنیم.
برقراری تماس
در این قسمت هر سه دستیار به سرعت دستور را میشنوند و واکنش درست انجام میدهند.
فرستادن پیام کوتاه (SMS)
در یک آزمایش هر سه اپلیکشین این دستور را هم بسرعت انجام دادند، اما یک جای کار میلنگید. سیری و گوگلنو بدون مشکل دستور را اجرا کردند، اما S voice ابتدا اقدام به شمارهگیری میکند و پس از سه بار اصلاح دستور، سرانجام منظور شما را میفهمد.
تنظیم زنگ ساعت
S voice و سیری، هر دو زنگ ساعت را برای زمان مقرر تنظیم میکنند، اما سیری در تنظیم زنگ و ارائه گزینهای برای لغو آن بهتر است. S voice قبل از ذخیره آلارم به تائید آن نیاز دارد که نوعی وقت تلفکردن است. در مقابل، گوگل یک قدم جلوتر است و به شما اجازه میدهد حتی روزهای هفته را هم انتخاب کنید.
یافتن مسیرها
هر سه دستیار به سرعت وارد برنامه نقشه و ناوبری میشوند، اما جالب است که سیری شما را از ترافیک منطقه هم مطلع میکند.
بررسی آب و هوا
هر سه آنها نتایج مشابهی برای وضعیت آب و هوای مناطق مختلف ارائه میکنند، فقط پیشبینیهایشان یکسان نیست و گوگلنو اطلاعات خود را از weather.com میگیرد که از همه دقیقتر به نظر میآید.
اجرای یک قطعه صوتی
این آزمون به دو صورت انجام شد. در مرحله اول برای هر سه گوشی آهنگ مورد نظر از آیتینوز و گوگلپلی دانلود شد و سپس درخواست صورت گرفت. سیری و گوگلنو به سرعت موزیک را پیدا کردند، اما S voice باز هم جا ماند. در مرحله دوم موزیک دانلود نشده بود، برای همین سیری و گوگلنو سراغ دانلود موزیک رفتند و موزیک را پیدا کردند. اما S voice بعد از یافتن تعداد زیادی گزینه بیربط سرانجام توانست از همان گوگلپلی به نتیجه برسد.
تنظیم یک رویداد در تقویم
سیری زمان ملاقات و همچنین نام فرد مورد نظر را درست تشخیص داد. S voice تمام تلاش خود را کرد تا یک مخاطب را از دفترچه تلفن پیدا کند، اما غیر از وقت تلفکردن نتیجه دیگری نداشت. گوگلنو کمی از سیری کندتر بود، اما کار را به درستی انجام داد.
جستجو در وب
سیری بسیار نزدیکتر به درخواست عمل کرد. S voice به یک سمعک نیاز دارد! اما اینجا بود که گوگل خودی نشان داد و دقیقا همان کلمه حتی بیمعنی را جستجو کرد. برای نتیجه جستجو کلمه Brave (انیمیشنی از پیکسار) سیری Brain را جستجو کرد و در مرحله دوم درست متوجه شد، اما S voice چیزی نزدیکتر به rain پیدا نکرد.
بازکردن اپ
این درخواست برای گوگلنو و S voice فقط با تعجب روبهرو شد و در مجموع متوجه منظور کاربر نشدند، اما سیری که دقیقا برای این کار دستورالعملی از پیش تعیینشده دارد براحتی و بدون کوچکترین خطایی کار را انجام داد.
پرسش: آیا تو استیو جابز را میشناسی؟
اگر از دستیاران تلفن خود بپرسید که آیا استیو جابز را میشناسید، سیری در عین نمکنشناسی میگوید میخواهید در گوگل برایتان جستجو کنم؟ S voice صفحه معرفی فیلم ایتالین جابز را برای شما میآورد و فقط گوگل است که بدرستی بیوگرافی کوچکی از استیو جابز را برای شما نمایش میدهد.
کدام برتر است؟
شاید شما نیز با ما همعقیده باشید که دستیارهای صوتی تلفنهای هوشمند، مانند سیری در iOS و S voice و Google Now در اندروید هنوز راه درازی برای متداول شدن و کارکردن بدون نقص در پیش دارند. تا همین جای کار میتوان گفت گوگل و اپل شانه به شانه هم حرکت میکنند، اما سامسونگ قافیه را به دو رقیب خود باخته است. در سیری، کاربران یک رابط کاربری ساده، اما خوشساخت و کاملا کنترلشده دارند. در سوی دیگر، دستیار صوتی بسیار قدرتمند گوگل قادر به یادگیری است و میتواند به مرور زمان به صدای شما عادت کند. اما همین قدرت و پیچیدگی باعث میشود گوگلنو آنقدرها هم دقیق نباشد.
برای مثال معلوم نیست سه ویژگی صوتی گوگل یعنی Google Now ، Google Voice search و Google Voice Actions که در فناوری گوگلنو بهکار رفتهاند، چه زمانی باید کار خود را شروع کنند تا اختلالی به وجود نیاید، اما آینده گوگلنو بسیار روشن است و اگر بتواند به خوبی قدرت نرمافزاریاش را مدیریت کند میتواند به سیری اپل برسد.
چرا صدای زن؟
بجز دستیار صوتی جدید iOS7 میتوان گفت بیشتر دستیاران صوتی از صدای زن استفاده میکنند. شاید پیش خود فکر کنید از آنجا که بیشتر منشیهای دنیا زن هستند در گوشیهای همراه هم به همین شکل است، اما پشت این تصمیم یک دلیل علمی وجود دارد. همانطور که میدانید صدای زنها نسبت به مردها زیرتر (فرکانس بالاتر) است و به همین دلیل راحتتر شنیده میشود. یک دلیل دیگر هم به ریشهیابی شرکت BMW بازمیگردد که سالها پیش انجام داده است. سازندگان این شرکت خودروسازی در یک بررسی متوجه شدند، رانندگان بخصوص مردها به هشدارهای GPS با صدای مرد توجهی نمیکنند، از این رو صدای راهنما را از مرد به زن تغییر دادند و متوجه شدند واکنش به صدای زن بیشتر است. بعد از آن زمان تمام راهنماهای خودرو با صدای زن راهی بازار شد.
ویندوز فون هم دستیاردار میشود
در دنیای دیجیتال بهقدری چشم و همچشمی زیاد شده که کافی است شرکتی دست به کاری بزند تا تمام پدرخواندههای صفر و یکی به دنبالش راه بیفتند و دقیقا همان کار را بدون ذرهای خلاقیت انجام دهند. دستیار صوتی اپل هم دچار همین سرنوشت شد و حالا بعد از سامسونگ و گوگل، مایکروسافت هم از دستیار صوتی برای ویندوزفون خبر داده است. این دستیار جدید قرار است Cortana نام داشته باشد که از یکی از شخصیتهای بازی Halo الهام گرفته شده است. ویندوزفون اکنون از فرمانهای صوتی ساده پشتیبانی میکند، اما خبرها حاکی از آن است کرتانا قرار است ارتباط صوتی کاربر با دستگاهش را به مرحله تازهای وارد کند. هنوز به طور دقیق مشخص نیست کرتانا قرار است چگونه در ویندوزفون کار کند. این دستیار صوتی به احتمال زیاد در قالب یکی از بهروزرسانیهای ویندوز 1/8 به دستگاه کاربران خواهد آمد. بنابر شنیدهها این بهروزرسانی، Notification Center و تغییراتی در رابط کاربری نیز خواهد داشت. کورتانا به احتمال خیلی زیاد اواخر زمستان امسال یا شاید بهار سال آینده به دستگاههای ویندوزفونی راه مییابد./ ضمیمه کلیک
مائده گیوهچین
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد