سرهنگ حبیبا... رجبلی افزود: طیفی از کلاهبرداران از طریق درست کردن پروفایل (ID) در سایتهای همسریابی، دوستیابی و جعل هویت و جنسیت و جلوه دادن خود به عنوان یک فردی از خانواده مرفه و تحصیلکرده و شاغل در یکی از شرکتهای معتبر اروپایی که قصد ازدواج در ایران و نقل مکان به یک کشور خارجی را دارند، اقدام به فریب دختران و پسران میکنند.
وی گفت: کلاهبرداران در ادامه پس از ایجاد ارتباط عاطفی تدریجی و مبادله شماره تماس تلفنی و پست الکترونیکی با ترفندهای مختلف از جمله تصادف، در دسترس نبودن هزینه درمان و مواردی از این قبیل، بزهدیدگان را فریب داده و از آنان درخواست پول به عنوان قرض داشته و پس از خاتمه روند کلاهبرداری اقدام به خاموش کردن تلفن همراه که تنها راه ارتباطی بزه دیده است، میکنند. در این موارد نیز بزهدیده به جهت حفظ آبرو در این گونه ارتباطات از شکایت علیه مجرم صرف نظر میکند.
رجبلی در ادامه بااشاره به بهرهگیری از رسانهها برای افزایش آگاهی شهروندان جهت پیشگیری از اینگونه جرائم گفت: کلاهبرداران در فضای مجازی به راحتی با تکیه بر اصل گمنامیو بهرهگیری از مهندسی اجتماعی اقدام به فریب کاربران ساده لوح و متمایل به دوستی و کمک به دیگران میکنند.
>> قانون
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد