کیهان: برکناری 2500 مدیر در 6 ماه و هنوز تمام نشده !
روزنامه کیهان نوشت: «علیرغم برکناری بیش از 2500 تن از مدیران دستگاههای دولتی در شش ماه اول دولت روحانی، جریان اصلاحطلب از این برکناریها راضی نیست و خواستار انتصاب نیروهای همسوی خود حتی تا سطح مویرگهای بدنه دولت است.»
با وجودی که روحانی با شعار محوری اعتدال، ریاست قوه مجریه را بر عهده گرفته است، اما شاهد برکناریهای گسترده و بعضا افراطی برخی از مدیران دستگاههای اجرایی و انتصاب برخی افراد وابسته به جریان اصلاحطلب و حامی فتنه هستیم که در مواردی واکنش تند نمایندگان مردم در مجلس را نیز به دنبال داشته است و کار به جایی رسیده که صدای چهرهای چون محمدرضا باهنر- نایب رئیس مجلس- نیز درآمده که معتقد است «کار به عزل سرایدار مدرسه رسیده است!»
به نوشته مشرق، در نزدیک به شش ماهی که از دولت یازدهم میگذرد، بیش از 2600 تن از مدیران دستگاههای دولتی برکنار شده و افراد همسوی دولت و اصلاحطلبان جایگزین آنها شدهاند. در میان دستگاههای دولتی، وزارت کشور بیشترین تغییرات را با 465 عزل و نصب به خود دیده است.
با وجودی که وزیر کشور دولت یازدهم، سهمیه اصلاحطلبان محسوب نمیشود، اما آگاهان به امر میدانند که چهرههای پرنفوذ دولتی، در برخی عزل و نصبهای وزارت کشور و استانداریها نقش مهمی را بر عهده دارند و به همین سبب است که در اکثر استانهای کشور شاهد موج برکناری مدیران دولت قبل و انتصاب افراد جدید به جای آنها هستیم.
مشرق میافزاید: با وجود این روال افراطگونه در عزل و نصبها در دولت، جریان افراطی حامی دولت یازدهم خواستار گسترش برکناریها به «مویرگهای بدنه اجرایی کشور» است.
به عنوان مثال، روزنامه اصلاحطلب آرمان در تیتر اول شماره سهشنبه خود خواستار برکناری همه مدیران کل، فرمانداران، بخشداران و نیروهای تابعه آنها شده است البته این روزنامه، علت تمایل شدید جریان اصلاحطلب به برکناری همه مدیران استانی را افشا کرده است: «نقش مدیران استانی در اجرای انتخابات.»عیسی کلانتری وزیر کشاورزی دولت خاتمی و عضو کارگروه انتخاب وزرای دولت روحانی، در گفتوگو با این روزنامه، برنامههای جریان اصلاحطلب در عزل و نصب تمامی مدیران استانی را لو داده است.
وی با تاکید بر این که نباید هیچ یک از مدیران دولتی از میان اصولگرایان انتخاب شوند، گفته است: «ممکن است در شاهرگهای خود دولت، تصمیمی اتخاذ شود اما برخی از این تصمیمات در مویرگها به مرحله اجرا نزدیک نمیشود و به همین دلیل هم دولت اکنون با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم میکند.»کلانتری به اتخاذ مواضع افراطی، شهره است. او در انتخابات سال 1388 نیز مدعی شده بود که «اگر احمدینژاد، رئیس جمهور شود باید چادر به سر کرده و از ایران، فرار کنیم.»
آقای موسویان! یاغیگری آمریکا را توجیه نکنید!
کیهان آورده است: عضو اسبق تیم مذاکرات هستهای در اظهاراتی تعجببرانگیز، به توجیه علت مخالفت آمریکا با حق غنیسازی ایران پرداخت.
حسین موسویان در مصاحبه با «دیپلماسی ایرانی» گفته است: مهمترین چالش و اختلاف نظری که در خصوص توافقنامه ژنو وجود دارد در حقیقت پاسخ به این پرسش است که آیا غنیسازی ایران به رسمیت شناخته شده است یا خیر؟ جان کری وزیر امور خارجه ایالات متحده در یک مصاحبه اعلام کرد که ما این حق را به رسمیت نشناختهایم اما طرف ایرانی تاکید میکند که این حق به رسمیت شناخته شده است.
وی میافزاید: به نظر من برای درک مسئله غنیسازی اورانیوم در ایران باید به سابقه 40 ساله سیاست آمریکا در قبال غنیسازی دقت کنیم. آمریکا پس از تصویب معاهده انپیتی در اواخر دهه 60 و اجرایی شدن آن در ابتدای دهه 70 تا به امروز به شکل رسمی، غنیسازی در هیچ کشوری را به رسمیت نشناخته است.
این بدان معنا است که تعبیر officially recognizing the enrichment هیچ گاه در خصوص هیچ کشوری از سوی آمریکا صورت نگرفته است. آمریکا نه به این حق برای آلمانیها، ژاپنیها، هلند، برزیل و نه در مورد آرژانتین رسمیت نبخشید.
موسویان ادامه میدهد: دوگانهای را اتخاذ کردند دال بر اینکه غنیسازی در کشورهایی که به آنها اعتماد دارند مانند آلمان و ژاپن را به شکل ضمنی و عملی میپذیرند. متاسفانه این مسئله در داخل کشور به شکل صحیح درک نشده است. حقیقت این است که عدم به رسمیت شناختن حق غنیسازی از جانب آمریکا تنها در خصوص ایران اعمال نمیشود و سیاست کلی و 40 ساله آمریکاست.موسویان گفت: آنچه که در توافقنامه ژنو موسوم به برنامه اقدام مشترک رخ داده هم دقیقا انعکاسی از همین سیاست آمریکا است و به گمان من آنچه که در توافقنامه نهایی میان ایران و 5+1 در خصوص غنیسازی اورانیوم ممکن است رخ دهد هم بیش از این نخواهد بود. در این توافقنامه و احتمالا توافقنامه نهایی هم آمریکا در عمل و نه به اذعان رسمی و شفاهی، غنی سازی در خاک ایران را پذیرفته و خواهد پذیرفت. زمانی که آمریکا این حق را برای متحدان خود مانند آلمان و ژاپن به رسمیت نشناخته است ما چگونه انتظار داریم که این حق را برای ما به رسمیت بشناسد؟
درباره اظهارات آقای موسویان چند نکته قابل تامل است:
1- ایران نمیخواهد «حق» غنیسازی را از آمریکا اخذ کند اما مسئله این است که اولا رژیم آمریکا درباره تسلیحات اتمی رژیم صهیونیستی سکوت کرده و در مقابل به غنیسازی صلحآمیز ایران ایراد میگیرد. ثانیا باید از آقای موسویان پرسید آیا آمریکا، کشورهای آلمان و ژاپن و هلند و برزیل و آرژانتین را نیز در معرض تحریم خصمانه اقتصادی، خرابکاری ویروسی اینترنتی و ترور دانشمندان هستهای قرار داده تا به زعم موسویان بپذیریم که رویه و رفتار آمریکا با ایران و کشورهایی نظیر آلمان و ژاپن و... (غنیسازی را به رسمیت نمیشناسد اما در عمل میپذیرد) یکی است؟!
2- مگر آمریکا مرجع داوری و قضاوت حقوقی درباره حق برخورداری یا عدم برخورداری از حق غنیسازی است که آقای موسویان میگوید باید موضع آمریکا را درک کنیم و انتظار نداشته باشیم این حق را برای ما به رسمیت بشناسد؟ یعنی آمریکا حق دارد غیر از حدود 160 رآکتور اتمی، هزاران بمب اتمی داشته باشد و آنگاه به سایر کشورها بگوید که غنیسازی داشته باشند یا نه؟!
3- اینکه آمریکا پذیرفته فعلا ایران در «عمل» غنیسازی داشته باشد نه به اعتبار «رویه کلی آمریکا» بلکه به خاطر این است که جمهوری اسلامی ایران به ویژه ظرف 7-8 سال اخیر، استقلال و اقتدار نشان داده و در «عمل» غنیسازی صنعتی را با حدود 19 هزار سانتریفیوژ تبدیل به واقعیت کرده است. به عبارت دیگر، این هنر فناوران و سیاستمداران ایرانی در این 7-8 سال بوده که واقعیت غنیسازی صنعتی را در عمل به غرب و آمریکا دیکته کرده و نه به خاطر مذاکره و توافق ژنو. اگر 5+1 پذیرفته که ایران در عمل غنیسازی داشته باشد، به اعتبار این است که ایران در عمل غنیسازی صنعتی را دارد. اما اینکه 6 ماه بعد، وقتی توافق موقت ژنو به سر آمد، آمریکا و غرب این بار- پس از توقف تولید اورانیوم 20درصد غنی شده و اکسید یا رقیقسازی (به صفررسانی) ذخایر 20 درصد موجود- کدام امتیاز را از تیم مذاکرهکننده مطالبه کند، تهدیدی است که سر جای خود باقی است و برخلاف اظهارات آقای موسویان، مقامات آمریکایی میگویند پایان این مذاکرات و جامعیت آن به این خواهد بود که غنیسازی در ایران برچیده شود.
محمد هاشمی: حزب مشارکت و سازمان مجاهدین به بیراهه رفتند
روزنامه کیهان در ادامه نوشت: عضو حزب کارگزاران میگوید هاشمی در نماز جمعه سال 76 در حالی علیه تقلب موضع گرفت که چهار ماه پیش از آن کارگزاران از خاتمی حمایت کرده بود.محمد هاشمی در مصاحبه با نشریه زنجیرهای آسمان و دفاع هاشمی از خاتمی در نمازجمعه میگوید: «آن نمازجمعه، نمازجمعه هفته قبل از انتخابات بود که بیشتر بحث تقلب را ایشان مطرح کردند. ما در اسفند 75 دیدارهایی با آقای خاتمی داشتیم و بیانیه دادیم؛ در واقع ما سه، چهار ماه قبل از انتخابات از آقای خاتمی اعلام حمایت کردیم. آقای خاتمی هم در دیدار با کارگزاران ورودشان به عرصه انتخابات را مشروط به حمایت کارگزاران کردند.»
اظهارات آقای هاشمی در نماز جمعه مذکور در حقیقت خروج از جایگاه انصاف و بیطرفی- القای تقلب به نفع ناطقنوری و به ضرر خاتمی- و در خدمت دوپینگ خاتمی و اصلاحطلبان بود اما اصلاحطلبان این بیانصافی را دو سال بعد در انتخابات مجلس ششم (زمستان سال 1378) جبران کردند آنجا که مدعی شدند هاشمی رأی نیاورده اما با تقلب بهعنوان نماینده تهران معرفی شده است. بعدها محسن هاشمی از این امر بهعنوان تقلب یاد کرد.
محمد هاشمی در همین زمینه و حملات مشارکت و سازمان مجاهدین به هاشمی پس از دوم خرداد میگوید: حزب مشارکت بعد از تشکیل دولت آقای خاتمی و متشکل از نیروهای ستادهای انتخاباتی ایشان با یک گزینش خاص شکل گرفت؛ تقابلی که بین کارگزاران، جبهه مشارکت و سازمان مجاهدین انقلاب پیش آمد به دلیل تحلیل نادرست دوستان اصلاحطلب از شرایط بود. آنها فکر میکردند که محبوبیت آقای خاتمی، محبوبیت خود ایشان است؛ میخواستند یک رقیب یا دشمن فرضی برای خودشان درست کنند و آن را هدف قرار دهند. این اتفاق در دولت آقای خاتمی افتاد، سازمان مجاهدین انقلاب و کسانی که حزب مشارکت را تشکیل دادند، کارگزاران و آقای هاشمی را بهعنوان رقیب فرضی (دشمن نمیگویم گرچه برخوردهایشان خیلی بد بود) مطرح کردند و میگفتند آقای هاشمی خاکریز اول است، اگر او را بزنیم از بقیه عبور میکنیم و اگر مانعی برای قدرت ما باشد ایشان است که پتانسیل همه چیز را دارد.
وی میافزاید: باورهایی در ابتدا درباره اعتمادسازی با آمریکا مطرح میکردند و ناشی از شناخت نادرست دشمن بود. حتی آقای خاتمی اولین مصاحبه رسانهای خود را با سیانان برگزار کرد که انتقادات زیادی به همراه داشت. در مجموع تحلیلهای نادرست حزب مشارکت و سازمان مجاهدین انقلاب از پیروزیهایی که حاصل شده بود آنها را به بیراهه کشاند و بیراهه این بود که آقای هاشمی و کارگزاران را در مقابل خود دیدند.
سفیر آمریکا درباره سوریه به هیئت عربستانی چه گفت!
کیهان در پایان آورده است: سفیر سابق آمریکا در دیدار با هیئت عربستانی در حاشیه نشست ژنو 2 اذعان کرد وضعیت حکومت سوریه مقتدرانه است و انتظار آمریکا از این نشست پایین است.
به گزارش العالم، رابرت ردفورد در این ملاقات گفته است: ما میدانیم وضعیت نظام حاکم سوریه مقتدرانه است، تاخیر در برگزاری کنفرانس ژنو 2 به نفع ائتلاف مخالفان سوری نیست اما مسئله مهم این است که مخالفان آماده مذاکره نیستند و هیچ توافق نظری بین آنها وجود ندارد.
وی همچنین میگوید: حد انتظارات ما از این نشست پایین است و گزینههای زیادی پیش رو نداشتیم. ما معتقدیم برگزاری کنفرانس ژنو 2 ضروری است تا اختلافات اعضای ائتلاف مخالفان سوری بیشتر نشود زیرا پایان دادن به اختلافات در حال گسترش سختتر است.
ردفورد میافزاید: مهم این است که نظام سوریه ائتلاف مخالفان سوری و هیئت مذاکرهکننده این ائتلاف را به رسمیت بشناسد. به رسمیت شناخته شدن ائتلاف مخالفان توسط نظام سوریه به نفع ما است تا اوضاع طبق خواست ما پیش برود و بر امور سیطره داشته باشیم. مذاکرات باید دستاوردهایی حتی کوچک داشته باشد تا هیئت ائتلاف مخالفان دست خالی از کنفرانس ژنو 2 برنگردد.
ردفورد این را هم گفته که «باید بسیار برنامهریزی شده رفتار کرد و هیئت نظام سوریه را به سوی مسائلی کشاند که هیئت ائتلاف مخالفان قادر به اجرای آن مسائل باشد و از ائتلاف مخالفان نیز خواهیم خواست گروههای مسلحی را که با این ائتلاف روابط خوبی ندارند، تحت کنترل خود در بیاورد.»
خراسان: درخواست یک مسئول برای ورود 100 ماشین سنگین بدون پرداخت عوارض
روزنامه خراسان نوشت: بر اساس بررسی های یک نهاد نظارتی، یکی از مدیران مهم اجرایی در نامه ای به دستگاه های ذی ربط، درخواست صدور مجوز برای ورود 100 دستگاه ماشین آلات سنگین از طریق یکی از مناطق آزاد جنوب کشور بدون پرداخت عوارض مربوطه مانند حقوق گمرکی، عوارض گمرکی و سود بازرگانی را کرده است. بر اساس بررسی های این نهاد مسئول، پیگیری این مدیر اجرایی مغایر با ماده ۱۱۷ قانون برنامه پنجم توسعه و ماده 1 قانون امور گمرکی است.
پرداخت یارانه برای حضور شرکت های ایرانی در افغانستان
خراسان آورده است: بر اساس نامه یک دستگاه اقتصادی به تعدادی از شرکت ها و فعالان اقتصادی کشورمان، از آنها دعوت شده است نسبت به حضور در تعدادی از نمایشگاه هایی که در کشور افغانستان برگزار می شود، اقدام کنند.
در این نامه تاکید شده است که مبلغ 40 درصد از هزینه غرفه این نمایشگاهها در موضوعاتی چون صنایع غذایی، خدمات کشاورزی و دارویی توسط دولت به عنوان یارانه حضور در نمایشگاه های این کشور پرداخت خواهد شد.
ایران: مقایسه حضور روحانی و خاتمی در داووس
روزنامه ایران نوشت: خبر اول این که روزنامه امریکایی نیویورک تایمز در گزارشی سخنرانی روحانی در داووس را به سخنان 10 سال قبل سیدمحمد خاتمی، در همین نشست شبیه دانسته و نوشته: البته روحانی در قیاس با خاتمی رویکردی اعتدال گرایانهتر در پیش گرفته است.
به گزارش ایرنا، در این گزارش به قلم مارک لندلر نوشته شده: وقتی حسن روحانی رئیسجمهوری ایران توانست با انتقال پیام خود درباره نیات صلحآمیز و تمایل جمهوری اسلامی ایران به گفتوگو، توجه همگان را در داووس سوئیس متوجه خود کند خاطرات 10 سال قبل یعنی محمد خاتمی رئیسجمهوری اسبق این کشور را در اذهان زنده کرد که دقیقاً همین پیام را در مجمع جهانی اقتصاد در همین شهر به مخاطبان خود اعلام کرد. با این حال روحانی در قیاس با خاتمی بیشتر جانب احتیاط و محاسبات سیاسی را رعایت کرد.
نامه 150 امضایی برای دعوت ظریف به مجلس
ایران آورده است: خبر دیگر این که مشاور رئیس مجلس شورای اسلامی در خصوص درخواست 150 نماینده از علی لاریجانی برای دعوت از وزیر امور خارجه برای ارائه توضیحاتی در صحن مجلس درباره توافق ژنو و مذاکرات هستهای، گفت که نامهای در این خصوص به دفتر رئیس مجلس نیامده است.
حسن زمانی به شبکه ایران (inn.ir) توضیح داده که تا صبح شنبه چنین نامهای دریافت نشده است.
برخی نمایندگان مجلس هفته گذشته در گفتوگو با رسانهها از ارسال نامهای با امضای 150 نماینده به دکتر لاریجانی خبر داده بودند.
ماجرای ۱۸۵ میلیون دلار پول نفت در گزارش تفریغ بودجه
روزنامه ایران در ادامه نوشت: شنیدیم که در گزارش تفریغ بودجه سال ۹۱به بدهی 185 میلیون دلاری نیروی انتظامی به شرکت نفت اشاره شده است. به گزارش فارس، شرکت ملی نفت ایران در تاریخ چهارم آبان ماه 1391 مقدار یک میلیون و 639 هزار و 342 بشکه نفت خام به ارزش 185میلیون و دویست و چهل هزار و چهل و دو دلار و به سررسید سوم آذر ماه 1391 با تضمین فرمانده نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران به یکی از شرکتهای وابسته به نیروی انتظامی تحویل نموده است. شرکت مزبور علیرغم فروش نفت خام مذکور و دریافت بهای آن، از پرداخت بدهی خود به شرکت ملی نفت ایران خودداری کرده است.
محکومیت فاطمه هاشمی به 6 ماه حبس تعلیقی
ایران آورده است: با خبر شدیم که دادگاه انقلاب تهران پس از رسیدگی به پرونده فاطمه هاشمی، او را به شش ماه حبس تعلیقی به مدت دو سال محکوم کرد.
به گزارش شبکه ایران (INN.IR)، سید وحید ابوالمعالی وکیل مدافع وی، روز گذشته پس از دریافت حکم محکومیت موکل خود به خبرنگاران گفت: دادگاه به استناد مواد 44، 46، 50 و 54 قانون مجازات اسلامی این حکم را به مدت دو سال تعلیق کرده است. البته به این حکم اعتراض داریم و لایحه اعتراض خود را در فرصت قانونی تقدیم دادگاه خواهیم کرد.
گفتنی است فاطمه هاشمی به اتهام نشر اکاذیب به قصد تشویش اذهان عمومی با شکایت مدعی العموم محاکمه شده بود. شکایت از وی به دلیل اظهاراتش درباره رئیس مجلس بود که علی لاریجانی طی نامهای به دادستانی اعلام کرد از او هیچ شکایتی ندارد.
تکذیب خبر شهادت دیپلمات ایرانی در یمن
روزنامه ایران در پایان نوشت: دست آخر این که سیدحسین نقوی سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس در گفت وگو با ایلنا از قول معاون کنسولی و پارلمانی وزارت خارجه ایران خبر شهادت احمد نیک بخت دیپلمات ایرانی در یمن را تکذیب کرد.
پیش از این روزنامه فرامنطقهای الحیات، مدعی شده بود که جسد بدون سر نیکبخت، وابسته اداری سفارت ایران در صنعا که ماه ژوئیه گذشته ربوده شده بود در صحرای مارب در شمال یمن کشف شده است. از سوی دیگر، حسین امیرعبداللهیان معاون عربی و آفریقای وزارت امور خارجه اعلام کرد: کسانی که دیپلمات شهید «ابوالقاسم اسدی» را در صنعا ربوده وترور کردند، شناسایی شدند.
تهران امروز: استراتژی دولت برای ادامه رابطه با مجلس
روزنامه تهران امروز به نقل از شفاف نوشت: در شرایطی که نزدیک به دو سال به پایان عمر مجلس نهم باقیمانده است نزدیکان و همفکران دولت از هماکنون به تکاپو افتادند تا در انتخابات مجلس آینده حضوری پر رنگ داشته باشند و بتوانند مجلسی هم سو با دولت تشکیل دهند.
در همین راستا، علی یونسی دستیار ویژه رئیسجمهور در امور قومیتها در سفری که چندی پیش به استان سیستان و بلوچستان داشت در دیدار با اعضای ستاد انتخاباتی حسن روحانی در این استان از اعضای آن خواست تا همچنان فعال باقی بمانند.
او تاکید کرد که باید برای انتخابات مجلس شورای اسلامی از هماکنون فعالیتشان را آغاز کنند. از سوی دیگر با انتشار خبر احتمال تشکیل فراکسیون حامیان دولت در مجلس میتوان استنباط کرد که دولت در شرایط کنونی بهدنبال آن است که نفوذ خود را در مجلس نهم افزایش دهد و به یارگیری بپردازد و از وزن مخالفان خود بکاهد تا حداقل این دو سال باقیمانده به پایان عمر مجلس نهم را با کمترین هزینه ممکن به پایان برساند تا موعد انتخابات مجلس آینده فرا رسد.
احمدینژاد در اندیشه بازگشت به قدرت
تهران امروز به نقل از مشرق آورده است: در جلسه گروهی از مدیران احمدینژاد که در دفتر یک دانشگاه در حال تاسیس برگزار شد، گفته شده است: ما برای انتخابات مجلس در تهران شانسی نداریم اما وضعیت مان در برخی شهرها بهویژه شهرهای کوچک خوب است. اگر بخواهیم در مجلس کرسی داشته باشیم باید شبکه هواداران خود را در شهرها منسجم نماییم. در این جلسه طرح برگزاری یک نشست سراسری متشکل از مسئولان ستادهای انتخاباتی حامیان احمدینژاد در تهران به تصویب رسید.
دستگیری یک جاسوس
تهران امروز به نقل از دانا نوشت: شنیده شده یک تبعه فرانسوی مظنون به جاسوسی در حوالی یکی از پادگانهای تهران بازداشت شد.
بنا بر این گزارش وی به عنوان توریست در محدودهای که بازداشت شده حضور داشته است ولی مدرکی که نشان دهد نامبرده توریست بوده از سوی این فرد ارائه نشده است.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
چند کلام با بهادر زمانی، بازیگر نقش سهراب
با کورش علیانی درباره اجرا و کارشناسیاش در چند برنامه محور مقاومت گفتوگو کردیم
در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با سفیر ایران در روسیه مطرح شد