سایت جام جم ورزشی - جام جهانی 2022 در کشور کوچک قطر برگزار میشود. دادن میزبانی به کشور کوچکی چون قطر اعتراض بسیاری را به دنبال داشت چرا که آنها معتقد هستند که شیخنشینان متمول قطری با دادن رشوه امتیاز میزبانی را کسب کردند.
رسانههای انگلیسی بیشتر از دیگر کشورها در پی افشای پروند تبانی قطر هستند. آنها به دلیل اینکه کشورشان در رقابت با قطر میزبانی جامجهانی 2022 را از دست رفته میبینند، در گزارشهای بیشماری از پشت پردههای میزبانی قطر رونمایی کردند. روزنامه گاردین انگلیس در شماره جدید خود به انتقاد از برگزارکنندگان جام جهانی 2022 قطر پرداخت و آنها را به نقض حقوق بشر متهم کرد.
این روزنامه انگلیسی در گزارشی طولانی از رقم خوردن فاجعهای انسانی در قطر سخن به میان آورد و نوشت که از زمان شروع به ساخت زیرساختهای جام جهانی در قطر 400 کارگر نپالی کشته شدهاند و انتظار میرود که این تعداد تا آغاز جام جهانی 2022 به 4000 نفر برسد.
گاردین نوشت: یک موسسه نپالی که در زمینه حقوق بشر کار میکند گزارش داده است که تا الان 400 نفر کارگر نپالی به خاطر شرایط نامناسب در قطر کشته شدهاند و انتظار میرود این تعداد تا آغاز جام جهانی 2022 به 4000 نفر برسد. فدارسیون بین المللی فوتبال هیچ واکنشی نسبت به این شرایط بحرانی در قطر ندارد.
به گزارش ایسنا این روزنامه انگلیسی در ادامه نوشت: تعداد کشته شدگان در قطر از آغاز شروع ساخت ورزشگاهها و سایر زیرساختها چند نفر است؟! بیشتر کشتهشدگان نپالی هستند. حدود 20 درصد از کارگران در قطر نپالی هستند. آنها در شرایط بسیار بدی به سر میبرند و یک نسل کشی در قطر در حال وقوع است. کارگران نپالی در قطر به استثمار کشیده میشوند. آنها در شرایط بسیار بدی به سر میبرند و در مکانهای کابوسواری استراحت میکنند و شب را به روز میرسانند. آنها از کوچکترین شاخصههای زندگی انسانی برخوردار نیستند و این باعث افزایش تعداد کشتهشدگان خواهد شد.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگوی «جامجم» با نماینده ولیفقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران عنوان شد