این نانوحامل دارویی که از سیانیدین و دلفینیدین موجود در انواع انگور تهیه شده، در کاهش عوارض ناشی از دیابت شیرین موشهای مبتلا به این بیماری موفق بود و میتواند به عنوان فرآورده ضد دیابت جدیدی در صنایع داروسازی مورد استفاده قرار گیرد.
«سیانیدین» و «دلفینیدین» دو ترکیب عمده «فنلی» موجود در انواع انگور و دارای خاصیت آنتیاکسیدانی هستند.
با توجه به شیوع روزافزون بیماری دیابت شیرین در دنیا و نیز به مشکلات مربوط به کنترل این بیماری، تحقیقات جهت ابداع روشهای جدید کنترل عوارض این بیماری امری ضروری است و از اولویتهای تحقیقاتی جهان محسوب میشود.
در این بیماری، انواع پروتئینهای موجود در بدن، «گلیکه» شده که منجر به تغییر ساختمان پروتئینها و فعالیت زیستی آنها خواهد شد.
از این رو مهار گلیکه شدن پروتئینها در جلوگیری از بروز عوارض دیابت بسیار ضروری است. از آنجا که دو ترکیب عمده فنلی سیانیدین و دلفینیدین موجود در انواع انگور دارای خواص مفیدی نظیر کاهش کلسترول خون و حفاظت سیستم قلبی- عروقی هستند که از عوارض بیماری دیابت شیرین به شمار میروند، پژوهشگران در این طرح به بررسی اثر این دو ترکیب موجود در گیاه انگور به فرم آزاد و نانولیپوزومی بر روی کاهش عوارض دیابت پرداختند.
به گفته دکتر امیر قریب، عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بروجرد و محقق این طرح، ابتدا به کمک چربیهایی نظیر فسفاتیدیل کولین موجود در سویا و کلسترول، نانولیپوزومهای حاوی سیانیدین و دلفینیدین تهیه شد.
وی افزود: در مرحله بعد اثرات این ترکیبات به شکل آزاد و محصور در نانولیپوزومها بر روی واکنش گلیکه شدن آلبومین و هموگلوبین A در شرایط برون تن مورد مطالعه قرار گرفت. در نهایت پس از اطمینان از کارایی نانولیپوزومهای تهیه شده در این شرایط، با تیمار موشهای آزمایشگاهی مبتلا شده به دیابت، واکنش گلیکه شدن آلبومین و هموگلوبین A و همچنین تغییرات گلوکز خون، کلسترول و غیره به کمک این ترکیبات در شرایط درون تنی مورد بررسی قرار گرفت.
محقق این طرح تصریح کرد: یافتههای این تحقیق نشان داد که سیانیدین و دلفینیدین بویژه در شکل محصور در نانولیپوزومها قادرند در شرایط برون تنی از گلیکه شدن آلبومین و هموگلوبین A جلوگیری کنند و همچنین در موشهای آزمایشگاهی مبتلا به دیابت، سبب کاهش گلوکز خون، کلسترول خون و آلبومین و هموگلوبین A گلیکه شده و نیز افزایش مقدار گلیکوژن ذخیره شده در کبد شوند و بنابراین میتوانند به عنوان ترکیبات کاهنده عوارض ناشی از دیابت شیرین مصرف شوند.
قریب ابراز امیدواری کرد که با انجام آزمایشهای تکمیلی و کلنیکی بتوان محصول مذکور را به عنوان یک فرآورده ضد دیابتی جدید معرفی کرد.
نتایج این کار تحقیقاتی که توسط دکتر امیر قریب، دکتر زهره فائزی زاده و دکتر مسعود گودرزی از اعضای هیات علمی دانشگاه آزاد واحد بروجرد صورت گرفته، در مجله Planta Medica منتشر شده است.(ایسنا)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با «جامجم» مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
پنج شنبه٦شهریور١٣
كه برروی انسان اگر خواستید ازمایشاتی انجام دهید درخدمت هستم باتشكر از جنابعالی و دیگر همكاران شما چشم امید ما بیمارای دیابتی هستید
مامردم ایران دعاگوی شما هستیم