می گوید: «در اردو بین سوریان و حاجی پور که تمرین مسابقه ای می اندازم سوریان 40 پوئن از حاجی پور می گیرد و یک پوئن هم نمی دهد . کسی نیست به من به گوید چرا باید با این شرایط انتخابی هم برگزار کنم؟ وقتی کشتی گیر من به محض عبور از مرز هوایی ضربان قلبش می رود روی سیصد به چه درد من می خورد که این آدم در انتخابی ها اول شود؟ حالا همان ها که می گویند باید به انتخابی ها بها داد جواب بدهند که چه کسی در نتایج ضعیف محسن حاجی پور مقصر است؟ مگر حاجی پور فرد برتر انتخابی ها نبود؟» محمد بنا مشکلی با مسابقات انتخابی ندارد اما می گوید: «در نهایت این خودش است که تیمش را می بندد» خواسته ای که بیان نشد و البته اجابت هم نمی شد؛ اما این پایان کار نبوده و نیست. انگار دلایل دیگری هم در نارضایتی «آقای خاص» کشتی فرنگی موثر بوده اند.
اول. محمد بنا چندی پیش اسامی اردونشینان دعوت شده به خانه کشتی برای جام جهانی را مکتوب توسط حسام الدین جعفری به دفتر حسن بابک می فرستد. دفتر بابک در طبقه فوقانی خانه کشتی است و از زمان حضور خادم در فدراسیون، یک نفر منشی برای دفتر او در نظر گرفته شده است که فقط کار تایپ نامه ها و بایگانی را برعهده دارد. فردی که قبلا و در فدراسیون یزدانی خرم و خطیب در آبدارخانه فدراسیون کشتی کار می کرده و با اینکه دانش آنچنانی ندارد اما با توجه به برنامه های تعدیل نیرویی که در فدراسیون وجود داشت به دفتر بابک فرستاده شد. حسام الدین جعفری با نامه محمد بنا به دفتر بابک می رود اما بابک خارج از خانه کشتی بوده . مسئول دفتر در تماس تلفنی با حسن بابک می گوید:«حسن آقا حال که شما نیستید می خواهید من خودم نامه را امضا کنم و بفرستم دفتر آقای خادم ؟» این جا بوده که حسام جعفری پیش بنا برگشته و می گوید منشی حسن بابک هنوز نامه ات را تائید نکرده است و بنا آشفته پاسخ می دهد یعنی من خودم در حد منشی حسن بابک نیستم و نمی توانم اسامی اردونشینان را برای فرستادن به دفتر خادم تائید کنم؟
دوم. قبل از نوروز ۱۳۹۳ محمد بنا لیست اردونشینان خود را که قرار بوده در مسابقات قهرمانی آسیا شرکت کنند به دفتر حسن بابک می فرستد و با این که تسریع در تائید و ارسال این اسامی به دفتر خادم ضروری بوده اما محمد بنا بعد از ساعت ها وقتی جویای نامه اش می شود متوجه می شود که هنوز نامه از دفتر بابک ارسال نشده و دفتر رسول خادم نیز تلاشی برای دریافت سریع این لیست انجام نمی دهد . شاهدان می گویند ناراحتی زاید الوصفی در چهره محمد بنا دیده شده است.
سوم. گفته می شود سه چهار هزار دلار در اختیار سرپرست تیم ملی در مسابقات کشتی فرنگی قهرمانی آسیا بوده اما بر اساس برخی شنیده ها در فرودگاه تعدادی از کشتی گیران از سرپرست تیم می خواهند که برای آنها تعدادی بطری آب تهیه کند اما «پول ندارم» تنها پاسخی بوده که شنیده اند. البته شایعه شده که خود سرپرست تیم از حسام الدین جعفری خواسته تا برایش آب تهیه کند .
چهارم. دمای هوای آستانه در زمان برگزاری رقابتهای کشتی آزاد 13 -14 درجه سانتیگراد بالای صفر بوده و آب و هوای بهاری دردسری برای کشتی گیران آزادکار ایجاد نمیکرد اما درست یک روز قبل از شروع مسابقات کشتی فرنگی دمای هوا با افت 15 درجه ای به زیر صفر می رسد غافل از این که هیچ کدام از اعضای تیم حتی یک کاپشن هم با خود نداشتند و تنها کاپشن شخصی محمد بنا بوده که بین کشتی گیران برای خروج از هتل و سالن دست به دست می شده است. برخی از همراهان تیم مدعی هستند سرپرست تیم می توانست با خرید تعدادی کاپشن مانع از سرماخوردگی فرنگی کاران شود عده ای هم معتقد بودند مگر ممکن است با توجه به امکانات روز، فدراسیون نتوانسته باشد پیش بینی درستی از آب و هوای آستانه داشته باشد ؟
پنجم: فرودگاه امام خمینی هم زمان با بازگشت فرنگی کاران از قزاقستان باز هم پذیرای مردم خون گرم و کشتی دوست بوده محمد بنا هم تا قبل از کنترل پاسپورت دلخوری و ناراحتی نداشته اما وقتی روی پله برقی قرار می گیرد و می فهمد که هیچکس از فدراسیون برای استقبال از تیم ملی کشتی فرنگی نرفته برآشفته می شود. تنها کسانی که پای پله برقی منتظر تیم ملی بودند مسئول سایت فدراسیون کشتی، مسئول تدارکات فدراسیون و چند نفر از دوستان محمد بنا بوده اند. بنا با عصبانیت به سراغ چمدانش می رود در همین لحظه حسام جعفری از او می خواهد که برای عکس تیمی بیاید اما بنا با دلخوری فرودگاه را ترک می کند. چند دقیقه بعد تازه علیرضا حیدری نایب رئیس فدراسیون کشتی به فرودگاه می رسد اما بنا و برخی کشتی گیران از فرودگاه خارج شده بودند .
ششم. وقتی محمد بنا در زمان ریاست محمد رضا یزدانی خرم از فدراسیون کشتی جدا شد و جای خود را به رضا سیم خواه داد برخی ها در فدراسیون کشتی به خصوص آنها که مسئولیت خبر رسانی و روابط عمومی بر دوششان بود برای نقد بنا از هیچ کوششی فروگذار نکردند تا نشان دهند که نبودن محمد بنا تاثیری در کار فرنگی کاران ندارد. این قصه در زمان ریاست خطیب هم تکرار شد و وقتی محمد بنا بعد از المپیک لندن از کشتی خداحافظی کرد همان هایی که به دنبال حفظ صندلی بی ارزششان بودند باز هم برای خودشیرینی «آقای خاص» کشتی فرنگی را به عبداله چمن گلی ترجیح دادند و تلاش کردند تا باز هم با تخریب بنا ، اجازه ندهند تا جای خالی او مشهود شود؛ تا این که چندی پیش وقتی دوربین برنامه ورزش از نگاه دو به خانه کشتی می رود ناگهان مقابل عوامل این برنامه محمد بنا در مواجه با این کارمند فدراسیون ، برخی از نامرادی ها گذشته اش را به او یاد آوری کرد البته به سبک خودش!
هفتم. «رسول خادم بزرگترین اشتباه عمرش را مرتکب شد که میزبانی جام جهانی کشتی فرنگی را گرفت. محمد بنا بیشترین سود را از میزبانی خواهد برد چون محبوبیت او نزد مردم صد برابر می شود» این گفته های یکی از مسئولین نزدیک به فدراسیون کشتی است. کسی که نفوذ زیادی روی خادم دارد. او می گفت «نمی دانیم چرارسول این کار را کرد اگر جام جهانی کشتی فرنگی با بهترین ستاره های کشتی فرنگی در تهران برگزار شود، محمد بنا را دیگر نمی توان جمع کرد! واقعا نمی دانم چرا رسول خادم این اشتباه را مرتکب شد»
هشتم. سال گذشته کشورمان میزبان رقابت های جام جهانی کشتی آزاد و فرنگی در ورزشگاه آزادی بود. در کشتی آزاد ستاره های نامدار کشتی ایران روی تشک رفتند و انبوهی از تماشاگران مشتاق نظاره گر نمایش آزاد کاران بودند نوبت که به کشتی فرنگی رسید باز هم قصه همین روزها بود. محمد بنا در «قهر» بود و کادر فنی با کشتی گیران نه چندان مطرح فرنگی کار به روی تشک رفت. تیمی که نه جام قهرمانی را بالای سر برد و نه توانست تماشاچیان پر شماری را به سالن بکشد . همانجا تماشاچیان شعار دادند: «تیم ملی بی بنا همینه همینه». امسال اما بنا مشغول کار بود و تمرینات با سوریان و نوروزی و قاسم رضایی و بشیر باباجان زاده و سایرین به شدت دنبال می شد خبر رسید که امسال هم میزبانی جام جهانی اندکی با تاخیر به ایران سپرده شده همه دلشان را صابون زدند که بالاخره بزرگان طلایی کشتی ایران برای اولین بار روی تشک های ایرانی و مقابل چشمان تماشاچیان روی تشک می روند. اما فدراسیون اعلام کرد به علت بی پولی ، نمی تواند استادیوم 12 هزار نفری آزادی را اجاره کند و برای همین مسابقات در سالن قدیمی و کوچک پایتخت برگزار شد. سالنی که هیچ وقت میزبان مسابقات جام جهانی کشتی آزاد نبوده اما در طول تاریخ کشتی ایران 2 بار میزبانی جام جهانی کشتی فرنگی را برعهده داشته است !
خانواده بزرگ ورزش
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگوی «جامجم» با نماینده ولیفقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران عنوان شد