جام جم سرا:
شهریار نفیسی گفت: خواب رفتگی دست و پا، علامتی است که در تمام بیماریهای سیستم عصبی مثل مغز و نخاع و در درگیریهای ریشههای عصبی و عصب محیطی دیده میشود و یک علامت نسبتا شایع است. در بیماریهایی مثل ام اس، سکتههای مغزی، تومورهای مغزی، ملتهب شدن نخاع، گرفتاری دیسک گردن و دیسک کمر نیز، علایم خواب رفتگی دست و پا دیده میشود که بسته به مکان و شدت خواب رفتگی میتواند در دست، پا یا چهاردست و پا به وجود آید.
نفیسی اظهار داشت: گاهی ریشههای عصبی که از ستون فقرات خارج و به اندامها وارد میشوند، درگیر شده که با خواب رفتگی بروز میکنند.
وی به بیماری دیگری که باعث خواب رفتگی در دستها میشوند اشاره کرد و گفت: بیماری سندرم کانال کارپل که در مچ دست است نیز باعث خواب رفتگی دست میشود و بیمار برای تشخیص علت باید به پزشک مراجعه کند.
وی با بیان اینکه یکی از عوارض دیابت، نوروپاتی است اظهار داشت: در نوروپاتی، عصبهای محیطی دچار اختلال میشوند و عوارض خود را به شکل گزگز و بیحسی و خواب رفتگی نشان میدهد.
نفیسی با اشاره به کمخونی و افت فشار خون گفت: این بیماریها به طور کلی باعث خواب رفتگی نمیشوند، ولی اگر کم خونی ناشی از کمبود ویتامین B12 باشد، باعث ایجاد نوروپاتی و خواب رفتگی اندامها میشود.
وی تصریح کرد: اگر خواب رفتگی کوتاه و چند ثانیه باشد، احتیاجی به بررسی ندارد ولی اگر طولانی باشد، بیمار باید به پزشک متخصص مغز و اعصاب مراجعه کند تا علت نهایی مشخص شود.(سلامت نیوز)
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگوی «جامجم» با نماینده ولیفقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران عنوان شد