بهروز قرآنی عضو هیات علمی پژوهشکده علوم و صنایع غذایی با اشاره به اهمیت مساله تصفیه هوا به ویژه در مکان های عمومی، از بین بردن بوهای نامطبوع محیط را از جمله موضوعات مهم در پاکسازی هوا عنوان کرد و گفت: یکی از رایحه های نامطبوعی که شامه افراد را آزار می دهد رایحه ای است که در اثر فرآوری و سرخ کردن مواد غذایی در سالن تولید واحدهای تولیدی صنایع غذایی و یا رستوران ها به وجود می آید و وارد محیط عمومی می شود.
وی با اشاره به لزوم استفاده از تکنولوژی های نوین در تصفیه هوا و از بین بردن بوهای نامطبوع، افزود: فیلترهای ساخته شده در پژوهشکده علوم و صنایع غذایی از نانو الیافی تهیه شده اند که قابلیت بسیار بالایی در جداسازی ذرات آلوده و جذب رایحه های نامطبوع دارند که در مقایسه با انواع معمولی آن بازدهی بالاتری دارند.
قرآنی با بیان اینکه با استفاده از نانو الیاف می توان فیلترهای تمیزشونده با بازدهی بالا و وزن کمتر طراحی و تولید کرد که در نتیجه تفاوت محسوسی در کارایی این روش نسبت به استفاده از فیلترهای متداول الیافی وجود دارد، گفت: این نوع از فیلتراسیون به لحاظ اقتصادی بسیار مقرون به صرفه است و اگرچه به لحاظ تئوری کمی پیچیده به نظر می رسد اما به لحاظ علمی بسیار ساده تر بوده و مواد اولیه کمتری برای تولید مورد نیاز است.
عضو هیات علمی گروه نانوفناوری پژوهشکده علوم و صنایع غذایی افزود: این روش تولید که منجر به صرفه جویی در مصرف منابع و انرژی می شود؛ در این طرح شبکه نانو الیاف پلیمری با استفاده از تکنیک الکتروریسی تولید شده که در سطح خود دارای هزاران هزار ملکول ویژه برای جداسازی بوهای نامطبوع از محیط هستند.
قرآنی گفت: این محصول که قابلیت بالایی برای تجاری سازی دارد در حال حاضر در پژوهشکده علوم و صنایع غذایی به مرحله تولید علمی رسیده است و از آن می توان در تمام محیط های متفاوت که نیاز به تهویه هوای مناسب و از بین بردن رایحه های نامطبوع دارند مانند بیمارستان ها نیز استفاده کرد.(مهر)
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد