جام جم سرا: تصمیم برای بچه دار شدن یکی از سختترین تصمیمهای زندگی است حالا چه برسد به این که پای دومی در میان باشد. البته تا دلتان بخواهد درخصوص زمان مناسب بچهدار شدن و تعداد مطلوب افراد خانواده اختلافنظر وجود دارد. به همین دلیل هم باید مزایا و مضرات بارداری مجدد را بسنجید و بعد تصمیمتان را بگیرید.
چرا دومی را می خواهید؟
یک خواهر و برادر برای فرزند اولتان یا فقط به این دلیل که شما یا همسرتان بچه دوست دارید؟! چرا میخواهید دوباره بچهدار شوید؟ برای پاسخ به این پرسش کافی است به تعهدتان در برابر فرزندی که به دنیا خواهد آمد فکر کنید.
آیا آمادگی روانی برای بزرگ کردن یک کودک دیگر را دارید؟ اوضاع مالیتان چطور است؟ از پس هزینههای دو بچه برمیآیید؟ لطفا فقط به دوران کودکیشان فکر نکنید. مسائل اقتصادی، فراتر از تامین هزینههای زندگی است. شما باید بتوانید راه را برای آینده بهتر بچهها فراهم کنید و این به معنی کار بیشتر، مسئولیت بیشتر، خستگی بیشتر و در نهایت درآمد بالاتر است.
فرزند اولتان آماده است؟
پیش از اقدام برای بارداری باید بدانید ورود نوزاد جدید چه تاثیری روی فرزند اولتان میگذارد؟ شاید شما فکر کنید داشتن خواهر یا برادر او را خوشحال میکند، اما شخصیت و ویژگیهای روانی فرزند اولتان نکته بسیار مهمی است که باید مورد توجه قرار بگیرد.
توافق فقط 2 نفره
شما و همسرتان باید درباره داشتن فرزند دوم به توافق برسید، اما با اصرارهای کلافهکننده، شریک زندگیتان را مجبور نکنید با تصمیمتان موافقت کند.
حرف زدن درباره ترسها، نگرانیها و البته نکات مثبت بارداری مجدد به شما کمک میکند تصمیم عاقلانهای بگیرید که به نفع خانواده باشد. متاسفانه بسیاری از زوجها تحت تاثیر اطرافیان بویژه خواهر، برادر یا افراد فامیل قرار میگیرند و تنها به این دلیل که آنها دو فرزند دارند، به فکر بچهدار شدن میافتند.
دختر یا پسر؛ مساله این است!
اگر دلیل اصلی بچهدارشدن مجددتان این است که حتما صاحب دختر یا حتما پسردار شوید سخت در اشتباه هستید چراکه نه رژیمهای غذایی، نه زمان نزدیکی و نه روشهای دیگری (بجز آی.وی.اف که نوعی درمان نازایی محسوب میشود) نمیتوانند به طور صددرصد جنسیت فرزندتان را مشخص کنند. با این حساب هیچ بعید نیست عضو جدید خانواده جنسیتی خلاف میلتان داشته باشد. مطالعات پزشکی نشان میدهد دستکم ۱۸ ماه فاصله بین تولد فرزند اول و بارداری دوم برای سلامت مادر در دوران بارداری و همچنین سلامت و رشد جنین ضروری است. از طرفی فاصله بیشتر از پنج سال هم توصیه نمیشود چراکه عادتها و روشهای زندگی خانوادگیتان بعد از سپری شدن چند سال الگوی ثابتی پیدا کرده؛ و ورود فرزند دوم این روال را دستخوش تغییر میکند.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
ابراهیم قاسمپور در گفتوگو با جامجم مطرح کرد؛
ضرورت اصلاح سهمیههای کنکور در گفتوگوی «جامجم»با دبیر کمیسیون آموزش دیدبان شفافیت و عدالت