جام جم سرا: به سراغ یک دانشآموز رشته آشپزی در هنرستان لیلی موفقیان رفتیم و با وی درباره دلایل انتخاب این رشته و جذابیتهای آن به گفتوگو نشستیم. مائده نظافتی، امسال تحصیل در رشته آشپزی را به پایان رسانده است.
*چی شد که رشته آشپزی را انتخاب کردی؟
اولین بار مادرم از وجود چنین رشتهای آگاهی پیدا کرد و بعد هم به من گفت که این رشته را انتخاب کن.
*خودت چی؟ این رشته را دوست داشتی؟
راستش اول دوست داشتم دکتر بشوم اما وقتی مادرم در مورد این رشته با من صحبت کرد، احساس کردم رشته جالبی است و البته فکر نمیکردم آنقدر گسترده باشد و واقعیتش این است که در ابتدا دودل بودم.
*چگونه هنرستان مورد نظرت را انتخاب کردی؟
مادرم پیگیری و تحقیق کرد و نتیجه آن، این شد که دو هنرستان که دارای رشته آشپزی بودند در مناطق ۱۶ و ۱۸ وجود داشت و منطقه ۱۸ از نظر منطقهای نزدیکتر به خانهمان بود، به همین دلیل برای ثبتنام رفتیم.
*برای ثبتنام با مادرت به هنرستان رفتی؟
بله، شهریور بود که با مادرم به هنرستان رفتیم و ثبتنام هم به پایان رسیده بود و گفتند که کلاس تکمیل شده است و ناظم مدرسه پیشنهاد داد که رشته فرش را انتخاب کنم اما نپذیرفتم و با مادرم اصرار داشتیم که رشته آشپزی را ادامه دهم که در نهایت ناظم مدرسه با مداد اسمم را نوشت و گفت پروندهام را برایشان ببرم.
*چند تا کلاس آشپزی در مدرسه بود؟
رشته آشپزی یک کلاس داشت اما سایر رشتهها مانند فرش، حسابداری، طراحی چهره و مدیریت خانواده دو یا چند کلاس داشت.
*اولین روز مدرسه چطور بود؟
اولین روز دیر رسیدم چرا که راهم دور بود و احساس غریبی داشتم. از بچههای مدرسه آدرس کلاسمان را گرفتم و وقتی رسیدم، هنوز معلمی نیامده بود. آن روز معلم نداشتیم اما از روز دوم معلم داشتیم که دو نفر بودند؛ یک استادکار و یک معلم داشتیم و از همان روز هر چه را که لازم بود، بخریم به ما معرفی کردند.
*هزینه این رشته چقدر بود؟
روز ثبتنام هزینه کتاب را که حدود ۵۰ هزار تومان بود، گرفتند؛ مانتو و شلوار را هم خودمان خریدیم. بعد از آن با خانوادهها صحبت کردند و قرار شد هر خانواده ماهی ۲۰ هزار تومان بدهد. آن پول هم برای مواد اولیه غذاها و شیرینی بود. به این شکل که بچهها گروهبندی شدند و هفتهای سه روز کارگاه داشتیم. نوبت هر گروه که بود باید قبل از کارگاه خرید میکرد و به مدرسه میآورد و معلممان هم فاکتور خریدها را میگرفت و پول دانشآموزان را میداد و تمیز کردن کارگاه هم توسط همان گروه که نوبتش بود، صورت میگرفت.
*چند روز بعد از آغاز سال تحصیلی به کارگاه رفتید؟
همان روز دوم ما را به کارگاه بردند و اولین غذایی هم که درست کردیم، کوکو دو رنگ بود البته آن روز کیک هم درست کردیم.
*اولین غذایی که برای تمرین در خانه درست کردی، چه بود؟
کیک بود که خمیر شد و دور انداختم.
* این سالها چند غذا، کیک و دسر یاد گرفتی؟
زیاد بود حداقل ۳۰ نوع غذا، ۲۰ نوع شیرینی و ۲۰ نوع دسر را یاد گرفتم.
*الان آشپزیات چطور است؟
خوب است؛ میتوانم میهمانی ۷، ۸ نفره را به خوبی اداره کنم اما از آن بیشتر، کمی سخت است.
*نظر دیگران در مورد آشپزیات چیست؟
میپسندند بخصوص شیرینیام را که میخورند، تعریف میکنند.
*بعد از دو سال، از انتخاب این رشته راضی هستی؟
الان بیشتر در مورد این رشته میدانم و پشیمان نیستم.
*دوست داری در آینده چه کاری انجام دهی؟
هنوز نمیدانم چه کاری انجام دهم اما ایدههای مختلفی دارم.
*اگر دوباره به دو سال پیش برگردی، آیا باز هم این رشته را انتخاب میکنی؟
حتماً
*به نظرت راحتترین و سختترین غذا، شیرینی و دسر، چه غذاهایی هستند؟
تهچین مرغ راحتترین غذا و رولت گوشت سختترین غذاست. به نظرم شیرینی توپ گردویی راحتترین شیرینی و سوفله موز راحتترین دسر است.
*اگر دانشآموزی بخواهد رشته آشپزی را انتخاب کند، چه مشورتی به او میدهی؟
میگویم رشته خوبی است؛ البته ممکن است اول سخت باشد ولی به مرور راحت میشود.
*مشکلات رشته آشپزی چیست؟
معلمان ما خوب بودند اما از نظر امکانات در مدرسه مشکلاتی داشتیم مثلا همزن خراب شده بود و کاسه و بشقاب به اندازه کافی نداشتیم یا اینکه فِر مشکل داشت و برخی اوقات شیرینیها میسوخت.
*شیرینترین خاطرهات؟
همیشه در کارگاه، غذا به مقدار کمی و برای آموزش درست میکردیم و ما یواشکی از آن غذا میخوردیم.
*تلخترین خاطره؟
همیشه دستم را روی گاز میسوزاندم و یک مدت هم دستم تاول زده بود.
*آشپز باید چه ویژگیهایی داشته باشد؟
بهداشت و نظافت را رعایت کند و به مزه غذاها اهمیت دهد.
*به دانشآموزانی که در مورد این رشته اطلاعاتی ندارند و برای انتخاب آن دو دل هستند، چه میگویی؟
به نظرم رشته آشپزی رشته بسیار خوبی است و هر کسی وارد آن شود، پشیمان نمیشود.(مریم عابدینی/ فارس)
.
عکسهایی از مائده نظافتی و برخی شیرینیها و غذاهایی که پخته است:
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد