
مرتضی صفوی به مردم هشدار داد تا از خوردن ماهی پرورش یافته در آبهای آلوده پرهیز کنند.
وی تأکید کرد: بیشترین مسئله در مورد آبی که ماهی در آن پرورش مییابد این است که فلزات سنگین نباید در این آب باشد.
این متخصص تغذیه افزود: مثلاً آلودگیهای ناشی از صنایع که وارد آب دریا میشود، میتواند بسیار آسیب زننده باشد.
به گفته وی، جیوه، کادمیوم، سرب و دیگر فلزات سنگین اگر داخل آب باشند به ماهی انتقال پیدا میکنند و ماهیها از نظر فلزات سنگین آلوده میشوند و مصرف آنها بیماریهای مختلفی از جمله بیماریهای قلبی کلیوی و انواع سرطانها را ایجاد میکنند.
صفوی خاطرنشان کرد: آب محل صید و پرورش ماهی حتما باید از نظر سلامتی و محیط زیست عاری از آلودگی باشد.
وی همچنین به آبهای حاوی فضولات انسانی نیز اشاره کرد و یادآور شد: اگر آلودگیهای میکروبی مانند فضولات انسانی هم در آب باشد، از طریق ماهی به انسان منتقل شده و میتواند مضر باشد.
این متخصص تغذیه هشدار داد: درصد آلودگی دریای خزر به فضولات انسانی و خلیج فارس به جیوه اگر بالاتر از استاندارد بینالمللی باشد، قطعاً محل مناسبی برای صید ماهی به شمار نمیرود.
وی در مورد چگونگی نظارت بر سلامت ماهیها گفت: مردم که آزمایشگاه ندارند تا سلامت ماهی تضمین شود، بیشتر باید واحدهای نظارتی مانند ادارات دامپزشکی وقتی که در کشتارگاهها و شیلات مهر تأیید و کنترل را بر محصولات میزنند، این مسائل را کنترل کنند.
صفوی بار دیگر تأکید کرد: ماهی اگر این آلودگی را داشته باشد برای گروههای آسیب پذیر مانند خانمهای باردار، مادران شیرده، کودکان و سالمندان خطرناک خواهد بود. ( فارس )
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
داود فتحعلیبیگی معتقد است اقتباس از یک متن باید بهگونهای باشد که با فرهنگ بومی ما سازگاری پیدا کند
گفتوگو با افسانه حسامیفرد، اولین کوهنورد زن تاریخساز ایرانی در مسیر باشگاه هشت هزاریها
تهیهکننده، نویسنده و بازیگران مجموعه شبکه سه، از چالشهای تولید یک قصه اجتماعی میگویند
در گفتوگو با یک جامعهشناس، تهدیدات و فرصتهای هوش مصنوعی برای خانوادههای ایرانی را بررسی کردهایم