دکتر علیاصغر فانی در مراسم اختتامیه سیویکمین اجلاس رؤسای آموزش و پرورش مناطق کشور با بیان اینکه امروز مدیریت آموزشی باید به رهبری آموزشی تبدیل شود، گفت: رهبر آموزشی کسی است که بر زیردستان خود نفوذ داشته باشد.
وی با تاکید بر اینکه باید ارزشیابی از امور پرورشی، ارزشیابی کیفی باشد، به رؤسای آموزش و پرورش مناطق کشور توصیه کرد به گزارشهای پرورشی خود آب نبندند.
فانی در ادامه به برپایی اقامه نماز در مدارس کشور اشاره کرد و افزود: نماز یک واجب شرعی است و رییس منطقه باید در نمازهای جماعت شرکت کند. مدیر مدرسه نیز باید در صفوف نماز جماعت حضور یابد.
انتقاد وزیر از تعطیلی پنجشنبهها در مدارس
فانی همچنین به برنامه آموزش و پرورش برای پنجشنبههای دانشآموزان اشاره کرد و گفت: حدود 15 سال پیش در ژاپن یکششم کتابهای درسی کسر شد و به ازای آن هفته آموزشی پنجروزه شد ولی روز ششم را تعطیل نکردند و فقط در آن روز درسی ارائه نمیشود.
وی افزود: اما ما در ایران حجم کتابهای درسی را کم نکردیم بلکه یک روز را هم تعطیل کردیم، نتیجه آن این میشود که در بعضی روزها مقطع متوسطه هشت ساعته اداره و فشار بر روی معلمان ایجاد میشود. وقتی ما این موضوع را مطرح کردیم شاهد موجهای رسانهای و انتقادات در این خصوص بودید.
وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه طرح یک روز بانشاط پنجشنبهها را امسال در 2000 مدرسه ابتدایی به صورت آزمایشی برگزار میکنیم، افزود: اگر نتیجه اجرای این طرح موفقیتآمیز بود آن را تسری خواهیم داد و سعی میکنیم برنامه پنجشنبهها طوری تدوین شود که خلأهای «آموختن برای با دیگران زیستن، آموختن برای بکار بستن و آموختن برای زیستن» جبران شود.
عضو کابینه دولت تدبیر و امید ضمن تاکید بر بهروزرسانی اطلاعات مربیان پرورشی، مشاورین و مربیان تربیت بدنی گفت: کمک کنید تا دورههای بازآموزی معلمان با جدیت دنبال شود.
فانی همچنین با اشاره به تاکید رئیسجمهوری بر گسترش فرهنگ کتابخوانی و زنگهای انشا نیز عنوان کرد: امسال باید کتابخانههای مدارس را فعالتر کنیم. باید روحیه کتابخوانی در دانشآموزان احیاء شود.
وی خطاب به مدیران آموزش و پرورش مناطق کشور گفت: کمک کنید تا نظرات به حق رییسجمهور محقق شود زیرا یکی از خلأهای نظام آموزشی ما ضعف در مطالعه و نوشتن است.
المپیادهای درونمدرسهای از 26 مهرماه کلید میخورد
وی به برگزاری المپیادهای درونمدرسهای از 26 مهرماه اشاره کرد و گفت: المپیادهای درونمدرسه با هدف شادابی و زمینهسازی برای تربیت نیروی انسانی در حوزه ورزش قهرمانی و همگانی طراحی شدهاند.
فانی همچنین به برنامه این وزارتخانه برای انسداد مبادی بیسوادی اشاره کرد و افزود: امسال حتی یک دانشآموز نباید خارج از مدرسه بماند. باید خانه به خانه جستجو کنیم و اجازه ندهیم کودک یا نوجوانی در مدرسه ثبت نام نکند البته در برخی مناطق با مشکل فرهنگی روبرو هستیم که باید برای آن تدبیر کنید.
به گفته وزیر آموزش و پرورش، از مهر سال 93 بیسواد تولید نخواهیم کرد.
فانی با بیان اینکه در راستای استقرار نظام 3-3-6 از سال 94 دوره اول متوسطه کامل و سه پایه میشود، گفت: در این صورت یک سال متوسطه دوم خالی میشود که باید از حالا برای تأمین و ساماندهی نیروی انسانی و امکانات در این خصوص تدبیر کرد.
وی افزود: در حال حاضر پوشش دوره اول متوسطه در کشور 85 درصد است که باید بر اساس برنامه پنجم توسعه تلاش کنیم پوشش دانشآموزان در متوسطه اول به 100 درصد برسد.
وزیر آموزش و پرورش به مشکلات مدارس روستا مرکزی و شبانهروزی اشاره کرد و گفت: در حال حاضر مدارس روستا مرکزی برای ما اولویت دارد و اعتبارات آن دو برابر شده است و امیدواریم که مشکلاتش نسبت به سال قبل کمتر شود.
فانی افزود: مدارس شبانهروزی آخرین راهحل ما برای سوادآموزی هستند زیرا معتقدیم که جدا کردن دانشآموزان از خانواده تاثیرات سوء میگذارد و برای ما هزینه بردار است. توصیه اکید میکنم که در انتخاب سرپرست شب مدارس شبانهروزی دقت کنید. نقش سرپرست شب از مربی تربیتی بیشتر است. از افراد پخته، متعهد، باتجربه و کاردان در این سمت استفاده کنید.
افزایش سهم نمره امتحانات نهایی در کنکور سراسری از سال آینده
وی با بیان اینکه امسال امتحانات نهایی سال سوم متوسطه عمیقتر طراحی شده بود، گفت: در برخی مناطق با اعتراضاتی در مورد نحوه طراحی سؤالات مواجه بودیم علت این امر آن است که دانشآموزان عادت کردهاند جزوه بخوانند. باید مبنای تدریس کتاب درسی باشد. امتحانات نهایی هم از کتاب طراحی میشوند.
وزیر آموزش و پرورش افزود: 25 درصد از پذیرش در کنکور سراسری به امتحانات نهایی اختصاص دارد که بنا است این سهم در سال آینده افزایش یابد.
وی به تهیه بستههای آموزشی همراه با کتب درسی اشاره کرد و گفت: این اقدام سازمان پژوهش و برنامهریزی گام مؤثری در ارتقاء کیفیت آموزشی است. امسال کتب پایههای چهارم و هشتم جدیدالتألیف هستند و باید عنایت ویژه به برگزاری کلاسهای ضمن خدمت معلمان داشته باشیم.
فانی در ادامه به روند اجرای سند تحول بنیادین آموزش و پرورش اشاره کرد و افزود: امسال از 130 راهکار سند تحول بنیادین وارد 40 راهکار آن شدیم و 99 برنامه و فعالیت سرآمد را طراحی و اجرا خواهیم کرد. اعتبارات لازم برای اجرای این 99 فعالیت پیشبینی شده است.
واکنش فانی به دریافت وجوه غیرقانونی از اولیاء در مدارس
وزیر آموزش و پرورش از اجرای طرح تعالی مدارس در 5700 مدرسه به صورت آزمایشی از ابتدای مهر امسال خبر داد و گفت: یکی از اشکالات دیگری که وجود دارد این است که برخی مدیران به اولیاء عنوان میکنند تا پولی ندهند کارنامه فرزندشان را به آنها تحویل نمیدهند و یا هنگام ثبتنام وجه دریافت میکنند. این کار خلاف قانون و اخلاق است.
وی افزود: توصیه میکنم ثبتنام مطابق قانون انجام شود و اگر نیازی به کمکهای اولیاء وجود داشت در طول سال تحصیلی مدیران مدرسه آنها را کلاس به کلاس دعوت کنند، گزارش کار بدهند، مشکلات را مطرح و کمک بخواهند. مطمئناً اولیا نیز به مدرسه توجه نشان خواهند داد.
فانی در ادامه ضمن تاکید بر اینکه باید شورای معلمان مدارس در دهه آخر شهریور در سراسر کشور تشکیل شود، گفت: در این شورا برنامههای سال آینده خود را اعلام کنید تا برای بازگشایی هرچه مدارس آماده شویم.
وزیر آموزش و پرورش افزود: امسال دوره پیشدبستانی در مناطق برخوردار به کمک اولیاء و در مناطق کمتر برخوردار به کمک آموزش و پرورش برگزار می میشود. این تاکید بهخصوص در مناطق دوزبانه بیشتر است. در مناطق عشایری بهخصوص برای پیشرفت دانشآموزان دختر توجه ویژهای نشان دهید.
ارزشیابی مستمر و پرسشهای شفاهی در کلاسهای درس فراموش شدهاند
وی با بیان اینکه پرسشهای مستمر در کلاسهای درس در حال فراموشی است، گفت: فلسفه پرسشهای مستمر این بود که دانشآموزان در طی سال درس بخوانند و آن را به شب امتحان موکول نکنند. متاسفانه ارزشیابی مستمر تبدیل به دادن نمره از سوی معلم به دانشآموز شده. باید فلسفه پرسشهای مستمر را به معلمان یادآوری کنیم.
فانی با بیان اینکه پرسشهای شفاهی هم در کلاس درس فراموش شده است، یکی از اهداف آن را تقویت حضور ذهن خواند و افزود: باید دانشآموز بتواند به سرعت به پرسشی که از او میشود عکسالعمل نشان دهد. لازم است پرسشهای شفاهی را در کلاس درس جدی بگیرید.
همه دانشآموزان سمپاد واقعاً تیزهوش نیستند
وی در ادامه با بیان اینکه امسال طرح شهاب با جدیت در مدارس دنبال میشود، گفت: طرح شهاب به معنای شناسایی استعدادهای درخشان در مدارس عادی است. در بسیاری از کشورهای دنیا دانشآموزان خود را جداسازی نمیکنند. متاسفانه در چند سال گذشته مدارس تیزهوشان در کشور راهاندازی شده که بسیاری از دانشآموزانش از تیزهوشان نیستند.
وزیر آموزش و پرورش افزود: قصد نداریم بگوییم باید مدارس سمپاد را جمع کرد بلکه باید طرح شهاب تقویت شود. هرچه محیط آموزشی طبیعیتر باشد تعلیم و تربیت در آن بهتر شکل میگیرد.
فانی با تاکید بر ضرورت استفاده از بانوان در پستهای مدیریتی گفت: طرحهای بسیار دیگری را در آموزش و پرورش دنبال میکنیم به عنوان مثال پیگیر افزایش شغل معلمان ابتدایی، تجهیز هنرستانها به کمک بخش صنعت، رتبهبندی معلمان و غیره هستیم که پس از به نتیجه رسیدن آنها را اعلام خواهیم کرد.(ایسنا)
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
از وزیر محترم بپرسید كه چرا بعد از 5 ماه حق التدریس معلم ها را پرداخت نمی كند مگر ما چه گناهی كرده ایم كه در آموزش و پرورش كار می كنیم وارد شهریور شده ایم ولی خبری از پرداخت حق التدریس نیست