کمال خرازی، محمود دعایی و بیژن نوباوه هم بودند

روز خاطره گویی های عکاسان و خبرنگاران دفاع مقدس

سردار کارگر: دفاع مقدس نباید سیاسی شود

رییس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس گفت: دفاع مقدس به همه تعلق دارد و هر دولتی که سرکار می آید و خدمت می کند باید نشر ارزش های دفاع مقدس را جزو وظایف خود بداند.
کد خبر: ۷۱۹۲۹۳
سردار کارگر: دفاع مقدس نباید سیاسی شود

به گزارش ایرنا٬ سردار بهمن کارگر در برنامه شناسنامه که از شبکه سوم سیما پخش شد، افزود: واقعیت این است که متاسفانه آثار دفاع مقدس به هر علتی خوب حفظ نشده است و در بعد سخت افزاری آثار دفاع مقدس دچار مشکل هستیم.

وی یادآور شد: از امام (ره) دست نوشته ای وجود دارد که ایشان در آن فرموده اند یکی از شهر های جنگ زده را به عنوان موزه نگه دارید تا دنیا بیاید و آن را ببیند. من شنیدم که وقتی نزدیکان از امام راحل در مورد محل احداث این موزه سوال کردند ایشان به خرمشهر اشاره داشته اند.

اما متاسفانه این کار صورت نگرفت و بچه رزمنده ها، مزار شهدا و خانواده های شهدا امروز به تنها آثار باقی مانده از جنگ تبدیل شده اند که نسبت به این عزیزان هم آن طور که باید و شاید خدمت نشده است.

وی افزود: کارهای زیادی در حوزه دفاع مقدس انجام شده اما خیلی از کارها هم روی زمین مانده و امیدوارم خدا توفیق انجام این کارها را به ما بدهد. مقام معظم رهبری فرموده اند دفاع مقدس گنج است، مسلما گنج هم نیاز به گنج یاب دارد.

سردار بهمن کارگر در ادامه در مورد نشر آثار دفاع مقدس اظهار کرد: در حوزه نشر ارزش های دفاع مقدس کارهای زیادی صورت گرفته و در مقابل کارهای زیادی هم انجام نشده است.

وی ادامه داد: آمارهای متناقضی در این زمینه وجود دارد که واقعاً راضی کننده نیست. ما به تعداد رزمنده هایی که در جنگ حضور داشتند می توانیم کتاب،رمان، دایره المعارف، فیلم و... داشته باشیم. این موضوع باید به عنوان یک حرکت ملی دیده شود.

دفاع مقدس سیاسی نشود

به گفته رییس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس٬ دفاع مقدس نباید تحت الشعاع مسائل سیاسی قرار بگیرد. دفاع مقدس به همه تعلق دارد.

وی ادامه داد: دفاع مقدس نقطه افتخار ما در دنیاست و اگر بخواهیم در تاریخمان جایی را نشان دهیم که افتخار آفریده ایم، یکی از آن نقطه ها دفاع مقدس است. خیلی از دستگاه ها در جهت نشر آثار دفاع مقدس تلاش می کنند اما این موضوع تا به مردم سرایت نکند اثر نخواهد داشت. الان کاری را که آغاز کرده ایم این است که در مورد تاریخ شفاهی به سراغ خیلی از افراد می رویم. البته خیلی ها این خاطرات از یادشان رفته است.

کارگر در ادامه مصاحبه تلویزیونی خود گفت: دو وظیفه در اساسنامه بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس که مصوب فرمانده کل قوا است گذاشته شده که یکی جلوگیری از فراموشی و دیگری جلوگیری از تحریف است.

تحریف دفاع مقدس

سردار کارگر بیان داشت: گاهی به نام دفاع مقدس وارد می شوند و آن را تحریف می کنند. یکی از کارهایی که باید انجام شود این است که یک سازمان اسناد و مدارک قوی داشته باشیم که البته پایه های این کار انجام شده و سازمان اسناد و مدارک دفاع مقدس در حال شکل گیری است.

رییس بنیاد حفظ آثار همچنین در مورد افت تولید آثار فرهنگی در زمینه دفاع مقدس گفت: یکی از آسیب ها در این زمینه نسیان و فراموشی است. از طرف دیگر باید بدانیم یکی از اهداف تهاجم فرهنگی، القاء های ذهنی است. مثلاً برخی می گویند زیاد در مورد دفاع مقدس صحبت نکنید، مردم غمگین می شوند! خب این از جمله کم لطفی هایی بود که به دفاع مقدس شد.

کارگر ادامه داد حتی برخی از مسئولان هم می گفتند که الان وقت شادی است در صورتی که واقعا باید بدانیم که دفاع مقدس غم نیست اگر شما بلد نیستید چه طور نشان دهید این نشان دهنده این نیست که دفاع مقدس همه اش غم و اندوه بوده است.

وی تأکید کرد: از طرف دیگر برخی معتقدند باید گذشته ها را کنار گذاشت و فقط به آینده نگاه کرد. این درحالی است که آینده ما از گذشته نشات می گیرد.

دفاع مقدس گذشته ای است که به وسیله آن می توانیم آینده مان را بسازیم. دفاع مقدس یکی از ارزش های اصلی این نظام است و یکی از اهداف جنگ نرم این است که ما از این ارزش ها دست برداریم.

دفاع مقدس جزء ارزش های اصلی این نظام است که با این ارزش انقلابمان تثبیت شد. ما کربلا را شنیده بودیم اما در دفاع مقدس عینیت آن را دیدیم.

وی گفت: اگر دقت کنیم در دفاع مقدس تحریم ها بسیار بیشتر بوده است و یا همین بحث اقتصاد مقاومتی که رهبر می فرمایند و یا عزم ملی تمام این مطالب، موضوعاتی است که عینیتش را می توان در دفاع مقدس دید. دفاع مقدس تابلوی عظیمی است که هر چه به آن نزدیک تر شوی به زیبایی هایش بیشتر پی خواهیم برد.

موزه دفاع مقدس در خوزستان

وی در مورد احداث موزه دفاع مقدس در استان خوزستان بیان داشت: در منطقه دزفول موزه ای احداث شده که سوم خرداد افتتاح اولیه آن صورت گرفت و در هفته دفاع مقدس به طور کامل از آن بهره برداری خواهد شد. خرمشهر هم یک موزه کوچک دارد. ان شاءالله این عزم وجود دارد که موزه خوبی هم در شهر اهواز ساخته شود و کارش هم شروع شده است.

اردوهای راهیان نور

رییس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس در مورد کمیت و کیفیت اردوهای راهیان نور هم گفت: این موضوع یک اتفاق بزرگ و به فرمایش رهبری یک سنت حسنه است. در اوایل دهه 80 بالغ بر 400 هزار نفر در راهیان نور شرکت داشتند اما آمار سال گذشته ما آماری بیش از 4 میلیون نفر را نشان می دهد.

کارگر تأکید کرد: کسی حق ندارد کسی را به اجبار به این اردوها ببرد و اگر ما موردی را مشاهده کنیم حتماً برخورد خواهیم کرد و این تخلف صد در صد است.

نمی خواهم بگویم این تخلف صورت نگرفته اما عزمی بر این مساله وجود ندارد و ما به عنوان ستاد مرکزی راهیان نور عرض می کنیم که هر کسی چنین چیزی را مشاهده کرد به ما مراجعه و گزارش کند. ما هم به دنبال کیفیت هستیم و هم کمیت.

وی ادامه داد: در رابطه با کیفیت سعی ما این بوده که روز به روز وضعیت یادمان ها را ارتقاء دهیم تا اسکان افراد حاضر در اردوهای راهیان نور با کیفیت بیشتری همراه باشد. ما 43 یادمان در جنوب و غرب داریم که در این دو سال گذشته غرب نیز رونق گرفته است.

کارگر در پاسخ به این که آیا برای مسئولین اردویی می گذارید تا کمی حال و هوایشان عوض شود و از فضای سیاسی بیرون بیایند گفت: ما آماده هستیم این اردوها را برای مسولین نیز برگزار کنیم.

البته بعضاً مسولین در این اردوها شرکت می کنند اما من از همینجا اعلام آمادکی می کنم که این فضا را برای مسولین کشور نیز فراهم کنیم که در قالب کاروان های راهیان نور از مناطق جنگی بازدید داشته باشند. خیلی از مسولین علاقه دارند و به این کاروان ها سر می زنند اما خیلی اوقات رسانه ای نمی شود.

وی اضافه کرد: بعضی از مراجع اعظام تقلید نیز از ما خواستند که بستری فراهم شود که در این اردوها حضور داشته باشند. مقام معظم رهبری نیز از همه عامل تر هستند و سال گذشته تشریف آوردند و در جمع راهیان نور سخنرانی کردند.

قطعنامه و پایان جنگ

وی در مورد شرایط روزهای آخر دفاع مقدس نیز اظهار کرد: من صلاحیت این را ندارم که بگویم چرا قطعنامه پذیرفته شد چون این تصمیم امام راحل بود. اما واقعاً دلیل پذیرش این نبود که مردم در جنگ شرکت نمی کردند.

من شما را ارجاع می دهم به زمانی که مقام معظم رهبری به جبهه آمده بودند. آنقدر نیرو آمده بود که ما مقداری از نیروها را برگرداندیم.شما مرصاد رو نگاه کنید. اینکه برخی مسولین نداشتن انگیزه خود را برای ادامه جنگ به بی انگیزگی مردم تعمیم دهند درست نیست. امام اشاره می کرد مردم با سر می​دویدند.

وی افزود: پایان جنگ برای ما خیلی سخت بود و وقتی خبر پذیرش قطعنامه اعلام شد لحظات سختی بر ما گذشت خیلی ها گریه می کردند اما فرمان امام راحل بود و نفس قدسی امام بود که باعث می شد قلب ما آرام شود. پذیرش این قطعنامه برای امام هم سخت بود و قطعاً برای همه ما نیز سخت بود اما همه مطیع امام بودند و از ایشان پیروی کردند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها