علی محرر در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: کاهش نزولات آسمانی و شدت گرمای بی سابقه از خرداد تا کنون منجر به سوختگی برگها، جوانه ها و بوتههای چای و عدم برداشت برگ سبز چای از باغات شده است؛ به گونهای که باغات چای با چالش جدی و بیسابقه مواجه و اکثریت بوتهها بطور یکپارچه دچار سوختگی شدهاند که معیشت تولیدکنندگان چای به سبب عدم نفع و خسارت وارده در وضعیت بحرانی قرار گرفته است.
وی افزود: برآوردها به گونهای بود که پیشبینی میشد امسال حدود 100 هزار تن برگ سبز چای از باغات برداشت و خریداری شود اما تا کنون میزان خرید این محصول از چایکاران به 62 هزار و 500 تن به ارزش حدود 87 میلیارد تومان رسیده است که کاهش 40 درصدی تولید و خرید تضمینی این محصول را در پی دارد.
86 درصد چایکاران بیمه نیستند
رییس سازمان چای کشور اعلام کرد: در سال زراعی 1393 - 1392 اکثر کشاورزان موفق به بیمه باغات خود نشده اند؛ به طوریکه از 55 هزار و 422 نفر چایکار با سطح زیرکشت 25 هزار و 102 هکتار فقط 7633 نفر با مساحت 4938 هکتار باغات چای خود را بیمه کردهاند؛ یعنی حدود ۱۴ درصد از کل چایکاران را شامل می شود و 86 درصد از آنها بیمه نیستند.
رییس سازمان چای پیش از این و در نیمه شهریور ماه از خرید 61 هزار و 800 تن برگ سبز چای از استانهای شمالی کشور خبر داده بود و این نشان میدهد طی یک ماهه گذشته تنها 700 تن از برگ سبز چایکاران از این شرایط بحرانی و سوختگی جان سالم به در بردهاند.
بنابراین وزارت جهاد کشاورزی و صندوق بیمه محصولات کشاورزی باید برای جبران خسارت چایکاران استانهای شمالی تدبیری بیندیشند تا زیان آنها جبران شود و به آینده تولیدشان امیدوار شوند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
روایتی از انقلاب اسلامی در گفتوگو با قاسم تبریزی، استاد تاریخ معاصر
چند کلام با بهادر زمانی، بازیگر نقش سهراب