در دو بخش ایران و بین‌الملل

مقررات و فراخوان سی و سومین جشنواره فیلم فجر منتشر شد

مقررات و فراخوان سی و سومین جشنواره بین المللی فیلم فجر در دو بخش سینمای ایران و بخش بین الملل از طرف دبیرخانه منتشر شد.
کد خبر: ۷۲۶۴۹۰
مقررات و فراخوان سی و سومین جشنواره فیلم فجر منتشر شد

در متن این فراخوان آمده است؛با استعانت از درگاه ایزد متعال سی‌ و سومین جشنواره‌ بین المللی فیلم فجر، به منظور اعتلای تولیدات سینمای ایران و ارزش گذاری و تقدیر از تولیدات برتر سینمای جهان در دو بخش سینمای ایران و بخش بین الملل برگزار می شود.

بخش سینمایِ ایران

این بخش همزمان با سی و ششمین سالگرد پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی از 12 تا 22 بهمن 1393 و با هدف تشویق و تکریم فیلمسازان ارزشمند میهن اسلامی در بخش های زیر برگزار می‌شود.

الف : سودای سیمرغ (مسابقه سینمای ایران)
ب: نگاه نو (فیلم های اول)
ج: سینما حقیقت (آثار مستند سینمایی)
د: فیلم برگزیده تماشاگران
ه: تبلیغات و اطلاع رسانی پخش (آثار نمایش داده شده)

الف: سودای سیمرغ (مسابقه سینمای ایران)

دراین بخش هیات انتخاب از میان آثار متقاضی نمایش داده نشده در داخل و یا خارج از کشور حداکثر 22 فیلم را برای داوری نهایی معرفی خواهد نمود و هیات داوران جوایز زیر را اعطا می کنند.

1 - بهترین فیلم با نگاه ملی
2 - جایزه‌ ویژه‌ هیات داوران
3 - بهترین کارگردانی
4 - بهترین فیلمنامه
5 - بهترین بازیگرِ نقش اول زن
6 - بهترین بازیگرِ نقش اول مرد
7 - بهترین بازیگرِ نقشِ مکملِ زن
8 -بهترین بازیگرِ نقشِ مکملِ مرد
9 - بهترین فیلمبرداری
10 - بهترین تدوین
11 - بهترین موسیقیِ متن
12 - بهترین صدا
13 - بهترین طراحیِ صحنه و لباس
14 - بهترین چهره‌پردازی
15 - بهترین جلوه‌هایِ ویژه میدانی و بصری‌

** به منظور استمرار سیاستهای تشویقی در تولید آثار سینمایی کودک و نوجوان، دو اثر دریافت کننده جوایز بهترین فیلم و بهترین کارگردانی مسابقه سینمای ایران بیست و هشتمین جشنواره بین المللی فیلم های کودکان و نوجوان به صورت مستقیم امکان شرکت در این بخش از جشنواره فیلم فجر را خواهند داشت.

ب: نگاه نو (مسابقه فیلم های اول)

این بخش به منظور معرفی نخستین فیلم کارگردانان و تشویق آثار برتر آنان برگزار می شود. هیات انتخاب حداکثر 11 اثر را برای این بخش معرفی می کند که جوایز هیات داوران از این قرار خواهد بود.

1- بهترین فیلم
2- بهترین کارگردانی
3- بهترین فیلمنامه
4- جایزه ویژه هیات داوران

ج: سینما حقیقت (مسابقه آثار مستند سینمائی)

این بخش به منظورِ تشویق فیلمسازان به تولیدات سینمایی مستند و توجه ویژه به تنوع موضوعی آثار مستند برگزار می شود. هیات انتخاب از میان آثار مستند بالای 60 دقیقه حداکثر 11 اثر را انتخاب و جوایز زیر را اعطا خواهند کرد.

1- بهترین فیلم
2- بهترین کارگردانی
3- بهترین پژوهش و متن
4- جایزه ویژه هیات داوران

تبصره: به منظور استمرار سیاست های تشویقی در خصوص تولید آثار بلند مستند، دو اثر دریافت کننده جوایز بهترین فیلم و بهترین کارگردانی در بخش مسابقه ملی آثار بلند (سینمایی) هشتمین جشنواره بین المللی فیلم مستند ایران (سینما حقیقت)، به صورت مستقیم امکان شرکت در این بخش ازجشنواره ی فیلم فجر را خواهند داشت.

د: فیلم برگزیده تماشاگران

جایزه این بخش از طریق رای گیری از تماشاگران به بهترین فیلم منتخب مردمی از میان آثار مسابقه سینمای ایران (سودای سیمرغ ) تعلق خواهد گرفت.

ه: مسابقه‌ تبلیغات و اطلاع‌رسانی پخش (آثار سینمایی نمایش داده شده)

این بخش با هدف تشویق، تقویت و به کارگیریِ روش‌هایِ خلاقانه موثر در عرصه بازاریابی و پخشِ آثار سینمایی و به منظور جذب حداکثری مخاطبین آثار به نمایش در آمده، حد فاصل جشنواره سال قبل تا پیش از جشنواره سی و سوم فجر برگزار می شود.

**آیین‌نامه زمان بندی و شرایط شرکت در این بخش جداگانه اطلاع‌رسانی خواهد شد.

بخش بین الملل

این بخش با هدف شناسایی آثار ارزشمند سینمای جهان و تقویت و تشویق به تولید آثار با رویکرد همسویی، همطرازی و هم جوار با سینمای ایران در دو بخش جلوه گاه شرق و سینما سعادت از تاریخ 5 تا 12 اردیبهشت 1394 برگزار می شود.

الف: جلوه گاه شرق (مسابقه سینمای کشورهای اسلامی- آسیایی)

در این بخش آثاری از کشورهای اسلامی و آسیایی برگزیده می شوند که بتواند به رشد سینمایی با رویکرد متعالی در جهان کمک کند و هیات داوران جوایز زیر را اعطا می کنند:

1- بهترین فیلم
2- بهترین کارگردانی
3- بهترین فیلمنامه
4- جایزه ویژه هیات داوران
5- جایزه بهترین فیلم با رویکرد همگرایی ملل اسلامی - آسیایی

ب: سینما سعادت

در این بخش آثاری از کلیه کشورها انتخاب خواهند شد که به اولویت های سینمای ایران نظیر عدالت خواهی، پرهیزاز خشونت و افراطی گری، بیداری اسلامی، سبک متعالی زندگی، خانواده گرایی، حقوق بشر، اشاعه آموزه های اخلاقی، دینی و معنویف رفع تبعیض، هویت گرایی، فرهنگ و تمدن و... با بیان هنری پرداخته باشند و رهنمون انسان معاصر به سوی سعادت باشند. هیان داوران از میان آثار منتخب جوایز زیر را اعطا خواهد کرد :

1- بهترین فیلم
2- بهترین کارگردانی
3- بهترین فیلمنامه
4- جایزه ویژه هیات داوران
5- بیرق طلایی (جایزه ویژه مصطفی عقاد)

زمان بندی و مقرراتِ بخش سینمای ایران

1- تهیه‌کنندگان سینمای ایران می توانند با مراجعه به سایتِ جشنواره، که آماده ثبت نام از متقاضیان است به صورتِ اینترنتی، فرمِ درخواست شرکت را تکمیل کنند. بدیهی است، این امر به منزله‌ قبولِ کلیه‌ مقررات و ضوابط شرکت در جشنواره است. ( اشخاصِ حقیقی و حقوقی می‌توانند هر تعداد فیلمی را که مطابق با ضوابطِ اعلام شده تولید کرده باشند به دبیرخانه ارائه کنند.)

2 - دبیرخانه‌ جشنواره از پذیرشِ آثاری که دارایِ پروانه‌ ساختِ ویدیوئی ‌باشند معذور است.

3 - آخرین مهلت ثبت نام فیلم ها روزِ جمعه 30 آبان‌ماهِ 1393 است و هیات های انتخاب از ابتدای آذر ماه بازبینی فیلم ها را آغاز و تا دهم دی ماه به پایان خواهند رساند.

4 - تهیه کنندگان لازم است نسخه بازبینی آثار و عکس و پوستر و نمونه 3 دقیقه ای فیلم را در زمان مقرری که از سوی دبیرخانه به آنان اعلام خواهد شد به دفتر جشنواره تحویل دهند و در صورت ارائه نشدن، آن اثر از دایره انتخاب خارج خواهد شد. این زمان حد فاصل ابتدا تا انتهای آذرماه 1393 خواهد بود.

5 - آخرین مهلتِ تحویلِ نسخه نهایی( DCP) آثار پذیرفته‌شده 19 دی‌ماه 1393 خواهد بود.

لازم به ذکر است در صورتِ عدمِ ارائه نسخه‌ مذکور در تاریخِ مقرر، به منظور احترام به مخاطبان سازمان جشنواره می تواند اثر را از تمامیِ برنامه‌هایِ خود خارج کند.

زمان بندی و مقررات بخش بین الملل جداگانه اطلاع رسانی خواهد شد.

مقررات عمومی

1 - آثاری که به لحاظ کیفی هم ارزش آثار منتخب باشند اما به دلیل حضور یکی از سازندگان اصلی فیلم در هیات های انتخاب یادآوری و یا به در خواست تهیه کننده متقاضی شرکت در بخش رقابتی نباشند می تواند به عنوان خارج از مسابقه نمایش داده شوند.

2 - برنامه‌ریزی و تعیینِ نوبت‌هایِ نمایشِ آثارِ پذیرفته شده به عهده دبیرخانه‌ جشنواره است.

3 - تمامِ آثارِ پذیرفته‌شده در بخش‌هایِ مختلف، گواهیِ شرکت دریافت خواهند کرد.

4 - نمایشِ فیلم‌ها در جشنواره، مطابق با قوانین و ضوابطِ سازمانِ سینماییِ کشور خواهدبود.

5 - هیاتهایِ مختلفِ داوری، حداقل 24 ساعت قبل از آیینِ اختتامیه، نامزدهایِ دریافتِ جوایز را معرفی خواهند کرد.

6 - اطلاع‌رسانیِ اخبارِ جشنواره، نتایجِ انتخاب‌ و سایر موارد، صرفا از طریقِ مسئولان و یا سایتِ جشنواره صورت می‌پذیرد.

7 - تفسیرِ مقررات، رفعِ ابهامات و اخذِ تصمیمِ نهایی در خصوصِ موضوعاتِ پیش‌بینی نشده به عهده‌ دبیرِ جشنواره است.

8 - پس از تحویل نسخه نهایی فیلم به دبیرخانه امکان خارج کردن آن از جشنواره وجود ندارد.

دبیرخانه جشنواره در خیابان ولی عصر (عج)، نرسیده به توانیر، نبش کوچه احتشام، شماره 2454 واقع شده است. علاقمندان می توانند به سایت جشنواره به آدرس www.fajrfilmfestival.ir نیز مراجعه کنند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها