این روزنامه از قول برخی مقامات ارشد آمریکایی و منابع آگاه خبر داده دولت باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا در تلاش است تا حمایت کنگره، سیاست گذاران آمریکایی و متحدان واشنگتن را برای توافق هستهای احتمالی با ایران در اواخر ماه نوامبر به دست آورد.
مقامات ارشد آمریکایی طی مصاحبههایی در این هفته با این روزنامه تأکید کردهاند در مذاکراتی که بین ایران و گروه 1+5 برای حل و فصل مناقشات مربوط به برنامه هستهای ایران در جریان است، کماکان اختلافات عمدهای پابرجاست. با این حال به گفته این منابع، پیشرفتهای مهمی در گفتوگوهای انجام شده در وین و نیویورک بین طرفین به دست آمده است.
منابع مورد استناد والاستریتژورنال میگویند کاخ سفید متعاقب پیشرفت در گفتوگوهای وین و نیویورک تصمیم گرفته با رویکردی «جسورانهتر» چشماندازهای توافق هستهای با تهران و مزایای آن را برای متحدان مختلف این کشور تشریح کند.
یک مقام ارشد آمریکایی که در حال فعالیت بر روی مذاکرات هستهای با ایران است میگوید: «این دورهای از فعالیتهای افزایش یافته است. و این فرصتی است که مردم را در جریان این قرار دهیم که (در مذاکرات) در کجا هستیم. تلاشهای مضاعفی وجود دارد که به مردم نشان دهیم که این توافق چگونه خواهد بود.»
والاستریتژورنال مینویسد مقامات آمریکایی، ایرانی و اروپایی در هفتههای گذشته گفتهاند که مانع اصلی توافق هستهای اندازه ظرفیت آتی غنیسازی ایران و سرعت کاهش تحریمهای غربی علیه تهران در صورت حصول توافق است.
این روزنامه آمریکایی برخی گزارشها درباره تمرکز ایران و گروه 1+5 بر بحث درباره 4000 سانتریفیوژ را نشانهای از احتمال توافق بین دو طرف در مذاکرات هستهای دانسته است. مقامات آمریکایی درباره این تعداد از سانتریفیوژها اظهار نظر نکردهاند، اما کارشناسان بیرونی مذاکرات گفتهاند این تعداد سانتریفیوژ برای کنگره آمریکا و گروه 1+5 قابل قبول است زیرا تواناییهای تهران برای تولید سوخت قابل استفاده در سلاحهای هستهای محدود میکند.
یک مقام ارشد آمریکایی دیگر در گفتوگو با والاستریتژورنال درباره تعداد سانتریفیوژها میگوید: «مسئله به این راحتی نیست که بگوییم X دستگاه سانترفیوژ قابل قبول است، چون سانتریفیوژها را باید در قالب یک بسته کلی در نظر گرفت. ما در جستجوی راههای هستیم که بر اساس آنها بتوانیم هر گونه ترکیب احتمالی که به آنها اجازه دستیابی به بمب را بدهد را از بین ببریم.».
در روزهای گذشته انتشار گزارشی از روزنامه نیویورکتایمز مبنی بر اینکه دولت آقای اوباما به دنبال دستیابی به توافق هستهای با ایران بدون مجوز کنگره است موجب ایجاد جنجال در محافل سیاسی آمریکا شده است. نمایندگان کنگره بیش از پیش خواستار نقشآفرینی این نهاد قانونگذار آمریکایی در هر گونه توافق با ایران شدهاند.
بر همین اساس، تعامل کاخ سفید با کنگره از جمله عوامل کلیدی برای توافق هستهای با ایران قلمداد میشود. استدلال کاخ سفید این است که چون توافق هستهای با ایران «معاهده رسمی» نیست نیازی به تصویب در کنگره ندارد.
به نوشته والاستریتژورنال مقامات آمریکایی انتظار دارند دولت اوباما در هفتههای آتی در راستای تلاش برای کاستن از تنشها بر سر کاهش تحریمهای ضد ایرانی رایزنی با قانونگذاران کنگره را افزایش دهند.
موضوع کاهش تحریمها از جمله موضوعاتی است که نه تنها هدف انتقاد جمهوریخواهان واقع شده بلکه بین دموکراتهای کنگره هم انشقاق ایجاد کرده است.
کاخ سفید به دنبال توافقی با ایران است که بتواند بر اساس آن ایران را طی مدت زمانی مشخص در تیررس اقدامات تنبیهی قرار دهد. به عبارت دیگر، آمریکا میخواهد تا زمانی که ایران پایبندیاش به توافق هستهای را طی مدت زمان معینی نشان دهد، تحریمها علیه این کشور را در حالت تعلیق نگاه دارد.
یک مقام بلندپایه آمریکایی گفت که این دوره زمانی احتمالاً بیش از دو سال خواهد بود، یعنی تحریمها علیه ایران بعد از آنکه ایران حسن نیتش را برای دو سال نشان داد، رفع میشوند. (تسنیم)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
روایتی از انقلاب اسلامی در گفتوگو با قاسم تبریزی، استاد تاریخ معاصر
چند کلام با بهادر زمانی، بازیگر نقش سهراب
موفقیت چشمگیر اقتصاد چین طی چند سال به شرح زیر میباشد:
2سال زودتر از پیشبینیها اقتصاد جهان را در دست گرفت:-بحران 2008، نقطهعطف اقتصاد چین:دران زمان كه امریكایی ها دچار بزرگترین ركود در بازار سهام شدند و چینی ها حدود 3هزار میلیارد دلار نقدینگی داشتند در ان بحران سرمایه گزاری بزرگی را شروع كردند -ایجاد 226میلیون فرصت شغلی در 25 سال-كشاورزی صنعتی، آغاز نقطه توسعه
سالانه بالغ بر 9میلیون شغل در چین ایجاد شده است. آنهم با 350میلیارددلار سرمایهگذاری، اتفاقی كه میتوان آن را شگفتی توسعه قرن میداند.