به گزارش جام جم آنلاین به نقل از روابط عمومی انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور، رییس انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور گفت: طرح پوشش بیمه ای خدمات تغذیه ای به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ارایه شده که در صورت تایید نهایی اجرایی می شود.
دکتر مجید حاجی فرجی روز سه شنبه در نشست خبری که به مناسبت برپایی «نخستین کنگره بین المللی و سیزدهمین کنگره سراسری تغذیه ایران» برپا شد در جمع خبرنگاران با اعلام این خبر افزود: طرح پوشش بیمه ای خدمات تغذیه ای در کشور حدود دو ماه است که به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی پیشنهاد شده و قرار است در دو استان کشور به صورت آزمایشی (پایلوت) به اجرا درآید.
وی افزود: با مساعدت وزارت بهداشت، این طرح در آینده اجرایی خواهد شد تا ویزیت بیماران در زمینه تغذیه و خدمات تغذیه ای تحت پوشش بیمه قرار گیرد.
حاجی فرجی گفت: در این طرح متخصصان تغذیه و کارشناسان تغذیه و رژیم درمانی که در مراکز درمانی و کلینیک ها مشغول ویزیت بیماران هستند، می توانند از خدمات بیمه تغذیه ای استفاده کنند.در این راستا در «نخستین کنگره بین المللی تغذیه و سیزدهمین کنگره تغذیه ایران» میزگردی اختصاصی برگزار و تمامی جوانب این طرح برای بیماران و متخصصان تغذیه ارایه می شود.
رییس انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور افزود: طبق آخرین آمار حدود 55 تا 70 درصد جامعه دچار اضافه وزن و چاقی هستند که این خطر بزرگی برای جامعه محسوب می شود.
به گفته وی، دیابت حاصل چاقی و اضافه وزن است که در سمپوزیومی در نخستین کنگره بین المللی و سیزدهمین کنگره سراسری تغذیه ایران به آن پرداخته می شود.
حاجی فرجی با اشاره به تبلیغ ابزارهای کمک لاغری در ماهواره ها و پیامک های ارسالی افزود: تبلیغ ابزارهای کمک لاغری در ایران بیش از سایر کشورهای منطقه گسترش پیدا کرده و از آنجا که استفاده از برخی از این دستگاه های کمک لاغری عوارض خطرناکی را به همراه دارد و هزینه زیادی را بر بیمار تحمیل می کند به این موضوع نیز در کنگره فوق پرداخته خواهد شد.
وی همچنین به موضوع تبلیغات مواد غذایی آسیب رسان در صدا و سیما اشاره کرد و گفت: ابتدا طبق قانون فهرستی از این مواد تهیه و در اختیار صدا و سیما قرار گرفت تا تبلیغات این مواد ممنوع شود، اما پس از طرح دغدغه های تولیدکنندگان این مواد و انجام امور کارشناسی، مشخص شد، نمی توان مواد زیان آور را به یکباره از مواد غذایی حذف کرد.
رییس انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور با اشاره به تجربه کشور دانمارک در زمینه کاهش نمک در صنایع غذایی اظهار داشت: با وجود آنکه دانمارک در زمینه تغذیه پیشرفته ترین کشور در اتحادیه اروپا به شمار می رود، فرایند کاهش نمک در صنایع غذایی در این کشور 30 سال به طول انجامید.
وی افزود: در ایران نیز مقرر شد تا تولیدکنندگان به مرور زمان و با پیشرفت تکنولوژی، مواد زیان آور را از محصولات خود حذف کنند و دستگاه های مربوط نیز با اعطای نشان مخصوص و اعلام حمایت از این محصولات، آنها را به عنوان فرآورده هایی که زیان کمتری دارد به مردم معرفی کند.
حاجی فرجی با بیان اینکه بحث غذای سالم و دسترسی به مواد غذایی از دیگر مقوله هایی است که در جامعه باید به آن توجه ویژه کرد، گفت: پیشنهادی در سال گذشته به معاونت بهداشتی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ارایه شده است که هر ساله این وزارتخانه کالاهای آسیب رسان به سلامت مردم را معرفی کند تاجایی که تولیدکنندگان این کالاها حتی حق تبلیغ کالای خود را نیز نداشته باشند.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد