این بخشنامه، پرداخت عائله مندی به زنان مجرد و حذف آن برای زنان عائله مند را مستند به استفساریه تبصره 4 ماده 68 قانون مدیریت خدمات کشوری دانسته و تصریح کرده است: برقراری کمک هزینه عائله مندی، صرفا جهت خانم های مجرد (فاقد همسر) می باشد و کمک هزینه مذکور به خانم های مجردی که همسرشان فوت نموده یا مطلقه می باشند، تعلق نمی گیرد.
در تبصره 4 ماده 68 قانون مدیریت خدمات کشوری، آمده است: کمک هزینه عائله مندی و اولاد به کارمندان مرد شاغل و بازنشسته و وظیفه بگیر مشمول این قانون که دارای همسر می باشند معادل(800) امتیاز و برای هر فرزند معادل (200) امتیاز و حداکثر سه فرزند. حداکثر سن برای اولادی که از مزایای این بند استفاده می کنند به شرط ادامه تحصیل و نیز غیر شاغل بودن فرزند، (25)سال تمام و نداشتن شوهر برای اولاد اناث خواهد بود.
این تبصره در ادامه آورده است: کارمندان زن شاغل و بازنشسته و وظیفه بگیر مشمول این قانون که دارای همسر نبوده و یا همسر آنان معلول و یا از کار افتاده کلی می باشد و یا خود به تنهایی متکفل مخارج فرزندان هستند از مزایای کمک هزینه عائله مندی موضوع این بند بهره مند می شوند. فرزندان معلول و از کارافتاده کلی به تشخیص مراجع پزشکی ذی ربط مشمول محدودیت سقف سنی مزبور نمی باشند.
این تبصره با ارایه یک طرح استفساریه از سوی مجلس شورای اسلامی تفسیر شده است. متن استفساریه و پاسخ آن به شرح زیر است:
«قانون تفسیر بند (4) ماده (68) قانون مدیریت خدمات کشوری» که در جلسه علنی روز سه شنبه مورخ هجدهم بهمن ماه یکهزار و سیصد و نود مجلس شورای اسلامی تصویب و در تاریخ 3/12/1390 به تائید شورای نگهبان رسیده و طی نامه شماره 74965/577 مورخ 13/12/1390 مجلس شورای اسلامی واصل گردیده است، به پیوست جهت اجراء ابلاغ می گردد.
**موضوع استفساریه: طرح تفسیر بند (4) ماده (68) قانون مدیریت خدمات کشوری
آیا کارمندان زن شاغل و بازنشسته و وظیفه بگیر مشمول قانون مدیریت خدمات کشوری مصوب 8/7/1386 که دارای همسر نبوده و یا همسر آنان معلول و یا از کار افتاده کلی می باشد و یا خود به تنهایی متکفل مخارج فرزندان هستند از مزایای کمک هزینه عائله مندی و اولاد موضوع بند (4) ماده (68) قانون مذکور نیز برخوردار می شوند یا خیر؟
**نظر مجلس (پاسخ استفساریه):
بلی، از مزایای کمک هزینه عائله مندی و اولاد نیز برخوردار می شوند.
تفسیر فوق در جلسه علنی روز سه شنبه مورخ هجدهم بهمن ماه یکهزار و سیصد و نود مجلس شورای اسلامی تصویب شد و در تاریخ 3/12/1390 به تأیید شورای نگهبان رسید.
یک کارشناس امور اداری به خبرنگار ایرنا گفت که با استناد به بخشنامه آموزش و پرورش تهران، چند دختر شاغل در یک خانواده، عائله مندی دریافت می کنند، اما زنان شاغلی که همسر خود را از دست داده اند، از این امتیاز برخوردار نخواهند بود.(ایرنا)
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگوی «جامجم» با نماینده ولیفقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران عنوان شد