جام جم سرا: داشتن دوست از دیدگاه اسلام امری پسندیده و مورد تاکید است و در نحوه برخورد با دوست نیز روایات زیادی وارد شده، اما آنچه که بیشتر از همه در این مورد جلب توجه میکند، اعتدال در دوستی است.
از آنجا که معمولا برخی از انسانها بهدلیل برخورداری از احساسات و عواطف، در دوستی افراط میکنند و این ارتباطها را ثابت و ناگسستنی میپندارند، از اینرو به قدری در دوستی زیادهروی میکنند که گویی یک روح در دو بدن هستند، از جمله مثل هم لباس میپوشند و مانند یکدیگر موی و روی خود را میآرایند و با هم از هر رازی سخن میگویند و تحمل جدایی از یکدیگر را ندارند، اما اسلام اعتدال در دوستی را مطرح کرده، در دوستی و دشمنی خواهان میانهروی است.
اما جایگاه همین دوستی و رفاقت باید در زندگی مشترک زوجین تعریف شود بهگونهای که مسلط بر زندگی نشده و زندگی را تحتالشعاع خویش قرار ندهد، برخی از مردها به جهت آزادی که دارند، رفیقباز هستند. هر کسی را به منزل میآورند و براساس غفلتی که دارند یک زمان به خودشان میآیند که در دام فساد گرفتار شدهاند. به قماربازی یا استعمال مواد مخدر یا میگساری عادت کرده و به شبنشینهای خانمانبرانداز قدم میگذارند و همین امر باعث سردی در زندگی شده و مقدمات پاشیده شدن آن را فراهم میآورد.
باید بر این نکته تاکید کرد در خانوادهای که مرد آن رفیقباز باشد همه چیز زندگی را فدای رفیقش میکند و همسرش را آزار میدهد و فرزندان از پدر بیزار میشوند و در نهایت کانون گرم خانواده از هم میپاشد.
بهطور معمول مردها بیشتر از زنها به دنبال دوست و رفیق رفته و ارتباط برقرار میکنند که باید در این مجال به وظیفه خطیر زن اشاره کنیم؛ این نقش باید در حفظ تعادل دوستی و رفیقبازی مرد خود را نشان دهد. در گام اول زن میتواند با بررسی مسائل داخل خانه، علت انحراف شوهرش را بررسی کند؛ اگر علت داخلی بود آن را برطرف کند، وظیفه دیگری که زن دارد، این است که نسبت به شوهرش اظهار محبت کند و با نرمی و ملایمت، پند و اندرزش دهد؛ در این موارد شاید مرد با اخلاق زشت خو گرفته و تحت تاثیر قرار نگیرد، لیکن زن باید استقامت نشان بدهد و سعی کند با محبت و ملاطفت، خلأهای عاطفی را که باعث شده مرد به سمت دوست برود، پر کند.
همسر دانا و فهیم، باید دورادور معاشرتها ، رفت و آمدها و رفیق بازی شوهرش را تحت نظر بگیرد و اگر بهطور معمول بوده و مفسدهای نداشت، مانع وی نشود، چون انسان به دوست و رفیق احتیاج دارد و رفیق خوب و شایسته نعمت بزرگی است.
ولی اگر به مراکز فساد رفته، دنبال کارهای خلاف میرود و با افراد فاسد و فاسق معاشرت میکند باید جلوگیری کند و اگر سهلانگاری نماید، زندگی آنها از هم میپاشد.
به مردها هم باید توصیه کرد هیچوقت رفیق انسان، جای همسر و فرزندان را نمیگیرد؛ همسر است که نیازهای روحی، روانی و جسمانی شما را برطرف میکند و در روزهای سخت زندگی با شماست.
نسرین فرخی
کارشناس خانواده / چاردیواری (ضمیمه دوشنبه روزنامه جام جم)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد؛
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با «جامجم» مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد