سایت خبری «South China Morning Post» در گزارشی به بررسی تیمهای حاضر در رقابتهای جام ملتهای آسیا 2015 پرداخت و نوشت:
مسابقات جام ملتهای آسیا این ماه برای اولین بار در استرالیا برگزار خواهد شد و این در حالی است که بعد از عملکرد ناموفق تیمها در جامجهانی 2014 نگرانیهایی در خصوص رخ دادن مشکلاتی چون تبانی و اخراجهای فوری در این بازیها وجود دارد.
ژاپن، مدافع عنوان قهرمانی مدعی اصلی در این بازیها و کسب پنجمین جام در این قاره است اما پس از اینکه خاویر آگیره درگیر یک پرونده تبانی در اسپانیا در زمان هدایت رئال زاراگوزا شد،ابرهای تیره روی سر وی سایه انداختهاند.
سرمربی مکزیکی مدتها است که این مسئله را تکذیب میکند اما این مسائل منفی به ضرر اعتماد به نفس ژاپنیها تمام میشود که اخیرا عملکردی بی ثبات داشتهاند و جدایی بازیکنانی چون تاکاشی اوسامی، تردیدها را افزایش داده است.
فشاری که روی آگیره وجود دارد، به هیچ وجه شبیه به فشارهایی که روی آنژه پوستکوگلو است، نیست زیرا استرالیا برای اولین بار میزبان برگزاری بزرگترین مسابقات آسیایی است.
استرالیا که در سال 2011 نایب قهرمان شد، سال گذشته میلادی تنها در یک مسابقه و آن هم در یک دیدار دوستانه مقابل عربستان در ماه سپتامبر به پیروزی رسید و مشکلاتی در خط دفاعی تیم جوان استرالیا به چشم میخورد. سرمربی تیم تلاش کرده تا بازیکنان جوان را جانشین نسل طلایی کند که سه دوره متوالی به جامجهانی رسیدند.
مارک بوسنیچ، دروازهبان سابق تیم ملی فوتبال استرالیا در این باره میگوید: خیلی صادقانه بگوییم که کارها برای استرالیا قبل از شروع مسابقات عالی پیش نمیرود و ضعفهایی در این تیم مشاهده میشود.
پوستکوگلو مقصر شکستهای قابل پیشبینی استرالیا در برزیل بود. ایران، ژاپن، استرالیا و کرهجنوبی همه در مسابقات جامجهانی با قرار گرفتن در رده چهارم گروه خود در جامجهانی به آسیا بازگشتند. تیمهای آسیایی برای اولین بار پس از جامجهانی 1990 نتوانستند حتی یک پیروزی به دست آورند.
وی کارش را با تیم ملی استرالیا ادامه داد اما یک شکست در خانه میتواند به بهای برکناریاش از تیم تمام شود. کار او با قرار گرفتن در یک گروه سخت پیچیدهتر میشود. استرالیا در گروه A باید به مصاف تیم کرهجنوبی که سرمربی جدیدی به نام اولی اشتیلیکه آلمانی، هدایت این تیم را بر عهده گرفته است، برود. او یکی از یازده مربی است که هدایت یکی از 16 تیم حاضر در این مسابقات را برای رقم زدن یک شروع تازه به عهده گرفته است.
بحرین و اردن از سال گذشته تاکنون روی هم رفته 6 مربی عوض کردهاند؛ در حالی که عربستان و عراق برای این مسابقات، مربیهایی از تیمهای باشگاهی قرض گرفتهاند.
پیم وربیک، سرمربی سابق تیم ملی فوتبال استرالیا در این باره گفت: سرمربی در این تیمها زمانی کافی را در اختیار ندارد تا سبک خود را به تیم تحمیل کند و اختیار بسیار کمی در انتخاب ترکیب تیم دارد.
کارلوس کیروش، سرمربی سابق رئال مادرید باسابقهترین مربی در این بازیها است اما کمبود دیدارهای تدارکاتی باعث شده تا تیم ملی ایران که شیوه بازی تدافعی دارد و به دنبال یک روحیه تهاجمی است تا بتواند جام قهرمانی در آسیا را بالای سر ببرد، دچار افت عملکرد شود.
در حالی که ایران به سیزدهمین جام قهرمانی آسیا چشم دارد، فلسطین پس از قهرمانی در چلنج کاپ، برای اولین بار در این مسابقات حاضر میشود.
این کشور غرب آسیایی کارش را عالی انجام خواهد داد تا مقابل عراق و ژاپن در گروه D، قهرمانان سابق این مسابقات امتیاز کسب کند. ازبکستان، امارات متحده عربی و قطر احتمالا تیمهای خطرناک و غیرقابل پیشبینی این مسابقات خواهند بود.
(فارس)
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگوی «جامجم» با نماینده ولیفقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران عنوان شد