ابراهیم فراهانی افزود: تحقیر و تمسخر میتواند اثرات بسیار منفی بر حرمت نفس و اعتماد بهنفس افراد بگذارد. این مسئله به دلیل موقعیت و طی مراحل تکاملی در میان کودکان، خصوصاً سنین راهنمایی، نسبتاً شایع بوده و باید کودک را برای مقابله درست با آن آماده کرد.
این کارشناس ارشد علوم تربیتی و مشاوره در خصوص مقابله با تمسخر و دست انداخته شدن کودک اظهار کرد: به کودک توضیح دهید که تمسخر، توهین و تحقیر، تجاوز به حقوق دیگران و غیرمجاز است و افرادی دست به چنین کاری میزنند که خود در درون احساس حقارت و کمارزشی میکنند و برای کم کردن چنین احساسی از این حربه استفاده میکنند. باید از طریق بازیهای ایفای نقش، طریقه برخورد با چنین بدرفتاری را بطور عملی به کودکان آموزش داده و تمرین کرد.
وی با بیان اینکه به کودک توضیح دهید که هدف فرد متخاصم یا فحاش برآشفته کردن و یا ترساندن طرف مقابل است، افزود: معمولاً بهترین واکنش رفتاری در برابر چنین افرادی بیتوجهی و نادیده گرفتن آنهاست و خشمگین شدن یا ترس باعث جری شدن فرد متخاصم میشود.
رئیس مرکز مشاوره و خدمات روانشناختی دانشآموزان استان مرکزی، اظهار کرد: به کودک بیاموزید که در این شرایط با قامت و ظاهری جدی و صدایی قوی و استوار از فرد متجاوز بخواهد که عمل خود را متوقف کند.
او شوخ طبعی را بسیار کمک کننده دانست و گفت: مثلاً اگر فردی برای تمسخر بگوید «زرشک» میتوان در پاسخ به او گفت «آبش خوشمزهتره» و....
فراهانی عنوان کرد: به کودک بیاموزید که در پاسخ به فرد متخاصم و متجاوز کاربرد کلمات زشت و یا رفتار مشابه آن شخص، نه تنها تاثیری نخواهد داشت بلکه باعث میشود خود را همشأن او قرار دهد. اگر شخص رفتار خود را تکرار کرد و ادامه داد حتماً موضوع را با والدینش در میان بگذارید. (ایسنا)
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد