منابع انگلیسی روز دوشنبه گزارش دادند، والدین محمد اموازی به مقامات کویتی گفته اند که آخرین تماس آنها با پسرشان مربوط به سال 2013 میلادی و از کشور ترکیه بوده است.
براساس گزارش های یاد شده، جلاد داعش در آن زمان به والدینش گفته بود که برای کمک های بشردوستانه به سوریه خواهد رفت.
جاسم عبدالکریم، پدرمحمد اموازی گفته است که پسرش از زمان کودکی یک مومن مسلمان بوده و آخرین بار در اواسط سال 2013 میلادی با او تماس داشته است.
عبدالکریم نیز با بیان اینکه وی نیز مطمئن است که جان داعشی همان فرزندش می باشد، گفته از سال 2013 میلادی هر لحظه منتظر شنیدن خبر مرگ پسرش است.
به گزارش منابع انگلیسی، احتمال والدین محمد اموازی در روز یکشنبه گذشته توسط مقامات اطلاعاتی کویت در ارتباط با پسرشان مورد پرسش قرار گرفته اند .
به گفته این منابع، یکی از سوالات مقامات اطلاعاتی کویت از والدین محمد اموازی، در مورد افرادی است که در جریان سفر جان داعشی به کویت در اوایل سال 2010 میلادی با آنها تماس گرفته است.
مقامات کویتی به شبکه «بی بی سی» گفته اند که حضور محمد اموازی در این کشور در سال 2010 میلادی به طورغیرقانونی بوده است.
این مقامات به رغم اینکه محمد اموازی در آگوست سال 19988 میلادی در کویت متولد شده، مدعی شده اند که وی ملیت کویتی و یا هیچ سندی که کویتی بودن وی را ثابت کند، نداشته است.
گفته می شود که پدر محمد اموازی مهاجر عراقی و یک افسر پلیس بوده که پس از آزادسازی کویت از دست نیروهای صدام در سال 1991 میلادی، به دلیل متهم شدن به همکاری با نیروهای اشغالگر عراقی، در سال 1993 میلادی مجبور به مهاجرت به انگلیس می شود.
حاسم عبدالکریم از سال 1980 تا 1993 در کویت پلیس بوده و زمانی که از دریافت تابعیت کویتی ناامید شده با خانواده اش زمانی که محمد شش ساله بود به انگلیس رفته و در سال 2002 تابعیت انگلیسی گرفته است.
جاسم عبدالکریم سپس به کشور کویت بازگشت ولی پسرانش در انگلیس ماندند.
براساس گزارش های منابع انگلیسی، «جان داعشی» جلاد معروف گروه داعش، محمد اموازی، 27 ساله از منطقه «کوئینز پارک» در شرق لندن است که مدرک کامپیوتری خود را از دانشگاه «وستمینستر» لندن اخذ کرده است.
قصاب داعش اولین بار در ماه آگوست گذشته (نزدیک به شش ماه پیش) در فیلم ویدئویی که به نظر می رسد از لحظه کشته شدن «جیمز فولی»، روزنامه نگار آمریکایی ثبت شده، دیده می شود و در این فیلم، وی به دلیل داشتن لهجه لندنی، این حدس زده می شد که ممکن است وی شهروند انگلیسی باشد.
جلاد داعش بعد از آن، در تصاویر ویدئویی بریده شدن سر «استیون ساتلاف»، روزنامه نگار آمریکایی، «دیوید هینز»، امدادگر انگلیسی، «آلن هنینگ»، راننده تاکسی و امدادگر انگلیسی و «عبدالرحمان (پیتر) کاسیگ»، امدادگر آمریکایی، دیده شده است.
قصاب داعش آخرین بار کمتر از یک ماه پیش در فیلم ویدئویی مربوط به کشته شدن «کنجی گوتو»، روزنامه نگار ژاپنی دیده شد.
براساس گزارش های رسمی، بیش از 600 انگلیسی برای جنگیدن در کنار گروه های افراطی و تروریستی بویژه داعش به سوریه و عراق رفته اند و گفته می شود که تاکنون نیمی از آنان به انگلیس بازگشته اند اما برخی منابع انگلیسی از جمله شهردار لندن، شمار این افراد که برخی دختر نیز هستند، بسیار بیشتر از این تعداد برآورد کرده اند.
گروه تروریستی داعش و سایر گروه های تکفیری و افراطی، دست پرورده های غرب و برخی از کشورهای عربی هستند که تاکنون جنایات بسیاری در کشورهای عراق و سوریه مرتکب شده اند.(ایرنا)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد؛
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با «جامجم» مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد