طبعا این مساله برای هیچ یک از آنها خوشایند نیست و کام آنها را تلخ میکند.
مسمومیت غذایی علاوه بر دلدردهای شدید و حالت تهوعی که ایجاد میکند، باعث کمآبی بدن و بروز مشکلات جدیتری میشود که بهتر است فرد در سریعترین زمان ممکن به پزشک مراجعه کند. علایم مسمومیت غذایی اغلب شباهت زیادی به آنفلوآنزا دارد و فرد مبتلا دچار حالت تهوع، استفراغ، درد و پیچخوردگیهای معده، تب، کاهش اشتها، اسهال و احساس خستگی مفرط میشود که در نهایت باعث از بین رفتن شدید آب بدن و آسیب به کلیهها میشود. مسمومیت غذایی به دلیل قرارگرفتن در معرض انگلها، باکتریها و ویروسها و به دنبال مصرف مواد غذایی آلوده بویژه در رستورانهایی که از نظر بهداشتی مناسب نیست، ایجاد میشود. علاوه بر این، رعایت نکردن بهداشت فردی در تهیه مواد غذایی و نگهداری نادرست غذا در طول سفر نیز میتواند چنین حالتی ایجاد کند.
در طول سفر سعی کنید آب بهداشتی همراه داشته باشید و در صورت لزوم از آب بستهبندی استفاده و از پلمببودن در بطریهای آب اطمینان حاصل کنید. هرگز از یخ باز برای خنککردن آب و انواع نوشیدنیها استفاده نکنید.
مراقب غذاهایی که در طول سفر میخورید، باشید. در غذاهایی که خوب پخته نشده و در حرارت بالا طبخ نشده است، احتمال رشد باکتریها و ایجاد مسمومیت بسیار بالاست. مواد غذایی خام از قبیل میوه را به دلیل احتمال آلودگی، پوستکنده مصرف کنید. همچنین از خرید بستنی از دستفروشهایی که شرایط نگهداری مناسبی برای بستنی ندارند، خودداری کنید.
شستن کامل دستها بویژه قبل از صرف غذا از اهمیت بالایی برخوردار است و باعث از بین رفتن باکتریها و میکروبهای موجود میشود.
والدین معمولا برای مسافرت غذاهای آماده و خوراکیهای بستهبندیشده همراه دارند. این مساله کمک میکند تا در صورت دسترسی نداشتن به غذا و رستوران بهداشتی، به طور موقت از غذاهای بهداشتی و بستهبندیشده استفاده کنند. آجیل، غلات، کلوچه و حتی میوههای پوستگرفته گزینههای مناسبی است. در این میان بهتر است از میوههای دارای پوست مانند موز، سیب، پرتقال، نارنگی و خیار استفاده کرد که بتوان آنها را قبل از مصرف پوست کند. ولی مصرف میوههایی چون انگور و توتفرنگی خطر مسمومیت را بالا میبرد.
غذاهای گرمی که در هوای آزاد قرار میگیرد، بیش از هر زمان دیگری در معرض آلودگی قرار میگیرد و خطر مسمومیت را بالا میبرد. بهترین راه برای نگهداری مواد غذایی در سفر، خنک نگهداشتن آن است. در این حالت غذا تا ساعات بیشتری سالم باقی میماند. به یقین، رعایت همین نکات به ظاهر ساده میتواند از شما در برابر ابتلا به مسمومیتهای غذایی کمک کند. (جام جم سرا/ منابع: traveltips.usatoday.com+travelinsurancereview.net/ ندا اظهری/ سیب، ضمیمه سه شنبه روزنامه جام جم)
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
ابراهیم قاسمپور در گفتوگو با جامجم مطرح کرد؛
ضرورت اصلاح سهمیههای کنکور در گفتوگوی «جامجم»با دبیر کمیسیون آموزش دیدبان شفافیت و عدالت