در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید جواد علوی درباره گرفتگی صدا ناشی از فریاد زدن یا خواندن با صدای بلند اظهار داشت: علمای طب سنتی حرف زدن یا فریاد زدن را ورزش گلو میدانند پس کسی که زیاد از صدایش استفاده میکند یک ورزشکار صوتی است و مانند هر ورزشکار دیگر باید قبل از شروع مسابقه باید خود را گرم کند.
به گفته وی بنابراین افرادی که از صدای خود زیاد استفاده میکنند به عنوان مثال سخنرانان باید قبل از سخنرانی کمی گلویشان را تمرین دهند که امروزه برخی از متخصصان برنامه صوت درمانی بهداشتی را به منظور پیشگیری از استفاده نادرست از حنجره توصیه میکنند.
این کارشناس طب سنتی بیان داشت: افراد سخنران و یا کسانی که از صدای خود استفاده میکنند, ماهیچههای گردن را با دست و با روغنهای مناسب مانند بابونه زیتون یا کنجد به آرامی مالش دهند و به راحتی نفس بکشند تا آروارههای آنها آزاد نگه دارند.
علوی اظهار داشت: شانههایشان را در جهت مختلف به گردانند و به آرامی تکان دهند مصرف چند جرعه آب گرم یا جوشاندههای مناسب با مزاج آنها میتواند کمککننده باشد زبان را در کمی در دهان حرکت دهند و بیرون آوردن چند خمیازه کشیده شود و با لبهای بسته صداهای آرام ادا کنند تا لرزش آنها را احساس کنند.
وی ادامه داد: در هنگام صحبتکردن سرشان را بالا نگه دارند و سر را به مدت طولانی به یک طرف خم نکنند و معمولاً که افرادی که با تلفن صحبت میکند چنین حالتی برایشان اتفاق میافتد عضلات گردن شانه را سفت نکند تا اکسیژن بیشتری به ریهها برسد.
این کارشناس طب سنتی اضافه کرد: خمیازه و آه کشیدن خود باعث آرامش تارهای صوتی میشود. همچنین از حرف زدن بسیار بلند فریاد کشیدن خوردن غذاهایی با طبع سرد ترش یا بسیار شیرین، غذاهای سرخ شده، آب یخ، ادویه جات تند و محرک مثل سیر و فلفل جدا خودداری کنند. از تنشهای عصبی پرهیز کنند چرا که باعث زخیم شدن بافتهای نرم و انعطاف پذیر تارهای صوتی شده و اثر مستقیم بر روی تارهای صوتی و حنجره میگذارد که به تغییر صدا نفس آلوده شدن صحبت کم شدن توانایی حرف زدن و حتی بم شدن صدا منجر میشود.
وی خاطرنشان کرد: استحمام با آب گرم قبل از سخنرانی خود باعث نشاط و آرامش میشود البته با آب بسیار گرم و یا سونا توصیه نمیشود. در هنگام بلوغ به دلیل تکامل تارهای صوتی تغییراتی در صدای دختران و پسران ایجاد میشود که در آینده باید از استفاده بیش از حد تارهای صوتی پرهیز شود. (تسنیم)
*انتشار مطالب خبری و تحلیلی رسانههای داخلی و خارجی در «جام جم سرا» لزوماً به معنای تایید یا رد محتوای آن نیست و صرفاً به قصد اطلاع کاربران بازنشر میشود.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
روایتی از انقلاب اسلامی در گفتوگو با قاسم تبریزی، استاد تاریخ معاصر
چند کلام با بهادر زمانی، بازیگر نقش سهراب