به گزارش پایگاه خبری یمنی الخبر این روزنامه در مقاله ای به عنوان (فاجعه در یمن) به نقل از یک مسئول صلیب سرخ نوشت: دلایلی در دست است که نشان می دهد حملات هوایی عربستان به یمن پس از گذشت چهار هفته نتیجه ای جز ویرانی ، کشته شدن 1000 شهروند ، زخمی شدن 4000 تن دیگر و آوارگی 150 هزار تن و محاصره غذایی، دارویی وقطع آب یمن نداشته است.
این مقاله با تاکید بر ضرورت پایان یافتن کشتار در یمن و ارسال فوری کمک های غذایی و از سرگیری گفت وگوی سیاسی تاکید کرد: طرح دیپلماتیک سازمان ملل پیشرفت هایی داشت اما از سوی شورای امنیت مورد حمایت وتوجه کافی قرار نگرفت.
این مقاله افزود: عربستان گمان می کرد با بمباران هوایی مناطق مسکونی ومقرهای جنبش انصار الله ،انهدام سلاح و تاسیسات نظامی آنها می تواند این جنبش را تضعیف کند اما می بینیم نیروهای انصار الله همچنان قوی در صحنه حاضرند.
روزنامه نیویورک تایمز ادامه داد: دستیابی به راه حل سیاسی در یمن کار آسانی نیست شاید هم غیر ممکن باشد زیرا که این امر مستلزم آن است که عربستان انصار الله را به رسمیت شناخته آن را بخشی از قدرت حاکم در یمن بداند و این تنها راه حلی است که می تواند برای یمن ثبات به ارمغان آورد و تلاش های بین المللی و یمنی را متوجه مبارزه با گروه تروریستی القاعده که تنها سود برنده اصلی هرج ومرج در شبه جزیره عربی است متمرکز کند.
روزنامه نیویورک تایمز با انتقاد از مدیریت اوباما گفت: رفتار دولت آمریکا در این درگیری کلا متناقض است از یک سوعربستان را با تغذیه اطلاعاتی در حمله به انصارالله کمک می کند وبه آن مشورت نظامی می دهد وبا استقرار ناوهای جنگی در ساحل یمن عربستان را حمایت می کند از سوی دیگر در حال حاضر به ریاض فشار می آورد که به بمباران مقر انصارالله خاتمه دهد.
این مقاله سرگردانی کاخ سفید را ناشی از این می داند که عربستان راهبرد واقعی برای تحقق اهداف سیاسی اش در یمن ندارد و بهترین نشانه آن این است که سه شنبه گذشته اعلام کرد، تمامی عملیات نظامی علیه یمن متوقف شد اما پس از ساعتی بمباران را از سر گرفت ومواضع انصار الله را در دو شهر عدن واب را بیش از پیش مورد حمله قرار داد.
نیویورک تایمز افزود: آنچه عربستان را بیشتر تحریک به ماجراجویی در یمن می کند احتمال دستیابی ایران وگروه 1+5 به توافق نهایی است زیرا گمان می کند توافق هسته ای ایران وغرب می تواند ایران را تبدیل به قطب مسلط در منطقه کرده ایران و آمریکا را آشتی دهد و در نهایت رابطه راهبردی واشنگتن وریاض به خطر بیفتد.
روزنامه مذکور ادامه داد: این همان چیزی است که سیاستمداران آمریکایی را به مقابله با این چالش دیپلماتیک از طریق اطمینان دادن به کشورهای حاشیه خلیج فارس به تداوم ارائه کمک به آنها از یک سو برای مقابله با ایران و از سوی دیگر تلاش واشنگتن برای شناسایی آنچه ایران را تشویق به رابطه دوجانبه مثبتی که تهدیدی برای کشورهای حاشیه خلیج فارس نباشد وا می دارد. (ایرنا)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد