علی اصغر انصاری در مورد جزئیات نخستین خدمات رایانش ابری در کشور گفت: این خدمات در لایه خدمات زیرساختی با هدف حمایت از توسعه کسب و کارهای نوپا به متقاضیان واجد شرایط عرضه می شود.
وی این اقدام را در جهت کاهش هزینه های زیرساختهای فناوری کسب و کارهای نوپا عنوان کرد و افزود: با راه اندازی این سامانه خدمات میزبانی یکساله به صورت رایگان به استارتاپ ها و کسب و کارهای نو اعطا خواهد شد.در این طرح تولیدکنندگان نرم افزار، اپلیکیشن، فروشگاههای مجازی و سایتهای اینترنتی می توانند به زیرساخت ابری سازمان فناوری اطلاعات متصل شده و خدمات میزبانی رایگان دریافت کنند.
معاون سازمان فناوری اطلاعات ایران با تاکید براینکه بخشی از ظرفیت مراکز داده این سازمان، به حمایت از کسب و کارهای نو در حوزه فناوری اطلاعات اختصاص یافته است، افزود: پس از شناسایی استارتاپ ها و ثبت اطلاعات و درخواست آنها در سامانه ای که به همین منظور راه اندازی می شود، این شرکتها می توانند خدمات مورد تقاضای خود را دریافت کنند.
وی به زنجیره ارزش اینترنت و پهن باند در کشور اشاره کرد که در حوزه انتقال ترافیک داخلی دارای وضعیت مناسب است اما در زمینه هزینه های میزبانی از وضعیت مناسبی برخوردار نیست و گفت: هم اکنون برخی تولیدکنندگان محتوا و خدمات، همچنان درگیر هزینه های بالای میزبانی هستند.
انصاری با اشاره به مصوبه جدید کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات که امکان استفاده رایگان از خدمات مرکز تبادل داده – IXP – شرکت ارتباطات زیرساخت را به دیتاسنترها می دهد، گفت: این مصوبه به شرط آنکه دیتاسنترها هزینه انتقال ترافیک را بپردازنند، باعث می شود قیمت تمام شده میزبانی سایتهای اینترنتی در کشور کاهش یابد.
معاون سازمان فناوری اطلاعات ایران اضافه کرد: به موازات این اقدام، با راه اندازی سامانه خدمات رایانش ابری در سازمان فناوری اطلاعات نیز، هزینه های میزبانی برای تولیدکنندگان محتوا، نرم افزار و خدمات، به طور چشمگیری کاهش می یابد؛ این امر سبب ترمیم زنجیره ارزش اینترنت در بخش تولید محتوا می شود و ترافیک ارتباطی به معنای واقعی در کشور تولید می شود.
انصاری با بیان اینکه هم اکنون ۴۰ درصد ترافیک اینترنت داخلی است، افزود: اما این آمار نشان می دهد که اغلب سایتهای پرمراجعه به داخل کشور منتقل شده اند و اپراتورهای ارتباطی علاقه مند به میزبانی آنها هستند، در این میان باید برای مجموعه هایی که نوپا هستند و هزینه میزبانی برای آنها گران است، تمهیدات حمایتی دیده شود.
وی گفت: با انجام این طرح پیش بینی می شود الزامات برنامه پنجم توسعه برای انتقال ۸۰ درصد ترافیک به داخل کشور محقق شود.
معاون سازمان فناوری اطلاعات با بیان اینکه در تعریف الزامات شبکه ملی اطلاعات، بر گردش ترافیک اطلاعاتی در داخل کشور و جلوگیری از خروج بی جهت ترافیک به خارج تاکید شده است، افزود: با انتقال میزبانی به داخل کشور و حمایت از سرویس های داخلی، می توان اهداف برنامه را در این زمینه محقق کرد.
وی با تاکید براینکه شبکه ملی اطلاعات تنها به مراکز داده و شبکه ختم نمی شود، گفت: در تعریف الزامات این شبکه، دو بحث مهم مدنظر است، اول آنکه دستگاههای دولتی از طریق شبکه ملی اطلاعات بتوانند با یکدیگر تعامل کنند و دیگری ترافیک اطلاعات در فضای عمومی از کشور خارج نشود که در این زمینه هر آنچه که انجام آن در داخل کشور امکان پذیر باشد را فراهم می کنیم.
انصاری با بیان اینکه به زودی طی مراسمی از سامانه خدمات باند پهن و رایانش ابری در این بخش رونمایی می شود، تصریح کرد: ظرفیت شبکه ابری سازمان فناوری اطلاعات نامحدود است و امکانات آن بنا به درخواستهای موجود افزوده می شود.
رایانش ابری مدل رایانشی بر پایهٔ شبکه های رایانه ای مانند اینترنت است که الگویی تازه برای عرضه، مصرف و تحویل خدمات رایانشی با به کارگیری شبکه ارائه میکند «رایانش ابری» از ترکیب دو کلمه رایانش و ابر ایجاد شده است. ابر در اینجا استعاره از شبکه یا شبکهای از شبکههای وسیع مانند اینترنت است.(مهر)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
روایتی از انقلاب اسلامی در گفتوگو با قاسم تبریزی، استاد تاریخ معاصر
چند کلام با بهادر زمانی، بازیگر نقش سهراب